многу ти е скапо во систина епа сега ако имаш доволно пари можиш и таму на државно брисевите ти се ефтини, а торч некаде околку 1250 ден беше на приватно во микробиологија.. да за да се знае дали има некоја инфекција
Торч на микробиологија клинички центар е 700 ден. со упат, а 7000 ден. приватно. Не верувам дека некаде има торч на приватно за 1250 ден. А микробиолошките брисеви се 350 ден. со упат, исто на микробиологија, а во Систина истите се околу 4500 ден. Во петокот правев тие се цените.
Здраво. Дали е можно да се случи абортус во втората недела? Ве молам некој поопширно во врска со ова да ми објасни?
Па вака... Една недела пред добиено ми се појавија болки и кога отидов во тоалет на гаките имав парче и розевкаста крв со слуз. Парчето беше одприлика 1 см. Болките веднаш ми престанаа и после тоа воопшто крварев... Надвор сум од мк неможам на лекар да одам...
Потоа претпоставувам доби менст. ? Не се тревожи голем процент од нас имале биохемиска бременост без да знаат јас од себе да си почнам ми има доцнето по 3 4 5 дена па кога ке ми дојде имам обилно крварење со парчиња ама не сум размислувала во таа насока.. сум имала абортус и друго е кога ке ти потврди гинеколог. Според мене биохемиска не се ни приметува Освен ако е инвитро и слично па се чека и се прати баш од почеток..
Нее... Мене тоа ме чуди сеуште не добив... Тоа се деси пред три дена само парче со малку крв и толку... Сеуште немам...
Не беше само крв имаше и парче... Можно ли е така... Иначе ќе чекам уште два три дена, ако не ми дојде ке направам тест... Имам големи болки во градите и голем апетит, но неможам да кажам бидејки истите симптоми ги имам и пред да добијам... Така да ке чекам.
Здраво девојки јас сум нова на форумов и темава ми го привлече вниманието бидејки исто и јас имам доживеано два спонтани абортуси во рана бременост. Премногу сум преплашена и со многу прашања.Започнав со некои испитувања.Ама во главата постојано се врти ЗОШТО??? И сега сме во исчекување на резултатите од испитувањта и постојано дали ке биде се во ред? дали еден ден и јас ке држам во раце свое дете ?Правев микробиолошки испиотувања тие се уредни торч и тој е уреден тестирање на урина таму покажа позитив streptococcus agalactiae заемав антибиотици према осетливост и неосетливот на истата, и сега во следна прилика повторно ке ја прверам урината за сигурност. Потоа ме испратија на имунологија за тромбофилија и на ГАК за кариотип и сега ги чекам резултатите од овие испитувања и сум со страв до коски Бие што ке кажете???Што ке ме советувате каде да се обратам???најдобри за такви случаи? Кои уште се испитувања да ги направам за сигурност???Ви благодарам однапред.Мислам кога напишав ми олесна малку од малку.
Здраво, Освен овие испитувања добро е да направиш барем ХСГ или уште подобро хистероскопија за да се види состојбата на матката. Јас имав еден спонтан (мисед) абортус во 8 недела заради септум на матката. Плус имав и некои проблеми со коагулација на крвта па во бременост пиев аспирин и со боцкав со клексан и се заврши добро. Обавезно испитај и хормони (особено на тироидна жлезда) зашто некогаш и тоа може да е проблем. Со лесно и со среќа.
Histeroskopija obavezno da napraves jas na gak pravev kaj Dr trajanova I sum prezadovolna od Dr pred dve god bese toa prethodno imav eden spontan abortus vo 6 Ned I edna biohemiska bremenost a I na endokrinologija pravev ogtt test so insulinemija za skrien seker bremenostite mi bea so invitro I posle so tretoto ivf veke imam uspesna bremenost za nekojden cekam da se porodam
Со што ја лечеше streptococcus agalactiae??? Јас ја имам во брисот на вагина. И јас јас имав во август годинава missed abortion. На микробиолошките испитувања после спонтаниот ми ја открија оваа бактерија.
@eta со резултатите од урината имаше како прилог листа на антибиотици рангирани на кои е остелива помалку осетлива и неосетлива бактеријата кај мене покажа дека амоксикаловот е најосетлив и ми рекоа него да го пијам односно да испијам едно пакетче со по 2кг увин чај или чај од брусница на ден. Јас си ја испив дозата и сега здравје во следна прилика ке направам контрола за истата. Ти посакувам многу среќа и побрзо да ја излечиш бактеријата за повторни обиди. Како што рекле само храбрите, борбените и надежните стигнуваат до целта.Со среќа!!!