Испитувања после спонтан абортус

Дискусија во 'Бременост' започната од danichap, 19 октомври 2017.

1. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.855
    Мила и јас го одев овој тежок пат и би те советувала вака.Ќе закажеш кај Др.Митко Ивановски (иако е специјалист за ивф-води и природни бремености),(ако појдеш не значи дека одма ќе бидеш ивф)во систина и кај Др Јани Ангеловски на трансфузиологија на клиника,со сите документи и ќе видиш што понатаму.Едни од најдобрите во Мк.Ти посакувам успех

2. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    4.021
    Ох... Цело ова време како да знаев дека тука има проблем, се надевам дека со добра терапија ке дојдам и јас конечно до бебче. Страв ми е да не се случи пак спонтан...

3. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.191
    Допаѓања:
    124.690
    Не мисли така:) Биди позитивна. Кај мене со правилна терапија беше успешно :l:

4. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.855
    И кај мене.Бев стегната и јас,но кога добив правилна терапија се опуштив и истерав до крај.:*Што и да шкрипна си велев не се секирај нема да биде беља си имам терапија.

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. erika***

erika*** Активен член

Се зачлени на:
    26 септември 2019
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    12
    жал ми е :(

На Srna91 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. marijamarkoska

marijamarkoska Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2017
    Пораки:
    1.296
    Допаѓања:
    2.350
    Девојки дали знаете на институт за хумана генетика како иде кога си со термин брзо се завршува раб или пак се чека?

7. Zuza28

Zuza28 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    473
    Многу брзо се завршува. Два, три пати сум била и ептен се и не чекав воопшто, а и многу се фини.

На marijamarkoska му/ѝ се допаѓа ова.
  8. marijamarkoska

Се зачлени на:
    23 август 2017
    Пораки:
    1.296
    Допаѓања:
    2.350
    Ти благодарам многу, а каде точно се наоѓа?

9. Zuza28

Zuza28 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    473
    Самиот институт е некаде во близина на Медицински факултет, најди го на google maps, или на клинички има дирекции, да не те излажан, јас така се водев. Тоа во случај да ти треба разговор со некој доктор.
    А таму каде што боцкаат за крв за испитувања е одвоена зграда, црвена стара, карши инфективно. Таму оди ако имаш упат за боцкање директ.

На marijamarkoska му/ѝ се допаѓа ова.
  10. marijamarkoska

Се зачлени на:
    23 август 2017
    Пораки:
    1.296
    Допаѓања:
    2.350
    имам упат да...се надевам тоа е тоа и ќе се снајдам. Благодарам многу. Поздрав

11. AnaAnaBanana

AnaAnaBanana Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    483
    Сочуствувам со твојата болка зошто и јас се соочив со истото пред 5 дена... останав бремена со замрзнато ембрионче и бетата од старт беше премала ама уредно си дуплираше и јас бев пресреќна мамичка... исто имам конизација со ампутација на цервикс и во 13 недела морав да ставам трансабдоминален серклаж со царски рез...опоравување скоро месец ама спррмна на се бев за да го родам моето синче...со лежење дома само префрлање од кревет на кревет јас стигнав до 20 недела и 6 дена кога имав некои штрекнувања кои ме плашеа и одма во систина кај адамовска на дежурно направен целосен преглед и пуштена дома со извештај дека серклажот си држи, не сум отворена, вода уредна и нема контракции... душата се смири за само после два дена 21 недела и 1 ден пред легнување мали болки кај бешика и во вц водењакот истече... шок и неверување, паника и во најблиската болница ремедика ми беше кажано дека водењакот е истечен и дека треба да ме хоспитализираат... 21 недела и 5 дена ми направија царски поради абдоминалниот серклаж кон ме држеше затворена и синчето мое замина во рајот... знам низ се што поминуваш и колку си неутешна во моментов, душа боли, а срце скршено, ништо не може да не утеши... кај мене не се знае причината за пукање на водењакот, иако се верува дека е некоја инфекција или бактерија, но чекам резултат од постелката која е пратена на патологија ако воопшто може да покаже поради тоа што 5 дена бебче беше во меше, а мене ме третираа со јаки антибиотици... кај тебе ако причината била скратен цервикс поради конизација јас ти го предлагам трансабдоминалниот серклаж, но никако во бременост, исклучиво пред бременост... ако ти требаат информации слободно пиши ми или ако ти е потребен разговор тука сум, и двете минуваме низ истата болка

12. Srna91

Srna91 Активен член

Се зачлени на:
    17 септември 2019
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    9
    Kako se ispituva kariotip? Preku krv,dali treba gladen ,zeden ili? Iskustvo?

13. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Преку крв, не мора гладна и жедна.
    Гледајте со мажот во ист ден да закажете термин и истиот ден да дадете крв. Резултати околу 1 месец.

14. Srna91

Srna91 Активен член

Се зачлени на:
    17 септември 2019
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    9
    Da veke imame zakazano.terminot ni e eden pod drug.

Drugo sto ispituvavte posle tri spontani abortusi?

Последна измена од модератор: 23 октомври 2019
  15. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.191
    Допаѓања:
    124.690
    Што испита до сега?

16. Zuza28

Zuza28 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    473
    хормони, брисеви, торч, хла типизација, фактори на хемостаза, генски мутации, кариотип, витамин д и хомоцистен.
    Правев и хистероскопија поради септум.
    Имав две биохемиски и еден миссед.
    Главно резултатите од испитувањата ми се во ред. Имам мутација MTHFRA1298C и пијам метлирана фолна.
    Пијам и суплементи и се надевам на успешна наредна бременост.

На positive vibes му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Не знам дали бев бремена, циклус претходно ми доцнеше но и друг пат така, па не направив тест ниту имав симптоми. Прокрварив некакво ткиво кое не ми изгледаше вообичаено за менструација не сум сигурна што беше, но се вознемирив и го фрлив. Од тогаш ме мачи, дали кога би ми се случило такво нешто би можела да го однесам некаде на испитување?

18. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    4.021
    Бев кај докторката вчера и да имам мутации, ми рече повеќе се поврзани едни со други. Прво беше како не е толку страшно хетерозигот правел повеќе проблем кај мајки над 30 години, ама ете и јас сум со 2 спонтани. Потоа ми рече дека се поврзани и важни за хранењето на плодот. Ни земаа крв за кариотип и маж ми направи спермограм. Ќе ги чекаме тие резултати и се надевам таму се да биде во ред. Ми препиша метилирана фолна ќе пуштам слика кој знае да ми каже дали се добри и Б- комплекс. Кога ќее дојде до бременост ќе примам клексан инекции. Дали сакаше и второ мислење ми рече да закажам на трансфузиолог кај Др Јани Ангеловски ама многу се чекалоо за термин. Еве слика 20191024_102410.jpg 20191024_102355.jpg

19. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2018
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    695
    Здраво Софи,дали веќе ја купи фолнава? Дали ја има кај нас, и која е цената? По колку е дозата,зошто гледам 1000мг се. Ке ја пиеш заедно со метилиран б12 или само фолна, прашувам зошто неможам да најдам, а сакам да почнам да ја пијам и јас

20. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Има и во Зегин ваква метилирана фолна, завчера зедов околу 1600 за 90 апчиња.

На Grasiela** му/ѝ се допаѓа ова.