Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Испитувања после спонтан абортус

Дискусија во 'Бременост' започната од danichap, 19 октомври 2017.

1. anita123

anita123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2013
    Пораки:
    637
    Допаѓања:
    293
    многу ти е скапо во систина епа сега ако имаш доволно пари можиш и таму :)
    на државно брисевите ти се ефтини, а торч некаде околку 1250 ден беше на приватно во микробиологија..

да
    за да се знае дали има некоја инфекција

2. eta

eta Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    1.968
    Допаѓања:
    5.372
    Торч на микробиологија клинички центар е 700 ден. со упат, а 7000 ден. приватно.
    Не верувам дека некаде има торч на приватно за 1250 ден.
    А микробиолошките брисеви се 350 ден. со упат, исто на микробиологија, а во Систина истите се околу 4500 ден.
    Во петокот правев тие се цените.

3. Melek4e

Melek4e Активен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2018
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    75
    Здраво. Дали е можно да се случи абортус во втората недела? Ве молам некој поопширно во врска со ова да ми објасни?

4. Eni.r

Eni.r Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2018
    Пораки:
    823
    Допаѓања:
    2.215
    Може, мада е многу рано за да се дознае воопшто дека си бремена:^) а што поопширно те интересира

5. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    mozno e toa se vika biohemiska bremenost

6. anita123

anita123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2013
    Пораки:
    637
    Допаѓања:
    293
    на државно ама приватно да оди на миркобиологија :)

7. eta

eta Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    1.968
    Допаѓања:
    5.372
    Па на микробиологија на сметката ми пишува 7000 ако се плака на приватно, а 700 со упат.

8. anita123

anita123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2013
    Пораки:
    637
    Допаѓања:
    293
    мене 1250 ми зедоа а не знам сигурно дали беше со упат знам само дека толку платив

9. Melek4e

Melek4e Активен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2018
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    75
    Па вака... Една недела пред добиено ми се појавија болки и кога отидов во тоалет на гаките имав парче и розевкаста крв со слуз. Парчето беше одприлика 1 см. Болките веднаш ми престанаа и после тоа воопшто крварев... Надвор сум од мк неможам на лекар да одам...

10. Eni.r

Eni.r Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2018
    Пораки:
    823
    Допаѓања:
    2.215
    Потоа претпоставувам доби менст. ? Не се тревожи голем процент од нас имале биохемиска бременост без да знаат јас од себе да си почнам ми има доцнето по 3 4 5 дена па кога ке ми дојде имам обилно крварење со парчиња ама не сум размислувала во таа насока.. сум имала абортус и друго е кога ке ти потврди гинеколог. Според мене биохемиска не се ни приметува:) Освен ако е инвитро и слично па се чека и се прати баш од почеток..

11. Melek4e

Melek4e Активен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2018
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    75
    Нее... Мене тоа ме чуди сеуште не добив... Тоа се деси пред три дена само парче со малку крв и толку... Сеуште немам...

12. Eni.r

Eni.r Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2018
    Пораки:
    823
    Допаѓања:
    2.215
    А да не е имплатациска крв? Направи си тест може си бремена

13. Melek4e

Melek4e Активен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2018
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    75
    Не беше само крв имаше и парче... Можно ли е така... Иначе ќе чекам уште два три дена, ако не ми дојде ке направам тест... Имам големи болки во градите и голем апетит, но неможам да кажам бидејки истите симптоми ги имам и пред да добијам... Така да ке чекам.

14. Eni.r

Eni.r Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2018
    Пораки:
    823
    Допаѓања:
    2.215
    Немора да значи тоа парче може грутче крв..почекај и направи си тест

На Melek4e му/ѝ се допаѓа ова.
  15. positive vibes

positive vibes Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2018
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    73
    Здраво девојки јас сум нова на форумов и темава ми го привлече вниманието бидејки исто и јас имам доживеано два спонтани абортуси во рана бременост. ;(:( Премногу сум преплашена и со многу прашања.Започнав со некои испитувања.Ама во главата постојано се врти ЗОШТО??? И сега сме во исчекување на резултатите од испитувањта и постојано дали ке биде се во ред? дали еден ден и јас ке држам во раце свое дете ?:worried::worried:Правев микробиолошки испиотувања тие се уредни торч и тој е уреден тестирање на урина таму покажа позитив streptococcus agalactiae :( заемав антибиотици према осетливост и неосетливот на истата, и сега во следна прилика повторно ке ја прверам урината за сигурност. Потоа ме испратија на имунологија за тромбофилија и на ГАК за кариотип и сега ги чекам резултатите од овие испитувања и сум со страв до коски;(;(:worried::worried: Бие што ке кажете???Што ке ме советувате каде да се обратам???најдобри за такви случаи? Кои уште се испитувања да ги направам за сигурност???Ви благодарам однапред.Мислам кога напишав ми олесна малку од малку.:)

На eta му/ѝ се допаѓа ова.
  16. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.004
    Допаѓања:
    32.391
    Здраво,

Освен овие испитувања добро е да направиш барем ХСГ или уште подобро хистероскопија за да се види состојбата на матката. Јас имав еден спонтан (мисед) абортус во 8 недела заради септум на матката. Плус имав и некои проблеми со коагулација на крвта па во бременост пиев аспирин и со боцкав со клексан и се заврши добро.

Обавезно испитај и хормони (особено на тироидна жлезда) зашто некогаш и тоа може да е проблем.
    Со лесно и со среќа.

На positive vibes и Martka им се допаѓа ова.
  17. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Histeroskopija obavezno da napraves jas na gak pravev kaj Dr trajanova I sum prezadovolna od Dr pred dve god bese toa prethodno imav eden spontan abortus vo 6 Ned I edna biohemiska bremenost a I na endokrinologija pravev ogtt test so insulinemija za skrien seker bremenostite mi bea so invitro I posle so tretoto ivf veke imam uspesna bremenost za nekojden cekam da se porodam

На betty oh, positive vibes, malecko87 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. eta

eta Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    1.968
    Допаѓања:
    5.372
    Со што ја лечеше streptococcus agalactiae???
    Јас ја имам во брисот на вагина.
    И јас јас имав во август годинава missed abortion.
    На микробиолошките испитувања после спонтаниот ми ја открија оваа бактерија.

19. positive vibes

positive vibes Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2018
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    73
    @eta со резултатите од урината имаше како прилог листа на антибиотици рангирани на кои е остелива помалку осетлива и неосетлива бактеријата кај мене покажа дека амоксикаловот е најосетлив и ми рекоа него да го пијам односно да испијам едно пакетче со по 2кг увин чај или чај од брусница на ден. Јас си ја испив дозата и сега здравје во следна прилика ке направам контрола за истата. Ти посакувам многу среќа и побрзо да ја излечиш бактеријата за повторни обиди. Како што рекле само храбрите, борбените и надежните стигнуваат до целта.Со среќа!!!:l::sun::f:

На Meckicja и eta им се допаѓа ова.
  20. eta

eta Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    1.968
    Допаѓања:
    5.372
    Ти благодарам :l:
    И тебе ти посакувам многу срека.

На positive vibes му/ѝ се допаѓа ова.