Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Испитувања после спонтан абортус

Дискусија во 'Бременост' започната од danichap, 19 октомври 2017.

1. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.368
    Јас бев одлучна пред да пробам ин витро да ги направам сите испитувања, хсг, хистероскопија се што треба само да не ме мачат со хормони, при ин витро цела постапка и на крај да заврши неуспешно. Среќа не стигнав до ин витро. Тсх го симнав под 2, воведов вигантол, и поради гранични вредности на ОГТ тестот, а читав позитивни искуства, воведов метформин. Истиот месец бев и на одмор. Значи комбинација од релаксација, пливање, сонце, воздух, терапииве, исхрана без глутен, и најважното, сакање секој ден без калкулирање дали требало секој втор ден или секој трет ден, едноставно со уживање, се постигна целта истиот месец ☺ Ајде летово имате шанса ☺

На Meckicja, thelittle17, dromka и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Darksoul

Darksoul Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2020
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    13
    Kje moze li nekoja da mi kaze posle priroden spontan dali moze da se pijat nekakvi apchinja za bolkite i koj bi gi predlozila ?

На Tinka1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    759
    Јас кога имав missed абортус ми дадоа капки и антибиотик панцеф.

4. MissWitch

MissWitch Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2013
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    184
    Mene mi pomagaa samo Rapidol S,
    odkako ke se napies od kapikite so ti gi imaat prepiahano valjda imash pojaki bolki pa ja tempirav posle 20 min od kapkite kako pocnuvaa bolkite piev RapidolS.

5. erika***

erika*** Активен член

Се зачлени на:
    26 септември 2019
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    12
    Nemoj da zvonis ne im raboti telefonot zemi si upat prioriteten od maticnata i otidi nema guzva ama ic sekoj den rabotat od osum do eden ipol mislam odma ke te primat ke si zavrsis rabota jas sega bev pred dva dena

На Tinka1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    759
    Фала ти мила но според новиот матичен нема потреба сега. Да видиме овој месец дали ќе успееме па за нареден ќе одам ако не успееме.

7. Babymama2020

Babymama2020 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2020
    Пораки:
    218
    Допаѓања:
    489
    Здраво, и јас имам високи тромбоцити, дали некако успеавте да ги намалите?

8. Ѕвездички

Ѕвездички Популарен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2016
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    2.896
    бр на тромбоцити зависи од неколку фактори, затоа не донесувај заклучоци сама, советувај се со трансфузиолог. Ќе те следи некое време, па ќе каже што да се прави.
    Инаку може да се покачат и од обична настинка, некоја повреда, внатрешно крварење итн, дури и некој лек... затоа не избрзувај со било какви заклучоци

На Babymama2020 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. kalinaka

kalinaka Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    611
    Допаѓања:
    2.050
    Јас после 2 спонтани почнав со испитувања, направив ехо, пап, брисеви, хормони. До сега се во ред освен полицистични јајници што си ги имам од секогаш.
    Во понеделник имам упат за торч и упат за на гинекологија кај доктор специјалист за да можат да ми дадат упат за генетски и трансфузиолошки мутации.
    Е сега прашањето ми е по колку време се чекаат резултати за овие испитувања?
    И кои други испитувања би требало да ги направам?
    Инаку веке имам едно дете со кое имав нормална бременост

На malecko87 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Едино хсг да видиш да ја прегледаат матката во целост да не има проблем негде,а за генетските испитувања се чека 10 работни дена т.е. две недели ако ти прават и хемостаза таа ја даваат и дента

На malecko87 и kalinaka им се допаѓа ова.
  11. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Za tie genetski ispituvanja na imunologija se ceka eden mesec

На kalinaka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Sunny- flower

Sunny- flower Активен член

Се зачлени на:
    21 август 2020
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    22

13. Bone1993

Bone1993 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2020
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    6
    mila da te prasam , i jas sum policisticni janici
    imas ovulacia kako sto treba
    jas piev letrazol minatiot mesec ama nemav nikakva reakcia mnogu mali folekuli imamam okolu 6-7 mm
    sega mi dade upat za da ispitam hormonite
    ne znam zasto
    prvoto bremenost mi bese pred 9 meseci i abortitav na 20 nedela ‘

14. kalinaka

kalinaka Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    611
    Допаѓања:
    2.050
    Кога првиот пат се обидувавме за бебе (3 год.) и кога почнав со испитувања многу често немав воопшто овулација или пак фоликулите не растеа доволно.
    Е сега кога почнавме со обиди за 2ро дете се фаќа од прва ама за жал не успевам да го задржам.
    Последниве месеци дека одам на испитувања често ме гледаа на ехо и имам секогаш овулација и добри фоликули.
    А пред да останам бремена првиот пат го пиев лекот со рен и бело вино (читав дека бил добар за полицистични јајници и за овулација) само што го испив следниот месец останав бремена. Дали беше коинциденција или ми помогна лекот не знам.

15. Bone1993

Bone1993 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2020
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    6
    a ova ren so belo vino kako e napraeno ! ako mozez da mi kazez

16. kalinaka

kalinaka Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    611
    Допаѓања:
    2.050
    Screenshot_20201119-182718_Messenger.jpg
    Јас од тука го прочитав, малку бев скептик, ама мајка ми ми го направи тоа и си реков ајде ќе го испијам ништо не губам.

А последниве месеци го сменив начинот на исхрана и пиев мешавина од овие чаеви, се пијат 40 дена. 20201119_185712.jpg
    Ти посакувам да си ги видиш 2те цртки наскоро и да си имаш убава и лесна бременост

17. Martina@990

Martina@990 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2019
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    29
    Zdravo devojki, imame za kazano za kariotip so soprugot, ve molam nekoj sto ispituval da MI kaze kolku cini? Vi blagodaram

18. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2018
    Пораки:
    675
    Допаѓања:
    694
    1400 ден плативме за двајцата на државно на ГАК.
    Резултати имавме после еден месец.

На Martina@990 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. brookeen

brookeen Активен член

Се зачлени на:
    22 декември 2020
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    5
    Здраво девојки пред 2 месеца имав спонтан во 9та недела, проследено со кафеав исцедок, денес бев после 1ва менструација на испитувања ми правеа неколку брис уеоплазма итн, но исто така ми најде некоја ХПВ вирусна инф, рече дека не е страшно ми даде Мелиора вагиналети. Има ли некој искуства со овој вирус, исплашена сум, не престанав да мислам цел ден висам на интернет ... :(

20. malecko87

malecko87 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2015
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    819
    Мила не се плаши Хпв се појавува кога паѓа имунитет ке појачаш витамини и исхрана здрава земи мед со матичен млеч и ке пројде многу ми е жал за загубата знам низ што проаѓаш сум го осетила два пати и јас ниди силна и да не се повтори никогаш што поскоро се собереш и џастанеш на нозе толку подобро и за здравјето нормално е од стрес јас со првиот спонтан добив херпес зостер имунитетот нула ми беше не се секирај не е страшно нормално и ќе си одиш на контроли поздрав мила

На brookeen му/ѝ се допаѓа ова.