Тие првите 12/13 недела, уште едни правев 26-28 мислам и сега утре одам 34 недела. Така ми рекоа така правам
Jas pravev 12, 24-25 i sega poslednite treba da gi zakazuvam 34-35. Krvna slika i mokraca obicno na mesec mesec ipol pravam
@jarec6 @Pacient srna фала женски. Следнава недела сум на преглед со полни 28, да бидам психички спремна, затоа прашувам. Првиот пат во 12гн 4 бриса ми зеде матичната: вагинален, цервикален, за хламидија и за микоплазма/уреоплазма. За другите пати како е, не знам.
Исто 4 бриса ми земаа тогаш, со тоа железото гадно Сега не знам последниве како се знае некој? Другарка ми ми вика и позади ќе те чепне за брис Аман одвратно ми е, не дека боли ама грдичко е тоа железото.
Во државна имаат пластични спекулуми сега, (веројатно се некоја донација) груби, некако ќошлести, душа ми излезе претходниот пат, си реков го извади бебето, готово
Испитав скриен шеќер порано(20гн) поради што имам кетони во урина +++ , на гладно 4.9 после 120мин 4.3 . Ми рекоа во ред е. Пијам по 3литри вода на ден, незнам од што ми се појавија и колку се штетни за бебето Некој да имал да ми каже со што ги исчистил?
Јас ти дадов совет минатиот пат, ако прв пат ти се јавиле испитај пак во друга лабараторија. Ти кажав имав и јас и после кога отидов на друго место немаше ништо. А во случај ако пак ти се појават можно е да имаш песок во бубрезите.
Втор пат по ред имав. Имам и кристали во урината, тоа изгледа значи песок? Ај ке испитам нареден пат на друго место. А песок во бубрези колку е опасно во бременост?па и за после тоа. И има ли некакво решение за сега
Јас имав во првата бременост, мене болки големи, напади бубрежни изгледа ме фаќаа одвреме навреме. За опасност не би требало, инаку многу течности да пиеш гледај Пролом вода мене ми помогна, чај од брусница.
Не се опасни освен што може да те фатат болки во бубрезите кои се незгодни. Али и немора да значи. Но штом имаш и во урина значи песок ти е. Маж ми имаше исто така порано. Но он со пиво ги исчисти Ти пиј си повеќе течности, увин чај, брусница. Не се секирај
@mace89 @SophiaBella @jarec6 фала девојки, и да ги има пак значи не е толку опасно А @SophiaBella дали од кога се породи се повлекоа кетоните и кристалите, или со " здравје да си ги носам" И @jarec6 дали покрај кристали имаш и кетони во урина? @mace89 има надеж тогаш Од кога ке се породиме, па и лето ко што ке биде, подруго ке биде "чистењето" со пиво од колку сега со вода, шала на страна ме нервираат веќе плусевине, ама ке пијам стварно течности, секоја капка ја обележувам никако под 3л да не бидам дневно
Еднаш само добив болки поле година и нешто од пораѓајот и после тоа не, еве ни во втората бременост немам проблем фала му на Господ. А и пред првата бременост не сум имала никогаш песок. Гледај вода од чешма да не пиеш, да пиеш пролом вода, помага.
Леле не знам, заборавив од минатиот пат, ај задутре ќе правам крвна слика и урина и баш ќе ти пишам. Ама не се секирај, пиј увин. Јас често го пијам и брусница.
Malku glupavo prashanje od moja strana, prv pat sum bremena, 12 nedela od Ohrid. Ginekolozive se za nigde pa nesakam vekje kaj matichniot moj da odam. Dali tie brisevite i ostanati testiranja mozam na privatno da gi pravam ili mora kaj matichen? Matichniot moj na majtao me fati i nikakvi odgovori ne mi dava za nishto, mnogu se nerviram.