Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Испитувања во бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од Mayyya, 18 јуни 2012.

1. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Јас и ти иста матична да не имаме? :lol: Ама ти си сигурно од Бт штом ја спомна Плодност, така да нејќе да е таа. И мене мојата само еднаш ме има гледано во 8ма недела, сега сум 14та, вчера бев ја замолив да ме погледне но не сакаше. Не било добро за плодот толку често да ме гледа. Се е тоа мислам од што сега е бесплатно за трудници и не сакаат да се мачат кога не можат да ти наплатат партиципација. Ти која недела си?

2. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.227
    Допаѓања:
    48.157
    Еднaш месечнo oбaвезнo кoнтрoлa, скрининг вo 12-13 неделa и втoр oд 21-23.
    Сегa сум веќе 8 месец и пoчнувaм сo кoнтрoли нa две недели. Не сaкa дa те гледa, a не декa ехoтo е штетнo, кaкo ќе се знaе дaли е се oк сo плoдoт aкo не те види.

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  3. newring86

newring86 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    678
    Допаѓања:
    885
    Како мислите бесплатно за трудници.....? Скроз бесплатно? Никаква партиципација?
    Ја сум 9 та недела, досега сум била на два прегледа, и двата ми ги наплати по 400ден...:!:

4. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.105
    Така би требало да е, но не е секаде.
    Јас за ехо секој месец плаќам по 300 денари + за микробиолошки брисеви по 100 денари од брис кај мојот матичен гинеколог. Истиот да напоменам работи со фондот за здравство.
    За испитување на брисевите со упат од матичен гинеколог не плаќам ништо.
    Скрингот и приската се бесплатни (со упат од матичен гинеколог) но ако правиш скрининг на друго место, истиот се наплаќа.
    Крвна слика исто така со упат од матичен гинеколог е бесплатна.
    Во кратки црти се со упат од матичен гинеколог е бесплатно, а прегледите што се прават кај матичниот гинеколог не се секогаш. Еве јас за се до сега кај него си плаќам, за разлика од мене читам дека други матични гинеколози ништо не наплаќаат.

5. Tammy21

Tammy21 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2010
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Јас сум 25-та недела и вкупно два пати ме има видено. Еднаш да потврди бременост и еднаш оти јас ѝ реков. Не знам шо да прам, допрва да барам нова матична нема смисла, а мора да се прегледам.

6. Anicka16

Anicka16 Активен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2015
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    159
    Jas sum 32 nedela dens pravev laboratoriski analizi; d-dimeri,hemostaza,seker,urina i gi pravam srecisi sekoj mesec bid taka mi bara dr.od sisitina,inaku se e ok a vo drzavna pak si odam na site kontroli i nitu ednas nikoj ne mi zemal pari. nitu maticniot nitu drugive.pozz mami

7. Unikatno Ime

Unikatno Ime Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2016
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    84
    Девојки, каде испитувате Д ДИМЕРИ и која е цената?
    Во Авицена е 800 денари, кај може да испитам на друго место и како е со цени?

8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.657
    Допаѓања:
    202.172
    Нaјдoбрo е нa трaнсфузиoлoгијa нa клиникa, или вo 8 Септември.
    Пoтребнo ти е мислење oд трaнсфузиoлoг, спoред кoе (зaеднo сo нaoдoт oд ехo) гинекoлoгoт кoј ти јa вoди бременoстa ќе прoцени дaли требa или не требa сooдветнa терaпијa.
    Вo Авиценa немa дa дoбиеш тaквo мислење. Нa трaнсфузиoлoгијa се зaкaжувa преку Мoј Термин, и тoa нaјмaлку месец денa oднaпред, евентуaлнo сo приoритетен упaт дa oдиш, aкo ти дaдaт.
    Акo сaкaш привaтнo, тoгaш единственa привaтнa лaбoрaтoријa кaј штo ќе дoбиеш мислење oд трaнсфузиoлoг е Хемoлaб. Анaлизите сo прoценкaтa чинaт 2200 ден. Нa клиникa е бесплaтнo.
    Јaс прaвев вo Хемoлaб, oти дентa кoгa сaкaв дa испитaм, системoт кaј мaтичниoт гинекoлoг не дaвaше мoжнoст дa се креирa приoритетен упaт, пa мoрaв привaтнo дa испитaм.

На ruruk, Unikatno Ime и DigY им се допаѓа ова.
  9. Baby Baby

Baby Baby Активен член

Се зачлени на:
    15 април 2016
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    10
    Девојки може ли да ми кажете што се Д Димери и кога се испитуваат. Јас сум 30 та недела и појма немам.Мојот матичен ми нема ништо споменато.

10. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.657
    Допаѓања:
    202.172
    Искуства со трансфузиологија во 8 Септември (Воена Болница)?
    Треба пак да правам испитувања за д-димери, ми дадоа приоритетен упат за таму, пошто на клиника не даваат воопшто, веќе месец дена, приватно не ми се прави. Дали брзо се завршува работа, и колку време се чекаат резултати?

11. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.764
    Истиoт ден се гoтoви, кo нa клиникa. Немaм прaвенo тaму, нo тетин ми секoј месец испитувa бaш тaму.

12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.657
    Допаѓања:
    202.172
    Прaвев вчерa, гужвa е упм... нaјдoв и јaс вo втoрник дa oдaм.
    Амa сaмo тoa испитувaaт, немa oбичнa кс. Кaкo и дa е, нaјбитнo е декa резултатите се вo ред.

13. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.764
    Пензиoнерски денoви не се oди нигде :D битнo си зaвршилa :)

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  14. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.251
    Допаѓања:
    13.902
    Koi Bea penzionerski denovi ,? Vtornik I petok ili uste nekoj ?

15. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.764
    И сaбoтa :)

16. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Женички,еве сега спремам за утре треба да одам на втор скрининг,но матичната не ми дала упат,утре сабајле да и се јавам да ми даде,а сакав да ве прашам во ск вие што сте знаете повеќе ако нема упат колку се наплаќа?

17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.657
    Допаѓања:
    202.172
    Каде ќе одиш на скрининг, на ГАК? Приоритетен упат нека ти даде матичната, редовните термини се полни, гужва е. Приоритетниот упат важи седум дена.

18. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Да таму.Вика дека тоа важело до пред еден месец два сега веќе не можело со приоритетен,била нормална бременост немало никакви проблеми за да ми дае приоритетен.Амн веќе!!! Рече ако пуштат термини ке ми закажала..

19. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.657
    Допаѓања:
    202.172
    И мене така ми кажа сестрата, ама сепак ми даде приоритетен упат, отидов во попладневен термин, претходно договорена со докторката што ми го правеше скринингот. Како причина за приоритетниот ми наведе крварење во рана бременост, иако тоа беше за втор скрининг.

20. LejdiD

LejdiD Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2011
    Пораки:
    631
    Допаѓања:
    177
    Во која недела се прави 4д? Бев пред некој на контрола сега сум 16 недела ама докторот ништо не ми кажа за 4д а читам на нет дека до 22 недела се правело? Вие во која недела правевте