Девојки кој тест од искуство ќе ми предложите.треба да правам пренатален ама на сите места имаат различен.qualifield,nifty,harmony....
Јас го правев нифти 600 евра на две рати може сеа во јуни на попуст е и јас се мислев кој да го правам и на крај него го одбрав ми се виде за тие пари наопфатен четвртокот ме боцнаја вчера имав резултат дури и се почудив дека за толку кратко време ми стигна резултатот а ми рекоја од 7 до 10 дена ама стигна порано да не мислам.
Јас колку се мислев за тие тестови дали да го правам или не па одлучив да го правам па кој од нив се мислев и на крај се одлучив за нифти види еден пост подолу имам напишано да не го пишувам истото за кој и да се одлучиш да не се мислиш многу ко мене сите се слични лесна бременост да си имаш
Vie sto si sledite bremenost na privatno, dali od maticen imavte upati za skrininzite vo GAK? I dali odevte i tamu i plus privatno....?
Јас цела бременост во Ремедика ја водев. Упат само за трансфузиолија и крвна слика барав. Еднаш отидов на ГАК и се надевам дека нема да имам потреба уште еднаш да отидам. Според мене немаш потреба да идеш на две мислење ако се е ок. Башка во приватниве имаш супер доктори јас одев кај Афродита и сум ептен задоволна.
Ti blagodaram. Jas odam na drzavna samo za konzilijarno i ednss od pamet me izvadija demek lahuni videle.... Za skrining znam deka ne se zamaraat, i ne e detalen pregled. Ama deka maticnata mi rece poradi istorija moralo i na Gak, zatoa si prasav
Ај и јас да испаничам, дека нели лесно беше. Игг на CMV и RUB беа антитела од минати инфекции така? Игм ми се негатив.
I mene mi bea pozitivni Mi kazaa deka antitelata od rubeola se od primena vakcina, a drugoto od namalen imunitet. Nisto strasno
Фала за потврда. Значи толку ме напна мм што и памет ми се помати. Го пратив по резултатите да не излегувам и нигде го нема. Му ѕвонам ми спушта. Не знаел дека толку ми е итно си се фатил за работа
Mami dali za ispituvanje urinokultura mora da e prvata mokraca? Denes ke odam za mikrobioloski brisevi i ke nosam i urinokultura. Vo 9.30h mi e terminot kaj doktorot za da mi zeme brisevi, da znam dali sega od doma da nosam ili da ostavam koga ke stignam na mikrobiologija?
Како и да е ,не се води според моето мислење сепак прашај доктор...ама мене некни ете ми земаа касно ...
Se slusnav so edna prijatelka koja raboti na mikrobiologija ( otposle mi tekna deka mozam nea da ja prasam) mi kaza ne mora prvata mokraca, cisto informativno za clenkite.