Сите резултати се супер се е негативно, микробиологија брисевите се негативни, торчот негативно освен ова. Серум за херпес ИГГ позитивен.Се загрижив.некој совет ако знаете за што станува збор. Знам дрка игг значи некој стар вирус,но што би можело да биде?нестрплива сум за до совет од матичен???
на микро ли испитуваше торч, колку е партиципација? иначе за твојот резултат значи дека си била носител на херпес симплех вирусот оној кој предизвикува херпеси тип А чинам беше, не е страшно само одржувај го имунитетот и секако консултација со лекар за секој случај
Може ли да добијам препорака за добар доктор на ГАК за трет скрининг. Првиот и вториот ги правев кај Димчев, но последно кај него воопшто не ми се допадна, па сакам да го правам последниот скрининг во ГАК.
Да да на микро торч и брис за кламидија платив 700 ден заедно,е дега незнам кое колку чини,и сметката беше една и резултатитр беа на ист лист
Вчера бев на прв скрининг во Систина кај Др. Павле Димчев. Гледаше на ехо и рече дека се е во ред со бебето, после ми рече и вагинално да се уверел дека се било во ред. Меѓутоа јас не видов дека го мери како што читам тука. Докторот рече дека се е во ред, ми наплатија за скрининг и сега мисла ми е оти не спомна за мерење.
Vaginalno te gledal za da ti izmeri cerviks. Toa kratko trae. So vaginalno ne se pravat merki na bebeto. @DigY neznam zosto tolku rano so brisevi. Mene mi zemaa nekade vo 13 nedela.
Не се грижи, можеби е тоа затоа што претходно си имала спонтан, па да утврдат да не била причинител некоја бактерија. Дали правеше брисеви пред да останеш бремена? Инаку мене првиот скрининг ми го закажаа наредниот петок, 13+3 ќе бидам, тогаш и брисеви и приска ќе правам. Некоја правела торч испитување да ми каже каде? Пошто јас се двоумам дали да правам, тоа е препорачливо да се прави пред бременост, не во тек. Ама што знам...
Jas pravev vo institut za javno zdravje. Morav, za da utvrdat za herpes. I zamisli bas reagens za herpes nemaa. Stoznam napravi go veke koga te prakaat. Mene 700 den mi zemaa bez herpes, skapicok e malku. No sega mozno e bespaten da e a? Garant!