Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Испитувања во бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од Mayyya, 18 јуни 2012.

1. Malobebush

Malobebush Активен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2020
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Ako sum go fatila virusot pred da ostanam bremena dali ima sansi bebeto da bide zdravo.maticniot misli deka mozno e greska da e napravena deka so predhodnata bremenost igg mi bilo pozitivno a igm negativno a sega e obratno cekam rezultati go povtoriv testot pa ke vidime

2. Malobebush

Malobebush Активен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2020
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Maticniot vika mozno e da se gresni rezultatite deka so prvata bremenost igg mie pozitivno a igm negativno a sega e obratno pa sega cekam rezultati gi povtoriv testovite.Me interesira ako sum bila zarazena pred da ostanam trudna dali ima sansi plodot da nema ostetuvanja

3. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.769
    Допаѓања:
    3.286
    Чим пред тоа си имала igG, грешни се резултатите 100%. Ако си заразена пред бременост нема никакви шанси да му е нешто на бебето. Немој да се стресираш :hug:

4. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.463
    Допаѓања:
    38.522
    @Malobebush ако си имала претходно Игг позитивно, не може сега да е негативно. Од порано ти е вирусот најверојатно, имаат грешка направено.

5. Трепетлика

Трепетлика Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    474
    Допаѓања:
    273
    Дали е важно во која недела се прават д димерите, како што има од-до за втор скрининг или може во текот на вториот триместар?
    Матичната ми даде упат за датум кога ќе бидам 23+3, зашро тогаш има термин на трансфузиологија, а вака читам дека сите околу 26-28 недела испитувале.

6. Bibi_23

Bibi_23 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2022
    Пораки:
    781
    Допаѓања:
    1.173
    До која недела може да се направи ТОРЧ?

7. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.181
    Допаѓања:
    14.175
    Здраво
    Прашав во трудикчки муабети ама не дпбив одговор па да си ја пробам среќата тука. Да не знае некоја од вас што значи + кај серум во урина. Имам некој исцедок и матичната без да ме прегледа што и како ми даде да купам некој спреј околу 900 ден, демек прскај се за трудници е. Уште не сум го земала инаку јас сум веќе 19 недела и брисевите беа ок чисти, ама ова ми се појави после брисевите. Сега се нешто ме пече, ме пецка, ме мава на психа и така.
    Се плашам да не е некоја инфекција што би можела да направи проблем на плодот.

8. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.203
    Napravi si urinokultura

На V.N. му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.139
    Допаѓања:
    2.219
    Здраво, да прашам во врска со испитувања на тироидна кај бремени жени на клиника за ендокринологија, доволно е приоритетен упат само? Кое време се вршат прегледи и дали би препорачале некој доктор?

10. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.203
    Mila jas odam kaj iskra Bitoska I ona mi ja vodese bremenosta tie so prioritetnite upati doskoro gi primaa po tie so termini sto se

На Grungie му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.139
    Допаѓања:
    2.219
    Благодарам, ме интересира дали и бремените чекаат или некако ги протнуваат преку ред ? да знам да си носам храна/вода :|

12. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.203
    Jas cekav ama toa bese pred koronata sega nez

На Grungie му/ѝ се допаѓа ова.
  13. simpleewa

simpleewa Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2021
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    128
    Пријателки, здраво
    Ме интересира дали некоја од вас во скоро правела микробиолошки испитувања и пап во бременост на Клиника?
    Бев кај матичната минатата недела за брисеви, па ми кажа дека нема реагенси за сите брисеви на државно, мора да ги прати на приватно. Ми наплати 1500 ден. А кога прашав кога ќе бидат готови, микро за 4 дена, а пап месец дена. Нели ако е приватно треба и резултат од пап да е побрзо?
    Исто, читам дека скоро секаде ехо наплаќаат по 300 ден, мојата секое ехо 500 ден.
    Не сакам да цепидлачам, ама па и ме интересира како стојат реално работите.
    Имајте убав ден и лесна бременост

На Adorabela му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.203
    Ehoto treba da e besplatno kaj maticniot ginekolog I moj sovet ti e baraj I fiskalna I prijavi ja vo fzom

15. Adorabela

Adorabela Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2019
    Пораки:
    1.014
    Допаѓања:
    2.071
    Po pravilo pregled kaj matichen ginekolog ne se naplakja,ama Eve I mojava mene mi naplakja eho Po 200 den....

16. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.093
    Работите што ги наброја се бесплатни.
    Тој муабет реагенси нема веќе секој втор го прави.
    Цениве си ги редат од ракав, не е ни 300 ни 500 туку ич.
    Барај сметка и пријавувај ако веќе сакаш да одиш дотаму.
    А следниот пат кога ќе ти го направи фамозниот муабет за реагенси, кажи и штом е на приватно или дај ми фискална или ќе си одам во ординација стварно што е приватна ко систина, ремедика и слично, барем кога веќе ги даваш парите да не одат кај нејзе чисто бидејќи те лаже.

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Mari-Li

Mari-Li Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2011
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    2.920
    Имаше некое интервју баш со председателот на матични гинеколози кои прегледи се бесплатни, не се сите. Во бременсот се препорачуваат 3 прегледи и тие не ги наплаќале. А ние одиме почесто секако, и тоа било на желба на пациентот и наплаќале. Мислам ако си се кликнала со докторката нема потреба да пријавуваш и слично. Добар доктор на кој му веруваш не се наоѓа лесно

18. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.203
    Ne e taka bas ako si se kliknala zasto nie togas go plakame toa zdrastveno osiguruvanje za pak li da plakame kaj maticnite ginekolozi

19. Mari-Li

Mari-Li Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2011
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    2.920
    Па и сама знаеш во каква земја живееш, има многу небулози па си ќутат сите. Затоа за добар доктор јас лично не жалам пари. И законот си има дупки, не е така се бесплатно.

20. Taci0903

Taci0903 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2020
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    507
    Zdravo devojki jas sum 19 nedela a imam 5-10 leukociti vo mokraca ima li mesto za zagrizenost.