Здраво феминки трудна сум 11+6 вчера бев на гинеколог и ми рече дека од 12-13 недела треба да правам скрининг но за тоа требало да се оди до Скопје но скрининг можело да се направи и во Плодност во Битола дали некој знае колку би било? И дали скрининг се прави од 12-13 недела или од 12-14 недела?
Mislam deka za bremeni e besplatno jas bev vo gak i me vratija rano mi e mi prezakazaa samo na eho me vidoa i ne mi naplatija nisto bitno srcenceto go vidov kako cuka a ako sakas privatno negde nezz kolku naplakaat
Скрининг се прави од 11+ до 13+ а за во Плодност колку чини ќе ти каже @BirMelek таа ја водеше бременоста таму, сега е веќе МАЈКА...
Zosto samo vo Skopje skrining. Imas vo Plodnost sekakvi mozni ispituvanja. Za prv skrining plus priska 7500 denari. Jas odev kaj dr. Kristinka i najtoplo ja preporacuvam. Za nedelite koga se pravi ubavo ti objasni aneta. Vreme e da zakazis kaj i da pravis. P.S ako si od bt da znaes skrining se pravi i vo drzavna bolnica
Незнаев дека може и во државна во Битола јас сум од Прилеп ама во Прилеп немало каде да се прави скриниг ја прашав мојата матична и ми рече дека можело во Скопје и Битола во Плодност ништо не спомна за во државна во Битола а некој досега има правено скрининг во Битола во државна?
Vo plodnost samo. Maticnata mi rece mozis vi plodnost ili drzavna. Za kaj nea ne mi se ponudi. A i nema 4d kolku so znam. Mozebi ne mi ponudi i deka samo vo Plodnost gi pravev kontrolite. Kaj nea samo nekolku neophodni pregledi kolku da ima nesto vo majcinata kniska i za upatite. Drugo nisto. I taa smetase deka ne e dobro bebeto.postojano da se gleda na eho. Na bolnica skrining pravat Sotir i Nikolina. Ako sakas na drzavno maticnata mozi da te zakazi kaj eden so ke si odberis. Spored mene dovolen ti e samo.na edno.mesto skrining, ne moras i kaj maticen
Brisevite jas gi pravam kaj maticniot ginekolog i potoa gi nosam vo mikrobiologija ,bi trebalo segde da e istiot princip.
Epa jas koga ostanav bez zdravstveno osiguruvanje i koga otidov kaj maticnata za pregled mi rece deka mora na privatno samo ako sakam
Мешиња, испитувал некој триглицериди во бременост? Јас денес правев испитувања на крв, триглицеридите ми се покачени бааги - треба да се до 1.8, мене ми се 3.8. Холестеролот ми е во граници, уствари се друго е супер освен мастите. А баш не јадам мрсна храна. За холестеролот знам дека во бременост може да се покачи, ама триглицеридиве? Некој?
Za krvna grupa neznam drzavno kako e a na privatno okolu 1000denari mi tekoja ,bidejki i jas ke treba da ispitam
Jas imam ispituvano za vozacka ama ne vazelo pa ke moram uste ednas... ne mi e jasno kako moze da ne e verodostojno koga e zadolzitelno i go plakjame... ke si pojdam drzavo ne mozam za vekje ispitano da frlam pari po dva tri pati...