Девојки денес бев да земам упат и ми дадоа само за трансфузиологија, за ману не знаеја да ми дадат , објаснував дека ми треба за генетски мутации ама ништо не ми дадоа, не им беше јасно што зборувам, а гинекологот будала ме правеше сум требала да правам испитувања после неколку спонтани замислете , хаос но тоа е .
Tesko nie so nasive ginekolozi.me cudi kako ne znael sto treba,treba obicno da ti dade upat za kariotip,AFA i hereditarni faktori.
Јас испитував ТСХ, пролактин, хемостаза и д-димери, се е во ред, се е нормално. Сега чекам резultati уште од ПАП тестот, па ќе видиме дали има некој проблем зошто настана missed abortus. За хормони ми рече ќе испитаме за месец-два за да се вратат во нормала хормоните.
Генетски мутации дел се испитуваат на трансфузиологија. Така што ќе ти испитаат дел од нив и таму. За другите можеш и на Имунологија не мора МАНУ. Јас испитав се што можеше на транфузиологија и обично тие се најчестите мутации што може да прават проблем. Најчеста терапија е аспирин, фолан и во бременост клексани ако има било какво проблем. Инаку по протокол не само кај нас туку и секаде во свет е испитувања после 3 спонтан. Сурово и жално ама така е. Само со наше инсистирање можеме порано да стигнеме до некои одговори.
Со молење ми дадоа упат за трансфузиологија го немам пред мене има многу работи на него, планирам кога ке одам на трансфузиологија да тркнам и до МАНУ па да ми објаснат дали треба нешто плус да се испита, барем на МАНУ се супер може упат покасно да им дадеш и не е со закажување , јас имам направено само кариотип и за мене и за мм , но за него не ми треба никакво испитување со замрзнат материјал сме, па да видиме случајно да не имам некаков проблем па да си знам со време , да не поминувам низ истото но како кажал Бог така, се се случува со причина, затоа моја порака до сите главата горе и се ке си дојде на свое, сите еден ден ке бидеме мамички ***
Јас ги зедов рез од ПАП и Торч и ми испаднаа 3 позитивни: 1 ureaplasma urealytica - pozitiven 2 Rubella IgG - pozitiven 3 antitoxoplasma gondii IgG - pozitiven. Дали некој може да ми каже што се, јас читав нешто на интернет ама ме фаќа страв од тоа што го читам
Како што ми објасни докторката Игг ти е стекнат имунитет дека веќе си ја прележала таа болест и дека ако дојдеш во контакт имаш веќе створено антитела и организмот сам се бори.. значи на кратко добро е што имаш стекнато имунитет..
Od tie genetski mutacii koi konkretno se ispituvaat vo transfuziologija? Dali maticnata treba da gi pisuva posebno vo upatot ili pa samo direktno do transfuziologija pa posle tie da oznacuvaat sto treba? Prasuvam od samata pomisla deka maticnata mozebi nema da znae haha Zdravo zenski. Vcera bev za priska 1 pa dr. Daneva mi rece deka imam hematom negde 40mm. Dali nekoja od vas imalo vakvo sikustvo?
Душо јас имав ама не ни знаев дека имам...кога се случи спонтаниот на обдукција покажа 3 хематоми на заден ѕид на постелката.. тие ми се исчистиле со пораѓајот.. е сега ти обавезно терапија
Hmm ic ne znam sto da pravam.primam clexane. Maticnata mi vika prekini gi a pak eden drug doktor mi vika ne.
http://www.fakulteti.mk/news/17-11-...bofilija_procentot_e_drastichno_zgolemen.aspx Добро да се знае!
Јас бев една недела после киретажа на гинеколог и ми рече дека пак имам хематом, сеуште немам добиено менс а поминаа 30 дена, ништо не ми даде за хематомот
Вагинално, а имав хематом и во бременост, па овај после киретажа не ми кажаја дали е истиот или е нов напраен и тоа бев кај двајца доктори...
Аха оти и јас имав во бременоста ама на постелката и кога бев на контрола немаше ништо.. тоа и беше причината за спонтаниот..
Мене ништо конкретно не ми кажаја, од што настана. Остана само да си нагаѓаме ние сами и да немаме мир, за жал... Имав и хематом но не крварев, многу се поболив вирусно и од испитувањата испадна и уреаплазма и од се можи да биди.
Hmm. Posle 4dena otkako vo skopje mi rekoa deka imam hematom, bev kaj maticnata.. koga taa vide rece deka hematomot ne smalilo na 20mm negde. Dali e mozno?