Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Испитувања во бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од Mayyya, 18 јуни 2012.

1. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.656
    Допаѓања:
    202.170
    Одамна и откажав љубов на Авицена од тие причини. Не знам што се случува, ама резултатите ретко им се точни. Одам во Синлаб (Адриалаб).

На thelittle17, Kitten, fana и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Trufe

Trufe Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2017
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    265
    slicno mi se ima sluceno so avicena... I toa nekolku pati. Na ispituvanje za urina kaj bakterii plus, pa posle na urino kultura nisto. Samo da im se plati dopolnitelna analiza

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  3. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Баш на тебе се сетив дека скоро кажуваше дека не носиш во авицена.
    Уште не можам да се изначудам како може истиот примерок, поделен на две, да има различни резултати, осбен тежина и пх.
    Едниот 2-3 леукоцити, другиот 75. Никако не ми е јасно?! А во утринскиот примерок од авицена и таму леукоцити нема. систина исто 2-3 вика..
    Сега ќе носам за урино-култура во синлаб. Не ми е за верба авицена. Не е само да добиеш резултат (макар и да ти одговара) а да не е точен. Кое е фајдето?

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  4. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.544
    Допаѓања:
    114.256
    Aми дa не си зaбележaлa?? Дa oтидеше сo тие резултaти кaј дoктoрoт и oп ..aјде aнтибиoтици. Си имaлa "среќa" (facepalm)

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Баш. Инфекција ќе даде некој знак. Луда куќа! два дена само чашки за урина купувам :)

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.028
    Допаѓања:
    123.896
    Да нема забуни-со ук се откриваат бактерии патогени. Овие од обичнава урина мора да се проверат какви се. Ако не се патогени дава нег.резултат, затоа:)

7. Lunabela

Lunabela Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    71
    Imam edno prasanje dali nekoa mamicka slusnala ili pravela test histolab bil kako harmony vo bio save ako znaete ve molam odgovorete mi

8. bubac

bubac Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.867
    Мешковци пред мал период имав проблем со крвав мал исцедок ми даде утрогестан вагинално и упати за крв и мокрача и брисеви ама не знам треба да ја завршам дозата па да правам брисеви и урина или..? Две недели треба да ставам инаку

9. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.544
    Допаѓања:
    114.256
    Утрoгестaнoт не влијaе врз резултaтите oд брисевите ни зa крв ни зa уринa. Мoжеш дури утре дa ги нaпрaвиш aкo сaкaш.

На ❤️Sneze❤️ и bubac им се допаѓа ова.
  10. DuchessAnn

DuchessAnn Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2016
    Пораки:
    1.216
    Допаѓања:
    5.731
    Многу ми е чудно ова..леукоцити и еритроцити во обичново испитување на урина е покачено, а од уринокултурата по 2 дена резултатите се чисти (нема бактерии, ништо). Некој со вакво искуство?
    И ЦРП уште ми е покачено со вредност 11, а пиев Панцеф пред 2-3 недели. Којзнае може онака си е покачено? :) Screenshot_2017-10-26-18-15-21.png

@bubac Јас ставам Утрогестан 3*1, нема врска..само може некое мало нерастопено парченце да има во урина или брис, ама не влијае на резултати, уживај.. испитај си се на раат.

На bubac му/ѝ се допаѓа ова.
  11. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    И јас имав некои чудни резултати од урината од Авицена. читни наназад во темава. Истата мокрача ја однесов во две лаборатории. Во авицена леукоцити до небо, а во другата (другите) неколку.

12. DuchessAnn

DuchessAnn Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2016
    Пораки:
    1.216
    Допаѓања:
    5.731
    @kukla21 Сомнително богами. Следниот пат ќе си носам на друго место.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Anicka30

Anicka30 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2017
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    155
    Девојки само што добив резултати од уринокултура и ми нашле Ешерихија коли 100,000 па ве молам кој имал искуство нека пише колку е ова страшно

14. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.377
    Допаѓања:
    286.694
    На Anicka30 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. HappyS

HappyS Активен член

Се зачлени на:
    18 август 2017
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    188
    Да кажам за моето искуство...Правевме испитување-брисеви,во 14 недела на кои испадна дека имам позитивно-кламидија.За мене искрено беше шок.Да ми кажеа за друга може ќе поверував,ама за оваа не...знам и како се добива и се,но јас никогаш во животот сум ја немала до сега,а редовно правам контроли и последно што испитав беше во систина пред 6 месеци,и исто негативно ми покажа.Бидејќи 80 % се пренесува по сексуален пат,испаѓа дека ми ја пренел мм и тоа во последниве 6 месеци,бидејќи никогаш претходно не ми ја покажало,а јас освен него друг партнер не сум имала.И така доживеав шок и дома испадна лошо,се скарав и со мм бидејќи друго објаснување немаше за ова,иако не ми се веруваше од друга страна..Кога се слушнав со докторот и му кажав дека не ми се верува за вакво нешто,ми предложи уште еднаш да ја испитаме во Синлаб.И замислете таму негативна! Што ќе правиме,на кој резултат да веруваш..ајде ќе испитуваме по 3 пат во Авицена.Таму резултатите дури по 3 дена ми стигнаа,и јас мислев чим толку се чека сигурно ќе испадне дека ја имам.Испадна и таму за среќа моја НЕГАТИВНО.Нормално,се извинив на мм за избрзаната реакција иако он се колнеше сиротиот дека такво нешто не е можно он да ми пренел зашто не би имал и он од кај да ја закачи,зашто не ме изневерил.Тоа што требаше да оди на уролог за и он да провери го откажавме се разбира,после 2 мои негативни резултати.Зборот ми е дека првиот пат од микробиологија резултатот не бил точен.Грешки се случуваат знам..но,замислете ако не изреагирав така и ако уште од одма се помирев со резултатот,ќе си примав лекови,терапија непотребно,а сепак трудна сум и не треба ако не мора нели??Сум слушала за други ама не ми се десило на мене до сега ваква некоја грешка.Поготово за волку сериозна бактерија.Но ете сега сфатив и дека све бива и дека одма не треба се здраво за готово да земаме и одма веруваме.Ова ми е многу голема лекција.Сепак за среќа на крај се испадна добро.Ете тоа е моето искуство

16. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2011
    Пораки:
    1.894
    Допаѓања:
    7.631
    Втори брисеви во 32недела таман ли е? И ако знаете колку пари се во Ремедика.

17. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Ремедика ги носат во авицена. Повеќе ти ср исплати сама да ги носиш. Јас во 34+ правев, ама само за стрептокока.

18. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.028
    Допаѓања:
    123.896
    Имаат своја микробиологија веќе не носат.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    И јас во Авицена се извадив од памет со урината. Пишува леукоцити 75 а уринокултура чиста. Испив и една доза антибиотик, гинекологов матичен се распамети од резултатите. Па ајде во Букурешт во лабараторијата друг примерок, нема врска, ле неколку. Од тогаш не носам таму. Си одам во Букурешт, а демек за поарно :)

20. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    и јас со последната урина имав проблеми со авицена. протеини, леукоцити - што ти душа сака. се распаметив. Однесов нов примерок во систина и беше ок. После однесов и во син лаб и авицена (ист примерок во 2 чашки) и пак беше различен резултатот. Не знам кој им е проблемот во последно време.

На EuHenIa му/ѝ се допаѓа ова.