Јас бев одлучна пред да пробам ин витро да ги направам сите испитувања, хсг, хистероскопија се што треба само да не ме мачат со хормони, при ин витро цела постапка и на крај да заврши неуспешно. Среќа не стигнав до ин витро. Тсх го симнав под 2, воведов вигантол, и поради гранични вредности на ОГТ тестот, а читав позитивни искуства, воведов метформин. Истиот месец бев и на одмор. Значи комбинација од релаксација, пливање, сонце, воздух, терапииве, исхрана без глутен, и најважното, сакање секој ден без калкулирање дали требало секој втор ден или секој трет ден, едноставно со уживање, се постигна целта истиот месец ☺ Ајде летово имате шанса ☺
Kje moze li nekoja da mi kaze posle priroden spontan dali moze da se pijat nekakvi apchinja za bolkite i koj bi gi predlozila ?
Mene mi pomagaa samo Rapidol S, odkako ke se napies od kapikite so ti gi imaat prepiahano valjda imash pojaki bolki pa ja tempirav posle 20 min od kapkite kako pocnuvaa bolkite piev RapidolS.
Nemoj da zvonis ne im raboti telefonot zemi si upat prioriteten od maticnata i otidi nema guzva ama ic sekoj den rabotat od osum do eden ipol mislam odma ke te primat ke si zavrsis rabota jas sega bev pred dva dena
Фала ти мила но според новиот матичен нема потреба сега. Да видиме овој месец дали ќе успееме па за нареден ќе одам ако не успееме.
бр на тромбоцити зависи од неколку фактори, затоа не донесувај заклучоци сама, советувај се со трансфузиолог. Ќе те следи некое време, па ќе каже што да се прави. Инаку може да се покачат и од обична настинка, некоја повреда, внатрешно крварење итн, дури и некој лек... затоа не избрзувај со било какви заклучоци
Јас после 2 спонтани почнав со испитувања, направив ехо, пап, брисеви, хормони. До сега се во ред освен полицистични јајници што си ги имам од секогаш. Во понеделник имам упат за торч и упат за на гинекологија кај доктор специјалист за да можат да ми дадат упат за генетски и трансфузиолошки мутации. Е сега прашањето ми е по колку време се чекаат резултати за овие испитувања? И кои други испитувања би требало да ги направам? Инаку веке имам едно дете со кое имав нормална бременост
Едино хсг да видиш да ја прегледаат матката во целост да не има проблем негде,а за генетските испитувања се чека 10 работни дена т.е. две недели ако ти прават и хемостаза таа ја даваат и дента
mila da te prasam , i jas sum policisticni janici imas ovulacia kako sto treba jas piev letrazol minatiot mesec ama nemav nikakva reakcia mnogu mali folekuli imamam okolu 6-7 mm sega mi dade upat za da ispitam hormonite ne znam zasto prvoto bremenost mi bese pred 9 meseci i abortitav na 20 nedela ‘
Кога првиот пат се обидувавме за бебе (3 год.) и кога почнав со испитувања многу често немав воопшто овулација или пак фоликулите не растеа доволно. Е сега кога почнавме со обиди за 2ро дете се фаќа од прва ама за жал не успевам да го задржам. Последниве месеци дека одам на испитувања често ме гледаа на ехо и имам секогаш овулација и добри фоликули. А пред да останам бремена првиот пат го пиев лекот со рен и бело вино (читав дека бил добар за полицистични јајници и за овулација) само што го испив следниот месец останав бремена. Дали беше коинциденција или ми помогна лекот не знам.
Јас од тука го прочитав, малку бев скептик, ама мајка ми ми го направи тоа и си реков ајде ќе го испијам ништо не губам. А последниве месеци го сменив начинот на исхрана и пиев мешавина од овие чаеви, се пијат 40 дена. Ти посакувам да си ги видиш 2те цртки наскоро и да си имаш убава и лесна бременост
Zdravo devojki, imame za kazano za kariotip so soprugot, ve molam nekoj sto ispituval da MI kaze kolku cini? Vi blagodaram
Здраво девојки пред 2 месеца имав спонтан во 9та недела, проследено со кафеав исцедок, денес бев после 1ва менструација на испитувања ми правеа неколку брис уеоплазма итн, но исто така ми најде некоја ХПВ вирусна инф, рече дека не е страшно ми даде Мелиора вагиналети. Има ли некој искуства со овој вирус, исплашена сум, не престанав да мислам цел ден висам на интернет ...
Мила не се плаши Хпв се појавува кога паѓа имунитет ке појачаш витамини и исхрана здрава земи мед со матичен млеч и ке пројде многу ми е жал за загубата знам низ што проаѓаш сум го осетила два пати и јас ниди силна и да не се повтори никогаш што поскоро се собереш и џастанеш на нозе толку подобро и за здравјето нормално е од стрес јас со првиот спонтан добив херпес зостер имунитетот нула ми беше не се секирај не е страшно нормално и ќе си одиш на контроли поздрав мила