A antitela imase ispitano, mene sega mi e okolu 2,50 TSH ama antitelata mi se mnogu visoki sega sum na eutirox od 25 mg ama mnogu loso se osekam
Најискрено не се сеќавам. Јас сум породена, малото е 4 месеци. Тироидата и терапијата не беше проблем за нормална бременост.
Dani na kolku vreme pravese kontrola na tiroidata vo bremenost jas posleden pat pravev na 8juni sega ginekolozite mi rekoa pak da napravam zaradi dolnata granica na zelezoto I hemoglobinot
Со среќа женска здраво да си расте со мама и тато, па ќе ве известам кога ќе имам повторна бремрност нон стоп ве следам дај боже кај сите здрави и живи бебчиња
прочитав дека некој пијаат аспирин после спонтаниот ? зошто се пие и какви други витамини нешто земате ? јас пијам премама и еутироксот
Aspirin se pie za podobra cirkulacija na krvta vo matkata jas pijam femibion oti samo oni ja imaat taa aktivna forma na folna kiselina sto mene mi e potrebna oti imam genetski mutacii
Мене ми даде превентивно Аспирин од 100, заради спонтанот и ми рече до 20 недела да ги пијам. Ги пијам од 5 недела заедно со Премама и сеуште на истото сум и плус магнезиум земам. Сега сум 18+4 и фала Богу се е во ред со бебето.
какви аспирин користевте дали може искуства од кој ? мене ми рече кардиопирин? дали е штетен во бременост ?
од кога почна да ги примаш ? @lackygirl @Meckicja јас сеуште немам отидено на гинеколог на преглед ама 6 дена веќе ми доцни и само телефонски го препрашав какви да пијам оти ми рече следната бременост обавезно аспирин а сега читам на нет дека не се препорачува за трудници во упатствата да не знае човек што да прави инаку пијам само премама дуо и еутирокс за жлездата
даааа, побледа розева ама одприлика ми е 4 недела и некој ден зато изгледа така покажува за некој ден ќе направам пак