Ќе си направиш ехо кај матичната и со резултатите што ќе ти ги дадат од таму одиш да правиш приска во државна, само же ти земат крв и резултатите после кај матичната ги праќаат.
Дечки, препорака за втор скрининг: Ремедика, Систина, Коруноски? Кај Коруноски е 1500, а Систина и Ремедика мислам дека се околу 4500. Препорака доктор, место, искуство? Thank youuuu ❤
Jas odam vo Remedika kaj Petrova i super mi e za skrininzi. Se gleda si kazuva ova ok ova vaka ova taka i na kraj pusta 3d da bide zabavno. Sto sakas ke si prasas i toa e toa
Јас за втор скрининг бев кај Ложанковски детално си гледа ти кажува поединечно за секој орган. Може пола саат траеше прегледот. Задоволна сум. Иначе е 3000ден.
Ако може да ми дадете инфо за испитување на скриен шеќер, која лабораторија, како се движат цените, и како иде тоа испитување каква е процедурата? Фала пуно
Јас сега бев во Ремедика кај др Петрова, дефинитивно презадоволна, се детално ми покажа и ми објасни. Прегледот ми го наплатија 4400 ден. Така да ти ја препорачувам неа
Синлаб, Авицена приватно е 400/450 ден, а може и со упат од матичен. Се закажува предходно. Сабајлето храна и течности не, значи идеш гладна. Ќе ти земат крв, па ти даваат да испиеш еден благ раствор. После уште два пати ти земаат крв, по еден час и по два часа. Во меѓувреме си чекаш во чекална или во кола.
Vo 25 negde bev, den predhodno se javiv cisto onaka. Ne znam dali ke me primea i bez da se javam. Mene mi bese mnogu muka od toa serbetot edvaj se dodrzav da ne povratam i da ne se onesvestam sreka maz mi bese so mene, odvratno iskustvo. Bitno rezultatite ok bea
Девојки утре одам на скрининг во Чаир ке испитувам и приска во систина бев 11 недела кај др Лазаревски тој ми рече нема потреба од приска ехото си е супер сега сум 12недела и 1 ден, сепак закажав кај др Зоран Илиевски што мислете занего?, си реков да не плаќам на приватно...
Лелеее Ми се наближува и мене времето за испитување, во извештајот ми напишаа по 24та недела, затоа те прашав. Претпоставувам дека е ужасно. Фала ти многу на одговорот
Јас имам испитувано пред да останам бремена. Не е ништо страшно па ни гадно.Правев во синлаб. Еднаш ме боцнаа, па ми дадоа да се напијам глукоза како сербет е, па си појдов дома пошто ми е блиску, по два сати пак ме боцнаа и толку. Е сега може ради бременоста и многу луѓе различно реагираат на толку благо
I jas pravev pred ivf netrudna i ne mi bese.niso strasno. Ova pred nekoi 6-7 god vo avicena ama sega horor
На сѐ ќе помине редот и сѐ ќе си заборавиме туку ете така малку паники да си направиме, колку да не биде без ич
И јас сум во клубот мајки на скрининг кај Елена Петрова . Имам закажано за 2 недели од сега, кај неа го правев првиот скрининг - детална, убаво објаснува и не застанува додека не го види бебето од сите агли. Темелна е и многу трпелива. Топло ја препорачувам.