Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Испитувања после спонтан абортус

Дискусија во 'Бременост' започната од danichap, 19 октомври 2017.

1. Gocim

Gocim Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2019
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    627
    Zdravo. Sakam da prašam dali nekoja znae kolku vreme se čekaat rezultati od MANU, I dali ima tel broj na koj bi se javila da vidam da vidam do kade se so mojot slučaj zošto eve čekam povekje od dve nedeli. A doktorot veli seušte nemalo ništo stignato kaj nego...Blagodaram!

2. Zuza28

Zuza28 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    473
    Јас чекав околу месец и пол, два. Многу се чека :(

На Gocim му/ѝ се допаѓа ова.
  3. erika***

erika*** Активен член

Се зачлени на:
    26 септември 2019
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    12
    jas sega pravev mesecov za dve nedeli tocno mi bea gotovi

На Gocim му/ѝ се допаѓа ова.
  4. erika***

erika*** Активен член

Се зачлени на:
    26 септември 2019
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    12
    imam edno prasanje neznam dali mu e tuka mestoto jas imav eden spontan vo 12 nedela i dve biohemiski pa me interesira dali nekoja ima so ist slucaj da znam sto ponataka nesto imam praveno od ispituvanja ama mislam deka ne site i kaj koj doktor odite koj e najdobar za vakvi slucaevi ?

5. Gocim

Gocim Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2019
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    627
    Јас го пратив ембиончето во МАНУ. Еве чекам резултати. Инаку сум кај Др. Ивановски..

6. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.953
    Допаѓања:
    123.541
    јас имав една биохемиска, еден спонтан
    Од анализата на ембрионот после киретажа баш и немаше ништо посебно напишано,формално,па тргнав по испитувања. Имав голем септум во матка,два пати ме оперираа и плус генски мутации.
    Ти препорачувам одма да почнеш со испитивања, се чекаат резултатите и по месец,два.
    Значи направи пап,брисеви,торч,земи упат на трансфузија или ману за мутации, на гинекологија за кариотип зс двајцата, хистероскопија.... тоа правев јас

На Addicted❤️ и Gocim им се допаѓа ова.
  7. lostandhopeless

lostandhopeless Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2019
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    95
    Jas pred nepolna nedela se soociv so gubenje na bebeto vo 21 nedela! Od samiot pocetok ja vodev vo sistina, i od pocetok bese mnogu problematicna.. vo 6-7 nedela ima srceva akcija pa nema, pa ispadna deka ima... do prviot skrining krvuckanje, i edno goolemo krvarenje lokva krv (uzas) prv skrining normalen se sto treba ispitano,samo mikoplazma pozitivna,tretirana napraven povtoren bris negativen, vo 16 nedela edna nedela vo sistina edna vo drzavna so krvarenje ogromno,ispadna hematom retroplacijalen , ne pravese problem na bebeto ne na postelkata pa da ja odlepuva postelkata tuku dolu pod bebeto kaj obvivkata.. zapre krvarenjeto nekako postepeno se namali, mir nemav eden den od ovie pet meseci! Prosliot petok napraveni 21 nedeli,mi istece kako stara krv ama kako iscedok,ne krv krv,i bidejki mene mi kazaa da ocekuvam krvuckanje ili istekuvanje na stara krv poradi resorbiranje na hematomot. Ne se zagriziv voopsto,petokot sabotata nedelata taka...nedelata imav mn slabi bolki,duri neprimetlivi kicma i stomak,kicmata mislev od lezenje,pet meseci gi prelezav vo krevet nesmeev voopsto da stanuvam.ponedelnikot na kontrola me proverija so bebeto i vodata se bese vo red,se vrativme doma dobiv porodilni bolki pravec vo sistina,otvorena 3cm,sabajleto proverka plodova voda nema,ispituvanja infuzii antibiotici leukociti pokaveni i se pokacija,tie tri dena stopati go preplakav i morav da go prifatam toa deka nisto nemoze da se napravi i so apcinja go rodiv...450 gr since,sto go osekav deka e masko uste pred da mi potvrdat a predhodno i konizacija imam praveno pa moze i toa da imalo vlijanie, emotivnata bolka nemoze da se sporedi so nisto... obdukcija na bebeto ne napravija deka nemalo potreba. Sto se sluci kako se sluci nisto ne mi e jasno... da zakrepnam od celava strasna rabota,i od kiretazata,

