Здраво, ги зедов редултатие од ТОРЧ и ми пишува Кламидија трахоматис ИГА антитела- 0,75 (Негативен) и после Кламидија трихоматис ИГГ антитела 1,68 (Позитивен). Друго е се негативно освен ЦМВ ИГГ- Позитивен Матичната ми е на одмор, дури другата недела ќе одам. Според вас какви се резултатите?
Мешиња,ми даде матичната упат за испитување на неколку работи меѓу кои и за хемостаза и д димери. Тука некаде прочитав дека за хемостаза индикација било нешто на плацентата и сл ... Дали е редовно испитување ова? Кренав паника а др не ми спомена ништо посебно или алармантно...
Мене ме прати без индикации. Сите ги праќала редовно. Првиот пат околу 10та недела. И после на крај околу 33та бев. Беа во ред.
кои испитувања се прават во првите недели од бременост како оди сето тоа ? во 6та недела ќе почнувам и ми дадоа да испитам крвна слика и која крвна група сум , други испитувања кога се прават брисеви и др работи ?
Мене брисеви ми земаа 13 или 14 недела, не се сеќавам добро, претходно само крвна слика и вадев документ за крвна група. Освен што ми дадоа премама витамински апчиња, друго ништо. Бевме на ехо во 12 недела и сега 20+6 утре втор скрининг односно 4д. И да, за крвна слика секој месец ме упатува.
Бремена сум 14 недела,прв пат испитувам CRP,ми го наплатија 250 ден,нели не се плаќа ништо за трудници?
Da imav upat za krvna slika i na nea bese dodadeno Crp,vo synlab,vajda trebalo poseben upat za istoto
Ako si pravela ispituvanje vo privatna laboratorija sto sorabotuva so fzom oni naplakaat participacija I na bremeni zeni
Crp ne vleguva vo opsta krvna slika sto e besplatna za trudnici. I vo avicena da si bila.ke ti go naplatele. Jas pravev vo 18ta nedela vo avicena krvna i plus crp isto cro mi naplatija a za krvnata ne.
Или упатот ти е од општ матичен или тоа испитување не е покриено од фзом во приватните лаборатории. Пр. мене тсх ми е бесплатно на државно ако испитувам, ама во синлаб си плаќам редовна цена.
Krvnata slika mi bese besplatna,samo crp go naplatija,vajda toa ne e besplatno vo privatnite labaratorii
Јас плаќам во Богоевски во Битола и за крвна слика и за мокрача околу 170 ден. А за црп кога испитував платив плус и за тоа потпишував некое ливче дека ме известиле за цената. А каде освен во државна во Битола е бесплатно?
Што да направам со отоци на стапалата? Изгледа претерав со сол стапалата ми се отечени некклку саати. Притисок 110/70. Ме плашат малку. Може нешто да се деси?
Jas ova vreme bev bremenA.Temperaturite lani znaete kakvi bea.Pekol.Nozete balon.I bolki strasni.Stavav acidi borici ili ladni oblogi.Malku mi pomagase.Ne jadi sol.Namali kolku so mozes.Sega kolku so znam Mk ne e zesko mnogu,vremeto vi e nakloneto na trudnicite Jas kaj so odev po doktori se onesvestuvav,mnogu bese zesko.Nozete na visoko krenati i ke bide podobro.Koga ke se porodis raat ke si cinis
Мене ми е втора бременост. Со првата исто овој период бев трудна ама немав отоци, сега сум 22ра недела и малку ме плашат отоците ама се надевам дека не е нешто страшно
Za otocite imas li ispitano proteini vo krvta Za sinusite Mene mnogu mi pomognaa meralis kapki za nos detski kapki za nos