Колку да рече па и ти.... што ја кошта... "Постелката добра е?" "Ок е" сега треба да чекам, па да си организирам за скриен шекер, неа ќе ја потсетам, чисто да има претстава....
Значи јас сега кога ќе излезам од карантин првин на депилација да идам зашто нема кај не треба да го прошетам газов. Брисеви како што разбрав, после лабараториски ддмери, скриен шеќер и уште нешто има или само тие две се покрај стандард крвна слика и уринокултура. Па да идам да се договорам за породување, таму пто правам нешто ме прегледува или? И ова не ми е јасно неможам со возачката да прикажам која крвна група сум и рх фактор морам на трансфузиологија да идам за тоа? Па таму кој ќе чека ја ви викам се врски се фаќаат само правам некои елементи ради овие врски фаќања
fala duso site se dobri sea i jas se cudam bidjeki vo pret 2 dena napraviv labaratorija izlele na mokraca imam ifekcija vo urinokultura super nema nikakva infekcija
Zdravo sakam da prasam za rezultati od aminosinteza kade da se obratam vo GAK dali znaete bidejki na toj broj sto mi go dadoa ne se javuva nikoj. Imajte ubav den
Девојки Здраво, Некоја да не правела брзо TORCH во институт за јавно здравје,? Дали има гужви и да не има некое време од кога до кога се оди? Пробувам да ги добијам телефонски ама ништо Фала ви многу однапред
Драга, не би знаела за инститит за јавно здравје бидејќи не сум од Ск но ако нешто ти значи јас планирам да правам во приватна лабораторија, што ги праќа во Авицена. 3500 ден е во Авицена...
Абе и јас ја гледав таа опција, секаде прават ама една машина е и пак ги праќаат на испитување во ијз. За чекањето може и повеќе да чекам ред по приватниве пред две недели бев за крвна слика саат време чекав да ме боцнат. Ќе пробам утре да отидам
За трудници е бесплатно во центар за јавно здравје. Инаку јас во мојот град каде што правев не чекав повеќе од 5мин. за TORCH. Во Скопје не би знаела да ви кажам како е со чекање.
Јас кога испитав им отидов уште во 8 часот и бев прва. После мене имаше уште две , три женички. Али јас бев после нова година одма па затоа може се погоди да нема гужва
Јас правев вев торч минатиот месец отидов сабајле немаше гужва ич, ме боцнаа за една недела резултат имаш. Не се наплаќа ништо
Девојки, Дали освен во Скопје, на институт за јавно здравје, во некој друг град се прави Torch на државно со упат
Здраво, нова членка сум на форумов.. Би сакала да ве прашам во која недела од бременоста се испитува скриен шеќер и дали е тоа неопходно или е по иницијатива на матичен? ..имајте убав ден феминки