На Addicted❤️ му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Srna91

Srna91 Активен член

Се зачлени на:
    17 септември 2019
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    9
    Jas imav tri spontani..edniot pred eden mesec.Od ispituvanja faktori na hemostaza,torch,genetski mutacii i kariotip..i jas baram dobar doktor,ama nikako da se pronajdi takov

На lostandhopeless му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Addicted❤️

Addicted❤️ Активен член

Се зачлени на:
    10 март 2019
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    30
    Odi kaj Vladimir Trajkovski-New born
    Otidi na konsultacija kazi mu ja makata i on ke ti kaze sto da ispituvas
    Mene mi ja najde pricinata za spomtaniot

На Martka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.213
    Soberi sila majka.. Nema zborovi koi bi te utesile vo momentov. I jas imav spontan indo den denes se prasuvam zosto i sfativ deka taka trebalo da bide. Te guskam i bidi silna

На lostandhopeless му/ѝ се допаѓа ова.
  11. erika***

erika*** Активен член

Се зачлени на:
    26 септември 2019
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    12
    a site ti bea negativni ili ti kazaa od sto se slucuva toa najdoa li nekoja pricina?

12. erika***

erika*** Активен член

Се зачлени на:
    26 септември 2019
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    12
    od ova neam napraveno samo kariotip i histeroskopija

13. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.953
    Допаѓања:
    123.541
    Жал ми е :(
    Според пишаното сигурно некоја инфекција била во прашање
    Збирај сили, испитај што било,поскоро да си гушкаш бебуш :hug:

14. lostandhopeless

Се зачлени на:
    7 октомври 2019
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    95
    Ma
    Se imav ispitano mikoplazna pozitivna bese pa ja lecev pa posle toa negativna bese posledno pred da se sluci toa zemaa brisevi i sega da vidam rezultatite... za bebus dajboze ke bide Vo idnina,vo najbrzo vreme ne planiram poso prvava bremenost bajagi me istraumatizira od sam pocetok taka da... so gospod napred |-)

15. lostandhopeless

Се зачлени на:
    7 октомври 2019
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    95
    A sekako da zakrepnam od kiretazata,sepak edna nedela nema pominato, nareden mesec se zivo sto postoi ke se ispita,ma da i pred da ostanam bremena se si bese uredno,zdravjeto dole mi bese tip top,pap ureden posle konizacija,se si bese dobro...

16. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.953
    Допаѓања:
    123.541
    Ддимери. Знаат да скокнат нагло и да направат беља а да не знаеш.
    А штом покачени леукоцити, тоа укажува на инфекција:(
    За жал,многу минуваме низ тоа некогаш и нема да најдеш причина ,така требало да биде... Побрзо закрепнување ти посакувам :hug:

17. Srna91

Srna91 Активен член

Се зачлени на:
    17 септември 2019
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    9
    Imam genetcka mutacija homozigot.i pokraj celosna terapija.pak se sluci spontan

18. Srna91

Srna91 Активен член

Се зачлени на:
    17 септември 2019
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    9
    Pa neznam dali tamu.ili vo remedika kaj elena petrova mislam deka bese,i za nea slusam pofalni zborovi.no sekoj od iskustvo si kazuva..stvarno neznam kaj kogo da zakazam

19. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.979
    Здраво.
    Не сум многу активна со пишувањето, почесто читам незнам дали некој се сеќава ба мене, но јас имав 2 спонтани.
    Почнавмр со испитувања. Направив ТОРЧ, Хормони, микробиолошки, автоантитела за мене и мажот и генетски мутации.... Треба уште Кариотип за двајцата, спермограм, дали рекоа и тест за хив за мажот. Од горе наведените испитани резултати се добри, освен за генетските мутации уште докторката не ги има разгледано, а мислам дека има нешто ке прикачам и слика ако некој се разбира да ми каже дали кај што пишува мутирано ѕоа значи!? 20191015_185623.jpg

20. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.953
    Допаѓања:
    123.541
    Има мутации да. Ќе ти даде аспирин,клексани,метилирана фолна...