Мамички под голем стрес сум и сум многу насекирана .Не се однесува за мене но е за ноја најблиска..Сега накратко да ви кажам..Пред 9 месеци беше бремена и имаше спонтан не знам точно што беше проблемот.Сега конечно остана бремена и дојде 13 недела.Матичниот ја пушти во скопје на некој испитувања бидејки бебушот му бил потечен вратот.И дадоа две опции..Едната да и земат крв од плодовата вода (со ризик за спонтан),а вториот да и земат крв од неа и да пуштат во гррманија на испитување ама колку што се подраспрашав кај луѓе стручни за тоа ми кажаа дека втората опција воопшто не е никаков ризик ама дека немало точен резултат..Дали има некој со вакво искуство или да знае нешто повеќе од ова??Болна е допирлива тема е не можиш да прајш муабет со секого а не можам ни со неа зошто мое тешко и мие жал.Вистината е таа што е за жал.Сакав да знам дали има некакви жанси да е понатака све во ред?
За уринокултура мислам дека не треба термин, само за брисеви. Пред месец дена правев во Пролет, не бев со термин.
И за уринокултура треба со мој термин на микробиологија, јас сега брзо проверував. Инаку до 12 примаат. Во пролече и во институт за јавно здравје работат без термини за се. До 18 часот работат пролече, јас за брисеви за синко бев накај 15 часот.
Koga sme kaj brisevite dali vo prolece moze da se ispitaat za kandida, ureoplazma-mikroplazma, streptokoka i klamidija tie 4 te brisa sto se vo bremenost i dali idat preku moj termin
Да, може. И идат со мој термин. Некоја од членките кажа дека за Март веќе нема термини. Или само за два има, два идат приватно.
Jas na moj termin gledam nema nisto za mart ama neznam dali e toa samo za drzavna ili i za prolece. Ili nekoj da dade nasoki kade tocno treba da se sledi. Ako ne ke cekame April tepacka
Денес зборев со мојот гинеколог и реков дека нема термин и се тоа и он рече дека гинеколозите се бунеле и дека за трудници мора да има термин и ако не пишува на самуот упат. Значи така да се упатиме..
Не го наоѓа пролече ниту ијз, само институт за микробиологија. Имате еден слободен термин за утре може некому ќе заврши работа.
@karak само што ги направив истите брисеви минатава недела во Пролет, имаше реагенси, и како што ти кажаа- без закажување е.
Zdr devojki sakam da ve prasam za urinokultura kako se prave u pon treba da odam Dr trajkovski mi kaza da odam da napravam bev kaj maticniot gin mi dade upat za urinokultura me vide na eho se si e ok so bebceto raste
А иначе уринокултура се прави на следениов начин,си купаваш чашка од аптека го испушташ првиот млаз и вториот го уринираш во чашката и ја носиш кај што тие упатот. Пред тоа измисе.