Jas pravev pap a tesot 3800den I mi izleze somnitelen so visok rizik,sega treba da napravam I amniocinteza I pamet nem vo glava mislam deka prenetalniot test e 31500 den a ti pravese pap a test kako ti izleze
Papot ok mi e ama za daunov testot sigurno rizicen ke e deka presmetuvaat po formula koja zavisi od godinite I ako si nad 35 mora amniosinteza ili neinvaziven test. So prvoto 34 imav I pravev harmony 670 evra
Sega sum 38god.pa zboruvav so vraboten tamo I mi rece deka toj den hormonite moze taka da pokazaa,ama ne sum rahat placam po cel den tie ne treba taka da presmetuvaat zasto tri cetri dr mi rekoa da abortiram a jas ne sakam toa e moe dete I mora da napravam amniocinteza da vidam sto e
А зошто 3-4 др ти рекле да абортираш? Што виделе? Какви мерки од ехото имаат? Приска е едно мерките на докторот се друго. Докторите сигурно не ти рекле да абортираш заради приската... Да не има некоја друга аномалија мораш убаво да се консултираш со докторите џабе овде на форумов ќе трошип време. Среди си ги мислите поскорони одлучи за тестирање тоа ти е мој совет.
Затоа не ми е јасно кои се тие доктори што на испратен резултат ти рекле да абортираш? Не е можно. И тоа не 1 него 3? Имаш ли можносѕ да отидеш на преглед кај некој доктор во систина или ремедика? Ако имаш закажи преглед и консултирај се
Maticniot ne mi rece za abort on rece amniocintezata da go napravam nekoi poznati dr mi rekoa so ovie rezultati podobro porano da abortiras
Не знам искрено. Приска ако не е добра се прават други испитувања понатамошни а не одма абортус. Ако мерките на ехо не се добри тогаш може да ти предложат. Затоа реков закажи си кај добар доктор преглед
Otidov sega na bolnica I me pregleda dr merese videse se sto treba poleka I dobro rece ne gledam nisto somnitelno samo I toj mi preporaca amniosinteza posigurno nego prer.test
Во која недела се прават последните брисеви,и во која недела треба да почне да се оди таму кај што ке се породувам
Ако биле во ред мерките на ехо, не се ослонувај на резултатите од приска. Тебе и заради годините ти предлагаат плус амнио. Ако имаш можност подобро направи си пренатален, сепак амниоцинтезата е инвазивна метода и си има ризици. А и ќе треба до 16 недела да чекаш за да правиш амнио, па 2 недели резултат ќе чекаш. Измачување е, а и тоа кошта.
Dr rece podobro amnio nega prenatalniot test toj nekogas moze da e I lazen znaese od iskustvo,porano da imalo greski ama sega se strucni za toa I da ne se plasam ako I amnio pokaza nesto loso togas I prenatalniot ke go napravam ke odam do kraj