Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Испитувања после спонтан абортус

Дискусија во 'Бременост' започната од danichap, 19 октомври 2017.

1. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.822
    Допаѓања:
    23.623
    Мене сега вторава бременост ми даде Аспирин 100 превентивно по 1 апче во денот, за подобра циркулација.

2. xhon kenedi

xhon kenedi Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2018
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    33
    Spontani imav i pred mola 2 spontani pred mola pravev ispituvanja i spored mojot ginekolog spontanite bile zaradi tiroidna pocnav terapija za tiroidna godina dena odmarav posle godina ostanav bremena sve kako sto mi poraca dr i ispadna mola sega mi pravea nekoi genetski ispituvanja i ispadna nekolku mutacii 408EF50D-29EB-4031-90B9-8FAA93E3A2A2.jpeg

Treba da mi odredat terapija nemam otideno so rezultat kaj transfuziolog ili ginekolog posle tolki spontani nemam sila pak da ostanam bremena ( i so preporaka od ginekolog) znaci inav dva spontani pa treta bese mola pa 4 bese pred mesec dena

Последна измена од модератор: 3 мај 2018
  3. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    518
    Sto e razlikata pomegu kiretaza i revizija ?? I dali e normalno vcera imav spontan me cisteA a eve denes skoro i ne krvaram poveke... citam po dr forumi zeni krvarat po 5 10 15 posle spontaniot a jas eve vtor den skoro i da ne krvaram

4. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.822
    Допаѓања:
    23.623
    Киретажа е чистењето, а ревизија мислам е ако не си дочистена те праќаат пак на чистење, нека ме поправи некој ако грешам.
    Иначе јас ич не крварев, само првиот ден со една влошка поминав, кај секоја е индивидуално.

5. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    518
    Posle kolku vreme od taa postapka imavte odnosi ( nezastiteni )

6. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.822
    Допаѓања:
    23.623
    Одговор во лп, да не ја трупаме темава со офф топици.

На Sandra456* му/ѝ се допаѓа ова.
  7. *Лорена*

*Лорена* Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2017
    Пораки:
    635
    Допаѓања:
    4.505
    Тоа значи дека на трансфузиологија треба да направиш испитување за д-димери и ако има потреба да пиеш аспирин или да се боцкаш со клексан за следната бременост. И мене ова испитување ми даде матичниот да го направам после спонтаниот. Освен димери имаше и група други (знам дека меѓу нив беше и за лупус и уште некои) не се сеќавам точно кои. Со упат платив околу 2000 ден.
    Ми рече дека тоа биле некои стандардни испитувања после прв спонтан и бидејќи сите резултати беа во ред спонтаниот го препиша на природна селекција.
    Единствена препорака беше 4 циклуси пауза од обиди и да пијам 3 месеци Фемибион 1 пред планирање на следната бременост.
    Едит: Матичниот треба да ти даде упат за сите наредни испитувања, а не сама да видиш да направиш. Како тоа би го направила сама кога не знаеш ни што да испитуваш

На Sandra456* и lackygirl им се допаѓа ова.
  8. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Istite mutacii gi imam I jas I plus uste nekoja I sega tri meseci pred bremenost piev Kardiopirin 100 metilirana folna kiselina koja ja nema vo mk samo vo bugarija I uste ja pijam vo bremenost a do 12 ned ke ja pijam Denes sum 8 ned I 2 dena vit b12 metilkobalomin piev pred bremenost I b kompleks na Dr wolzz a sega ne pijam sega pijam samo femibion 1 I primam fraksiparin od 0,6 I na sekoj deset dena meram ddimeri

9. Zekicka

Zekicka Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2018
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    8
    Здраво, во четвртокот испитував хормони ТСХ-5,85-реф.вред.е до 5 Т4 11.77 реф.вред.од 10,6-19.4 пролактин 34.8 естрадол 45,98 и ФСХ 5,99 докторката рече дека се е во ред но мене ме загрижува ТСХ малку ми над нормалата дали да правам дополнителни испитувања некој со слично искуство дали ке имам проблем со забременување со толку високо ТСХ.Благодарам

10. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Обавезно кпнсулѕација со ендокринолог или специјалист по нуклеарна. Тсх ти е високо.

На Zekicka му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    518
    Osven vo drzavna za ispituvanje na hormoni drugo mesto kade moze da se ispitaat na drzavno ?

12. malecko87

malecko87 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2015
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    819
    Aj vaka edno prasanje dali nekoja od vas ima praveno genotip ispituvanje mi preporaca endokrinologot sda sum napravela kade kolku kosta I zKolku vreme stigaat rezultati ako nekoja pravela da mi kazete fala vi odnapred

13. anita123

anita123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2013
    Пораки:
    637
    Допаѓања:
    293
    нуклеарна сигурно ќе треба терапија треба да биде 1,5 или 2

14. Luna31

Luna31 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2018
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Може ли и на мене да ми одговорите на истото прашање во пп? И јас сум со истиот проблем од завчера :(

15. hristin4e

hristin4e Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    332
    Допаѓања:
    1.294
    Здраво . имав missed abortus во 12та недела. Послем првата менструација отидов на преглед и освен пап тест друго никакво испитување не ми дадоа да направам.. А и никакви лекарства не ми препиша матичната да пијам.. Дали треба да одам да и барам сама да испитам се што треба или ?
    П.с заборавив да кажам кога стигнаа разултатите. Од пап само ми пиша порака дека се е во ред и толку.

16. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.822
    Допаѓања:
    23.623
    Убаво е да си испиташ се, хормони, бактерии, на трансфузиологија за димери, торч. Да си знаеш за наредна бременост како е што е. Јас се испитав сам докторот ми даде се, тој е таков одма секаде те праќа, јас не ни знаев дека треба да испитам нешто.

17. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    518
    Zdravo eve me posle nekoe vreme i imam edno prasanje. Imav spontan na 2 maj so revizija. Eve posle dva dena otkako gi zavrsiv apcinajta ciklo proginova denes mi protece bi trrbalo da e mens. Ne ocekuvav tolku brzo no mi dojde no prasanneto mi e dali e vo red zosto ne mi tece crveno kako sto e normalno za mens. Tuku kafeno i ne e mn obilno skoro pa ic . Dali e vo red toa ili ? Fala vi mn

18. K.e.ll.y

K.e.ll.y Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2010
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    363
    Некој ако знае да ми каже како иде сега со закажувањево термини за брисеви, исто се чека како и за трудници термини да пуштат? Или за овие со партиципација има термини?

19. anita123

anita123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2013
    Пораки:
    637
    Допаѓања:
    293
    дали испитувањето што е за вируси сите треба да се негативни за да биде се во ред ? или не е со позитивно негативно ?

20. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.162
    Допаѓања:
    10.940
    Ај некој ако има во Италија, со спонтан, да ми каже дали и кои испитувања ги има правено..јас во јануари имав спонтан, резултатите замисли уште не се стасани, и кога прашав што треба да проверам пред др.бременост ме гледаат збунето, како демек нема потреба од ништо, обично испитувале ако воопшто немаш родено, јас имав една нормална бременост..ама ве читам дека си правите испитувања па јас на приватно закажав за пап тест арно ама меѓу време дознав дека сум бремена..сега во вторник имам преглед па се надевам на добри вести..