Девојки која недела се испитува скриен шеќер и се прима таа инекцијата за крвна група,незнам како се вика
Не се е приватно. Ама мене ми е ептен блиску под зграда докторката ми се погоди ептен, за што и да ми треба на вибер си пишуваме. Матичната моја не викам дека не е стручна ама да ја барам со интерпол Мене ми треба врза реакција не сакам да чекам, и од прв преглед си продолжив во Ремедика.
Скриен шеќер ќе испитувам во 26та, а инекцијата ја примив кога имав кафен исцедок прв пат. Баш тогаш ми рекоа дека ако прокрварам морам веднаш, ако не после 7ми месец ќе ја примам
2900 денари е ехо преглед ама баш детален некаде околу 10/15мин ми е прегледот со се дискусија нормално не би била ја ако немам 1000 прашања секое идење А неколку пати ми имаат наплатено само како консултација тоа е по 1800 денари. Ама тоа во случај ако отидам измеѓу два прегледа ако нешто ми е сомнително.
Здраво девојки. Моментално сум 24 недела и досега не направивме 4д бидејќи како што кажа докторката бебето не беше наместено. Сега не знам што ми текна ама почнав да се секирам зошто немаме направено 4д… Како е вашето искуство, кога правевте 4д ?
Врор скрининг направивме, меѓутоа нели таму само го мерат бебето, ама не го видовме онака на сликичка реална…
Кај нас го мереа, сите органи детално ги гледаа и кога сакаше докторката да го види на реална слика и се намести некако да не може да го фати…и затоа се засекирав.
Немој да се секираш ,мојава цело време се крие , само еднаш се намести да и го видиме фацулето во 24та и толку , 31ва терам не сака и не сака да се сврти , докторката рече како расте потешко ќе биде да се сврти и дека ќе ја видам кога ќе се роди Битно е добра , супер напредува и тоа е тоа , заинатена е нешто