Испитувања во бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од Mayyya, 18 јуни 2012.

1. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Nema vrska, napravi go koga ke dojdes. Toa se pravi pred ili vi bremenost, nema odredena nedela. Ajde don't worry I da ima nesto ne e strasno. ;)

2. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Zeni dobro utro!
    Slucajno ostanav bez zdravsteveno osiguruvanje vo mk. Moram da odam da ispitam nekoi raboti, ama bez zdravstveno mislev ke moram se na privatno. Se javiv vcera na ginekologot mi rece on ke dade upati za se sto mi treba, nema da e problem, a za vo labaratorija da odnesam isto nema da e problem i nema potreba da plakam, bidejki od ovaa godina trudnici koi nemaat zdravstveno osig ne plakaat nisto. Nekoja od vas dali se soocila so istoto, sto se treba da odnesam i dali e komplicirana procedurata?
    Blagodaram mnogu i ubav den na site!

3. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Sega trudniciite voopsto ne treba da plakaat nisto. Site trudnici.

На Mari-Ja му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ZRNO

ZRNO Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2014
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    107
    nosija majcinata kniska a i uputite site da ti bidat od ginekolog iseee e besplatno

На Mari-Ja му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Ellyy

Ellyy Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    381
    Допаѓања:
    377
    Здраво денес носев брисеви на микробиологија но урина не ми побараа таа посебно се носи пошто ја немаше на упат?

6. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    6.710
    Чим ја немало на упат ваљда немало потреба. Јас носев кога испитував крв. Микробиологија мислам немаше врска со урина.

На Ellyy му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Ellyy

Ellyy Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    381
    Допаѓања:
    377
    Веројатно

8. LejdiD

LejdiD Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2011
    Пораки:
    633
    Допаѓања:
    187
    Имала ли некоја стрептокока на последните брисеви? Мене докторот ми рече дека ќе сме ја лечеле при крај пред терминот зошто само за породувањето било важно да не не нападне па сакам да слушнам дали и вас така ви рекле??? И некој ако знае како се лечи дали се пијат антибиотици или со вагиналети?

9. suzimuzi

suzimuzi Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2015
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    183
    Денеска бев на првиот скрининг и имаше мало задебелување на вратната светлина,што покажува ризик за даунов.Нормално било до 3мм,а мене ми беше 2,7мм,во границите.И ми зедоа крв ,па во петок резултатите.Многу се плашам.Некоја ако има некое слично искуство ?

10. Artemida81

Artemida81 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2012
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    354
    4д скрининг каде правевте? Чекам мој термин за јануари за Гак и.колку се безобразни уште немаат пуштено термини за закажување...

На anjathesaint му/ѝ се допаѓа ова.
  11. anjathesaint

anjathesaint Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2011
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    110
    Ако мислиш на скринингот во 5ти месец, нема термини. На мојтермин ги пуштаат месец за месец и тоа само 15 мин има термини. Јас правев прв скрининг на 13ти и ми рекоа да си закажам на време зошто нема термини, ама џабе. За во фебруари треба во јануари да ми закажат,ако случајно се пополнат со приоритетен да одам. Од ови причини, се решив да одам на приватен, барем е 4д или 3д и се ќе се види ко што треба.

На Artemida81 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Artemida81

Artemida81 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2012
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    354
    Да, за фетален скрининг пишав, 20-24 недела што се прави, и треба до кај 15-20 јануари да го направам. Со приоритетен ако одиш треба да го знаеш докторот или не? Приватно каде беше и колку те кошташе?

13. anjathesaint

Се зачлени на:
    21 февруари 2011
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    110
    Не треба да го знаеш докторот, кој ќе ти се падне е. Уште не сум била на приватен, мене терминот ми е 5/10 фебруари, а во Систина се решив да одам.

14. Artemida81

Artemida81 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2012
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    354
    Пошто нема термини за јануари уште (а чисто сумњам дека ќе пуштат) матичната ми рече ќе ми даде приоритетен за кај кој сакам, ама не се знам со ниеден доктор тамѕ затоа прашав. Искрено не ми се дава толку пари за на приватно...

15. Smilleeeeee

Smilleeeeee Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2016
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    436
    Mozno e vo 6+5 da se pravi skrining malku sum zbuneta poso nemalo drugi slobodni termini plis praznici idele

16. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    прв скрининг се прави во периодот од 11 до 14 нед
    едит: Од 11. до 14. гестациска недела се прави првиот ултразвучен скрининг со кој се одредува ризикот на плодот од хромозомски аномалии. При тоа ултразвучно се детектираат одредени делови на плодот кои можат да укажат на овие аномалии, а тие најчесто по 14. недела исчезнуваат.

На irenadaniel му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Smilleeeeee

Smilleeeeee Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2016
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    436
    Fala mnogu poso mene mi dade maticnata upat i sega citav na internet deka e rano i se zbuniv pa si rekov da prasam

18. anjathesaint

Се зачлени на:
    21 февруари 2011
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    110
    Јас ќе дадам, ќе ги буџетирам два месеци и ќе платам. Искрено многу лошо искуство имав во ГАК, за 10 мин работа заглавив 4 ипол саати, сите со врски пред мене ги викаа, се измрзнав. За 2000 или 3000 ден. ич не се мислам, барем нова апаратура имаат и ќе завршам работа за 10 минути.

На Artemida81 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.985
    Допаѓања:
    13.761
    А што е најтрагично на ГАК може да има уште две жени во истата амбуланта додека тебе те прегледуваат. Јас така во 11 недела отидов за поитно и се соблеков и плус две жени внатре ајдеее. Па не сакам други да ме гледаат гола. Кај живееме. Дива лига ти е таму. Плус однос катастрофа.

На anjathesaint му/ѝ се допаѓа ова.
  20. anjathesaint

Се зачлени на:
    21 февруари 2011
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    110
    Баш заради тоа! Си закажав во Санте плус втор скрининг, 3500 ден чини. Ќе скратиме од прослави,ќе имаме да платиме. Башка што д-р Адамова е една од најдобрите гинеколози специјалисти и ехото го чита до ситница.