Devojki aj ve molam spodelete iskustvo site vie koi ste imale missed sto vi bese utvrdeno kako pricina..
Кај мене ништо не утврдија се беше во ред,ембрионот не беше испратен само плацентата и таа беше во ред,сите други анализи што ги направив беа во ред.Ми рекоја природна селекција немаат одговор. Колку и да бараш нема да ги најдеш одговорите се додека не испиташ се.
Кај мене утврдија трисомија 21 - даунов синдром, хромозомска грешка. Се смета дека е случајна грешка во делбата, но сепак продолжив со сите испитувања, иако причината беше позната.
Обавезно испитувања за тромбофилија и генски мутации во МАНУ. Земете си упат од матичен гинеколог за МАНУ. После тоа со резултатите на трансфузиологија. Исто беше и кај мене, испадна дека имам 4 мутирани гени, што е најчестиот случај за missed abortion. Мене сите анализи ми беа во ред, испаднаа мутациите причина. Направи го тестот што побрзо. Со лесно
Здраво, правев ТОРЧ, проверував хормони, тироида, д димери, се беше во ред и на крај испадна дека имам мутации на 4 гени, правев испитување за тромбофилија во МАНУ. За МАНУ се зема упат од матичен гинеколог (за испитување тромбофилија), а потоа резултатите треба да ги види трансфузиолог (ќе си земеш упат за трансфузиологија, за жал многу се чека, јас најдов термин за еден месец, одвај). Причината за миссед е најчесто тромбофилија. Јас лутав 6 месеци и на форуми дознав за ова испитување. Со лесно!
Od maticen ginekolog da zemam upat za Manu za ispituvanje na trombofilija da glasi taka i plus upat za transfuziolog...a za Torch samo na privatno se pravi ili kako
Примаш некаква терапија за проблемов? Ај ако сакаш погледни во темата за генски мутации, имам ставено слика од употот за генскоте испитувања. Види дали +- се опфатени сите побитни работи.
Кај мене беше природна селекција. По 4 месеци пак останав бремена и имав скроз нормална бременост и имам бебенце кое уште малку 6 месеци ќе прави. Испитајте се за секој случај за да не се повтори.
Мене матичниот ми даде за Институт за јавно здравје. Но мислам дека може и на Микробиологија. Нека потврди некоја ако е така.
Закажана сум на трансфузиологија крај на јуни месец. Тогаш ќе ми каже трансфузиолог и ќе споделам искуство тука. Ќе ја видам и темата.
Прво до МАНУ упатот за испитување на тромбофилија. Откако ќе ги добиеш резултатите (се чека до кај 3 месеци) на трансфузиолог. Торч правев во јавно здравје со упут од матичен гинеколог
Devojki koga mozam da pravam ispituvanja posle missed...planiram na 10 juni bidejki togas sum na pregled kaj Trajkovski i ke ima pominato 2 i pol nedeli posle kiretazata..
Кај мене помина точно месец од киретажата имав и јас missed , пред една недела ми дојде и сега понеделник/вторник ќе одам на прва контрола кај матична па ќе видам што и како ќе ме насочи , планирам да почнам со основните испитувања прво , втора бременост ми беше ова но заврши нажалост прерано , Исто и јас би ти рекла почекај уште малку би требало да ти дојде за брзо па после тоа е подобро .
Здраво женички повторно и јас дојдов во оваа тема после 3 спонтан оред скоро еден месец. Е сега матичниов вика да ми даде упат за на гинекологија скопје да направам проверка ама јас таму незнам никој доктор и не знам кај кого да одам кој е најдобар ако знаете да спид3лете мислење