Во 11та штом се било супер, на некој начин и тоа е скрининг, супер ќе биде и во 12та Приската само ќе ти потврди.
Мамички ова испитувањето за скриен шекер е задолжително? Мора сите трудници да го прават? Или ако обичната гликоза во крв е покачена тогаш те праќаат на тоа испитување?
За Илиевски само најдобри зборови имам.. а за приска јас во целата бременост немам испитувано.. е сега ако има потреба сигурно ќе кажат.. а по мое секое испутување е добро дојдено и не е лошо да се провери на време.. со лесно
Јас не сум испитувала затоа што докторот ништо не ми е спомнал ни во оваа ни во претходната бременост.
Јас правен скриен шеќер во фармахем, не е ништо страшно тоа глукозата. Супер беа од фармахем и докторката и цел персонал.
Во мојот град немало реагенси 5-6месеци па во друг град на приватно ги праќаат само оние со индикација. Ужасно ме нервира моментов како сите испитувања се прашалник, како може за ништо да немаат реагенси. Приватно брисеви, приватно димери, приватно гестациски дијабетис, лудница
Мене матичната ми рече дека испитувањето за скриен шеќер е задолжителен преглед, во склоп на систематскиот преглед во 24та недела и се прави од 24-28ма недела, а Д-димери се испитуваат само по индикација.
Epa krusa pod krusa Nejse, imam bratucedka za dvete deca i rekoa da pravi i taa denes utre ne otide da meri. Ene gi zivi zdravi niso ne im e. Jas deka ivf na se se tresam i sto treba i sto ne treba pravam
Не е решение да доаѓаме сите трудници од другите градови во Скопје за секакви испитувања, ако треба така нека затворат тука лабараторија. Друга работа, мене не ми е проблем да одвојам минимум 3000 ден за еден ден до Скопје, ама има многу на кои им е. Трето, има трудници што треба строго да мируваат и не можат да се дрнкаат по патиштата секој месец за некое испитување.
Знам јасно ми е, во право си скроз, ама кога нема веќе, зошто да плаќаш, ако нр се решило до сега, кој знае кога ќе се реши тоа, ништо лошо не мислев, сепак.
Значи потполно истото го мислам и јас откако вчера се влечев на клиника 3 саата... за да на крај ми закажат на трансфузиологија за 2 недели... и ајде пак за Скопје оди!! Како и СЕ друго во нашава земја треба да се бунеме по социјалните мрежи, за да некој не слушне дека тоа е реален проблем! Само те препраќаат на испитувања, мислеш Скопје на сите ни е роден град! И после многу гужва на клиника... епа гужва! Редно е и во другите градови да се прават сите испитувања за бремени и оние што се обидуваат за бременост!
Zdravo da prasam dali ima nekoja sto pie eutirox i ispituvala skrien seker? Dali utroto go ispivte eutiroxot pred da ispituvate skrien seker?