Аспирин и кардиопирин се за иста намена за подобра циркулација и подобар проток на крв и храна на бебушот.
Докторот сигурно знае дека зимаш еутирокс и чим ти кажал да зимаш и аспирин значи можеш слободно. Многу многу ме читај што пишува.
Можеби не е убаво ама ние т.е.јас ги пијам зошто сум МТХФР и морам да ги пијам а не сакам.Пијам и од двете.
Jas zemam I toa I toa I toa zaedno gi pijam nema vrska ne se kontraindicirsni I mozat da se pijat zaedno
Здраво Пред една недела имав киретажа плодот го дадоа на патологија и ги чекаме резултатите. Пред да ми се случи тоа бев на лекар и рекоа дека е се во ред со плодот но бидејќи бев разлошена тој ден за прв пат по 13 недели повраќав имав болка во стомакот а до вечерта и пролив ( се извинувам на изразот) ми ставија инекција во бутот и по два дена сригнав до киретажа. А во меѓувреме имав и габична ингекција. Се распрашавме да не е од инекцијата но велат дека ја даваат на бремени жени. Па мое прашање е кога да почнам со испитувања? И дали оваа инфекција може да биде проблем за губење на плодот?
какви испитувања треба да се направат за миссед абортус во 8 недела и неколку дена, заради престанување на срцева акција?
Хемостаза, ДДимери,имунолошки испитувања: АФА и АНА автоантитела, генетски испитувања: мутација во генот V Лајден, мутација за ген МТХФР, Протромбин, Фактор 13, ПАИ), TORCH тест за скриени инфекции... Дали имаш направено имунолошки испитувања за АНА и АФА автоантитела? И дали имаше пиено метилирана форма на Фолна киселина и метилиран Б12? 3-4 Месеци пред бременост метилирана форма на фолна киселина со метилиран Б12, 1 месец пред бременост аспирин.. Покрај генетските дали правеше и имунолошки испитувања за автоантитела?
Ќе си земеш упат за на трансфузиологија и докторот ќе те упати какви испитувања да направиш. Ќе ти го направат целиот пакет на испитувања на трансфузиологија.
Ако знае некој TORCH тестот дали се прави на државно, да ми каже. И каде се прави, и кој треба да ми даде упат?
Ета ќе земеш упат од матичен гиниколог и ако испитуваш на клиника зе зема од вена крв спроти микробиологија по скалите кај што пред некое време се носеа микробиолошките брисеви.Чини околу 350 денари,ама носи си некој денар више.Поздрав и секое добро