Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Испитувања после спонтан абортус

Дискусија во 'Бременост' започната од danichap, 19 октомври 2017.

1. Queen8

Queen8 Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2018
    Пораки:
    4.279
    Допаѓања:
    20.712
    Ако имаш мутација на тромбофилија, се прима метилирана фолна, а ако немаш обична. Најмала доза е 400 мг, а за појачана би требало да е 800 мг, ама за секој случај препрашај го докторот, за да си сигурна. Некои членки примаат и по еден грам, зависи од препораката на докторот. Обавезно прашај си, не се стегај, да си знаеш колку и каква да пиеш.

На Srekicka3, Недопирлива5 и maremaca29 им се допаѓа ова.
  2. Slonce91

Slonce91 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2019
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    5.981
    Zdravo devojki...e mojava prikazna e vaka...imam edna bremenost pred dve godini koja zavrsi so mised abortion nemase plod samo postelka pa pravev kiretaza ..ne pravev nekoi posrbni ispituvanja bidejki vo pocetokot na bremenosta bev mnogu bolna pa predpostavuvaa deka mozno da e od toae sega pred mesec ipol ostanav pak bremena ...srekja neizmerna ..ama kratko ..na kontrolata mi rekoa ne e dobra bremenosta ne se razviva plodot treba da pocekam spontan ili kiretaza da praam(da napomenam menstruacija mi dogja na oklu 48 dena) i prasanjeto mie so da pravam sega koi ispituvanje da gi praam

3. Addicted❤️

Addicted❤️ Активен член

Се зачлени на:
    10 март 2019
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    30
    Zdravo, mnogu mi e zal za toa sto ti se slucilo....

Znaci vaka pres 4 meseci imav i jas missed i napraviv hormoni, bris, pap, d-dimeri.. pred nekolku dena eden doktor mi kaza nikako nova bremenost bez da se napravat Hsg i genetski za trombofilija znaci treba i ti da gi napravis no podobro konsuktirajse so tvojot maticen..:hug:

Ama posle missed ovie ispiguvanja se pravat... nomozes i da si citas porano sto pisale feminkite i da ispitas sve :*

4. Slonce91

Slonce91 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2019
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    5.981
    Fala Addicted❤

5. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    13.899
    Ќе.си почекаш и мижеби ќе си е де во ред. Мижеби е зачнато покасно па ќе си се развива како што треба. Не брзај со негатива. Во меѓувреме напрај си генетски мутации на трансфузиологија.

На lizaname му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Slonce91

Slonce91 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2019
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    5.981
    Fala na odgovorot ama za zal nema mesto za cekanje bidejki bev na tri doktori koi rekoa deka e nedobra bremenost taka da posle ..sponatm ili kiretaza.. kje pocnam so ispituvanja

7. caci.caci

caci.caci Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    15
    Здраво Ели 25, сакам да прашам кога почна со клексанот. Вчера правев тест за бременост и видов две црти :) Два месеци пиев метилирана фолна, б 12 и аспирин секој втор ден, така ми препорача д-р Јани Ангеловски (кај него успеав да закажам преглед). Со клексаните почна веднаш откако забремени? Хаос сум со чувствата од радост и страв!

На Addicted❤️ и tina2018 им се допаѓа ова.
  8. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.953
    Допаѓања:
    123.541
    Да веднаш. Додуша чекав една недела дур ме примат, иако требаше по овулација. Побарај го од понеделник јани за да ти одреди доза.
    И со лесно,имај лесна бременост:party:

9. caci.caci

caci.caci Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    15
    Благодарам Ели, не знаеш колку ми значи поддршката! :l::l::l: Ако не беше форумов и сите вие, немаше да дознаам што е работата со мене.. Плачам цела ноќ од измешани чувства... Ми одреди докторот доза однапред - 2 x 40 (кога ги виде резултатите од МАНУ), ама од Битола сум и тука треба да се измоткам со процедурите малку изгледа...На гинеколог да одам не верувам дека нешто ќе се гледа на ехото (денес требаше да добијам, го направив тестот порано, ама јасни две црти има :) )...

На eta му/ѝ се допаѓа ова.
  10. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.953
    Допаѓања:
    123.541
    Епа тогаш почнувај.
    Јас и се јавив на докторката и она зошо блиски и знаеше за историјата ми рече дојди одма на ехо :) со еден ден доцнење, рече да видам дали е во матка само , виде точкиче внатре во матка ,за две недели и срценце чувме :)
    Ти следи најубавиот период со мешко . Биди опуштена мисли само на вашата средба . Мене тоа ми помогна кога ме напаѓаа црни мисли

На caci.caci, Sexybaby86 и Лаура82 им се допаѓа ова.
  11. caci.caci

caci.caci Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    15
    :l::l::l::l::l::l:благодарам:l::l::l::l::l::l:

12. caci.caci

caci.caci Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    15
    Девојки дали со клексаните пиевте и аспирин паралелно (во извештајот некако нејасно е напишано), не можам да го добијам моментално д-р Јани. Ги почнав клексаните денес, посакајте ми среќа :)

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    4.846
    Ти посакувам успех и со лесно.Јас пиев на почеток на бременост и пиев аспирин во 10 часот сабајле,а клексанот го примав во 22 часот.Разликата меѓу аспирин и клексан треба да е 12 часа.

14. caci.caci

caci.caci Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    15
    Благодарам Мартика на брзиот одговор (highfive):l: Јас треба да ставам клексан двапати по 40 (сабајлето ставив) и затоа не ми е многу јасно. Го чекам докторот да ми појасни, на консултацијата го разбрав дека аспиринот пред забременување, а по забременување клексан двапати, а на извештајот пишува на почеток на бременост аспирин, метилфолат, б12 и клексан двапати, затоа ми падна чудно...ама ќе видиме :l:

На Martka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. caci.caci

caci.caci Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    15
    Ели, дали со клексаните пиеше и аспирин паралелно (во извештајот некако нејасно е напишано), не можам да го добијам моментално д-р Јани. Ги почнав клексаните денес, посакај ми среќа <3 (на консултацијата ми рече пред бременост аспирин секој втор ден, метил фолат и б12, а на почеток на бременост клексан 40 два пати), во извештајот пишува на почеток на бременост сето ова заедно. Ме буни двапати клексан и аспирин. Ве молам пишете ми уште за ова од вашето искуство. Благодарам од срце!

16. Лаура82

Лаура82 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2018
    Пораки:
    824
    Допаѓања:
    1.807
    Мислам дека и аспирин треба без разлика што примаш клексани

17. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.953
    Допаѓања:
    123.541
    Да да, секој ден аспирин плус клексан

18. caci.caci

caci.caci Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    15
    Здраво девојки повторно јас. Имам доцнење од два дена и позитивен тест на бременост, но денес бев на гинеколог ми рече дека се уште не е спуштено во матката. Дали има простор да бидам загрижена? Многу сум под стрес заради двете неуспешни бремености претходно...

На eta, tina2018 и Addicted❤️ им се допаѓа ова.
  19. Srna91

Srna91 Активен член

Се зачлени на:
    17 септември 2019
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    9
    Koj ispituvanja gi pravevte posle tri spontani abortusi? I koj doktor ve upati i e najdobar vo pogled na vakov problem.ve molam za mislenje

20. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.198
    Допаѓања:
    1.726
    Микробиолошки,пап,торч,на трансфузиологија,хормони,ХСГ.
    Матичниот гинеколог ама јас си ги побарав сите овие испитувања сакав да си ги направам.