Ova seto go imam ispitano i imam genetcka mutacija homozigot.i pokraj terapija aspirin.impryl kleksani.i progesteronska poddrska.pak se sluchi spontan.
Јас не знам,сигурно ќе има некој на темава за тоа да ти одговори мене ми беа воред резултатите,после спонтаниот немаме пробано за друго па незнам,како и што ќе биде ќе видеме здравје дали ќе биде се во ред со другото.
Nemam ispitano Dna fragmentacija imame praveno na sperma.i imam napraveno offis histeroskopija.toa e vo red
Хла на трансфузија, со упат, а антиспермални антитела на времето во ремедика ми земаа крв ама ја носеа во поголемите лаборатории
Здраво, јас денес требаше да бидам 6+3, но имав спонтан. Вчера вечерта испитува бета беше 137, а сабајлево 110. Докторката ми рече дека сама ке се исчистам и дека нема потреба од киретажа. Набрзински ме откачи и сега сум цела во прашалници. Јас само вчера крварев многу малку, а сега воопшто не. Дали сигурно ке се исчистам сама, да не остане нешто па да направи компликации? Имала ли некоја вакво искуство, да ме советува што да правам? А исто заборавив да и кажам дека сум 0- крвна група, па да не треба и таа инекцијата да ја примам?
Да си одиш на државна на лекар нека те видат ќе треба да примаш и инекција.Мене откако ме идчистија примав инекција бидејки сум негативна.
Во државна бев вчера и денеска, таму ми го кажаа ова. На контрола за една недела ми рече. Ама некако долго ми е тоа, а не ми објасни баш убаво што како ми се случува.
Istoto jas go doziveav pred tocno 1mesec.Koga me gledase doktorot na eho mi kaza deka plodot sam ispadnal deka go nema.a pred toa pravev samo beta hcg .Mi kaza deka nema potreba od kiretaza samo ke se iscisti.Prvite denovi imav mnogu malku krv.posle nekolku dena pocna ubavo da teci kako menstruacija.i traese podolgo od voobicaeno.i samo mi prepisa jak antibiotik za ubivanje na baktwriite.na kontrola seuste ne sum bila.a ova so krvnata grupa mislam nema nikakva vrska
Фала ти на споделеното искуство, јас сепак во понеделник ке одам кај матичниот да ми објасни што како. Доктокава си се брзаше за на пауза и ништо не ми објасни, нити пак ми препиша нешто, прво спомна некои капки, па после и од тоа нема потреба рече.
Има како нема после секоја бременост негативните примаат инекција за анти тела во случај наредната бременост да не дојде до деформитет на плодот или нов спонтан. Да си одиш кај матичната најдобро да си прашаш,и какпки ги даваат јас пијав и плус антибиотик,а им кажа дека си негативна. Мажот ти позитивен е???
Да, да обавезно во понеделник одам кај матичниот. Маж ми е позитивен. Знам за инекција дека треба да се прими, ова ми е втора бременост, само незнаев дали треба и во случај на спонтан.
Kapkite obicno.gi davaat ako ima kiretaza.a antibiotik obavezno.sepak konsultirajse so matichniot ginekolog