Дали може општ матичен да издаде упат со шифра за трудница за на милробиологија за испитување на мокрача?
Може општ матичен да ти даде упат за уринокултура, но тоа ќе си го платиш бидејќи тој ќе те прати како обичен пациент, а не како трудница.
Мене општиот матичен ми рече дека може да ми даде упат со шифра за трудница, бидејки матичниот гинеколог ми е на одмор, а правев крвна слика и мокрача и на резултатите од мокрачата излезе дека имам бактерија, му ги пуштив резултатите на гинекологот ми рече според целокупниот резултат не би требало да имам бактерија ама за мирна глава да направам уринокултура. Е сега и со шифра за трудница ако е од општ матичен се наплаќа на милробиологија?
Не пишав јас како што треба. Матичниот ми вика уринокултура на приватно се прави. Но јас си зимам упат од општиот и ја носам на микробиологија но си плаќам партиципација 150 ден.
Значи секако се плаќа партиципација, да си знам и да не ја барам замената на мат. гинеколог, ќе завршам работа и кај општиов
Толку време се "знаеме" а не знам дали си од Ск. Ако си, во Пролече за трудница со упат од матичен гинеколог и шифра за бременост, пари не ми земаа.
Од Ск и во иста ординација одиме ама ете јас кога им побарав лепотиците од сестри викаат приватно тоа си оди. Сега во петок ќе одам да знам ќе им барам да ми дадат да проверам пак.
Од Скопје сум и во иста ординација одиме ама ете мене лепотиците сестри неми дадоа упат. Ама сега следно ќе им барам.
Јас барав крвна слика и урина да ми прават во син лаб црниче бидејќи ми е многу блиску до работното место. Е сега тој имаше пишано да направам и уринокултура ама таму ми ја наплатија. Кога носев брисеви пред раѓање ми даде упат за пролече и исто и упат за уринокулура и не платив ништо. Така да прелепотиците (а не се ) сестри нек олабават малку. Ти барај си од докторот уринокултура за пролече. Иначе урината таму мораш да ја однесеш претпладне, мислам да не беше до 10ч ако добро ме служи меморијата. Едит: модератори преместеме и мене
Nema vrska dali e upatot od opst maticen lekar ili gin mene ne mi naplakaat za urinokultura ovde vo strumica bilo od koj da e upatot
Од општ матичен се наплаќа партиципација,општиот матичен не пишува шифра на трудни туку обична шифра што е за сите.
Уринокултура во Синлаб 350 приватно а на Микробиологија 150 со упат од општ матичен ама еве можело и гинеколог да даде. А за крвна слика не се наплаќа тоа си оди бесплатно.
Минатиот пат со упат од гинеколог ми наплатија за уринокултура.. А за крвна слика посебнп правев не ми наплатија пошо на пракса одев таму...
Nema vrska na mene voopsto ne mi naplakaat ni denar skoro bev eto ne mi zemaa nisto I za krvna slika isto ne mi naplatija nisto isto od opstiot maticen lekar bese upatot
Има врска бидејки јас кажувам како е што е не лажам. Општиот матичен ти дава упат со шифра за трудници?