Приската е обично земање крв, за тоа не мора закажување, само си одиш со упатот од матичен и мерките земени при скринингот. Ако не прави твојот матичен скрининг, тогаш требало со време да ти закаже. Инаку, да пробаш со приоритетен упат дали би те пратил на клиника? Секако нема итно да те примат, ќе си почекаш да поминат редовно закажаните прегледи за тој ден, па после доаѓаат на ред тие со приоритетни упати. Ако ти даде матичниот, направи така.
@thebabylover vtoriot skrining spored mene e mnogu vazen se gledaat site organi poedinecno,od glava do noze,dali e se vo red i spored mene apsurd e toa sto ti go kazal doktorot,jas sum 26+ i ke odam i na tret skrining. Moze vo drzavna sekako.
maticniot mi zede merki ,a so upat vo drzavna mi zedoja krv i im ja dadov slikata od eho ,nisto ne plativ.
Мешиња,сега во овие 2 и 3 месец,какви испитувања има,прв скрининг кога се прави,јас со првото отидов дури во 3ипол месец кога бев,незнаев дека сум бремена,премногу обврски имав,проблеми,и заборавив начисто на мене,но еве сега со 2во,од почеток се е ок,а испитувања уште ништо.
Jas sum epten na pocetok 4ta I mi rekoa da napravam krvna slika urinokultura I Ako vo pislednata godinA nemas praveno brisevi I toa treba da se ispita
Za ispituvajne ako vidi nesto treba da se ispita ili ako e se normalno ne mora jas sum 12 nedela nisto mi nema spomn.dokt.koga ke odam ke bidam 14 nedela vk 15 vl.
секој месец се прави крвна слика и урина без исклучок кај сите трудници. А во периодот 12-13 недела се земаат и брисеви.
jas sum vo Grcija i sum bez zdravstvena kniska i odam na pregledi vo bolnica znaci ima premnogu ispituvanje krv mi imat zemeno 3 pati za vo rok od 1 nedela i plus obavezno se pravi sekoj mesec za skrien sekjer i setoa toa e besplatno za trudnici
Мене не ми е јасно со ехо прегледите. Колку често ве прегледуваат матичните? Мене ми вели дека нема потреба да ме прегледа, бидејќи се правеле само три скрининзи во текот на бременоста. Знам други бремени кои одат на ехо еднаш месечно, а мојава матична ме прегледа само за да потврди дека сум трудна - скрининзите ги правев во Плодност. Не ја разбирам женава, ми вели не знам кај си слушнала ехо да се прави еднаш месечно. Како тогаш ќе знам дека се' е во ред со плодот и дека напредува како што треба?
@Tammy21 maticnata ti e cuvaj Boze...sekoj mesec se odi na eho a skrinig se pravi dva pati ednas okolu 3ti mesec i ednas okolu krajot na 5ti(barem jas tuka taka pravev) od tret nemas potreba ....