Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Испитувања после спонтан абортус

Дискусија во 'Бременост' започната од danichap, 19 октомври 2017.

1. brookeen

brookeen Активен член

Се зачлени на:
    22 декември 2020
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    5
    Незнам на овој интернетов пишува многу страшни работи, ми рече по сексуален пат сум добила но од кога се испуштив 2 месеци сме со заштита да не случајно се случи нова бременост додека не испитам, а кога бев бремена ми забранија односи, незнам брисот ке каже, а дo после толку време по доктори ништо не најде дур сега..

Последна измена: 24 декември 2020
  2. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Точно е дека ХПВ се пренесува преку сексуален чин и тоа најчесто машките го имаат и го пренесуваат.Исто имам познаничка што лечеше ХПВ Цин1 и 2 и пиеше Алое Вера ради имунитетот да и се качи до сега фала богу не и се повторило али ако пак и падне до толку имунитетот ќе и се активира

3. brookeen

brookeen Активен член

Се зачлени на:
    22 декември 2020
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    5
    Мене ми дадоа Мелиора вагинатори, мн ме фака страв за бременост да не ми прави проблем докторот рече дека не ама... :/

4. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Многу жени останале бремени со ХПВ така да не се секирај :l:

На brookeen му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Za hpv treba da se naprave hpv tipizacija ti imas li napraveno takvo ispituvanje

6. brookeen

brookeen Активен член

Се зачлени на:
    22 декември 2020
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    5
    Не, ми правија само колпоскопија, не беше баш сигурен чекаме да излезе резултатот од брисот и само Мелиора ми даде, а на маж ми таблети и крем.
    Ох.. уште што ли не, за едно испитуваме друго излегува

7. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Baraj si hpv tipizacija od nea potocen rez za hpv nema jas na gak pravev pred nekolku god hpv tipizacija mene ne mi e jasno kako ginekolozite kazuvaat oti imate hpv bez hpv tipizacija

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. brookeen

brookeen Активен член

Се зачлени на:
    22 декември 2020
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    5
    Ako izleze deka imam ke pobaram za da se uveram. Kako ti bea rezutaltite se bese vo red?

9. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Da se bese vo red

10. brookeen

brookeen Активен член

Се зачлени на:
    22 декември 2020
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    5
    Sednav za bris od kade izleze ovaa neznam, 10 dena pred toa bev na pregled na eho nisto ne mi utvrdi pred bremenost isto taka za inf me gledase vaginalen pregled pak nisto ... neznam zbuneta sum

11. Rada15

Rada15 Активен член

Се зачлени на:
    17 мај 2020
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    79
    Девојки,
    колку време се чека резултот отприлика од примерокот што го праќаат по спонтан абортус. Ме интересира од државна болница колку сте чекале а колку оние од приватна и која?
    Фала

12. brookeen

brookeen Активен член

Се зачлени на:
    22 декември 2020
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    5
    jas petokot pustiv primeroci vo ponedelnik bea gotovi vo privatna 1 nedela

13. Rada15

Rada15 Активен член

Се зачлени на:
    17 мај 2020
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    79
    Не знам дали те разбрав добро, за три дена ти беа готови резултатите во државна болница?

14. brookeen

brookeen Активен член

Се зачлени на:
    22 декември 2020
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    5
    Daa, petok go odnesov brisot na drzavna a drugite analizi na privatno po sho ureaplazma mukoplasma i clamidija gi nemase na drzavno isto i ovie vo petokot, vo ponedelnik bea site gotovi. Zboram za Strumica, Skopje i drugite gradovi neznam

15. zabce01

zabce01 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    18
    Девојки, поминувам низ многу тежок период. Јас сум со нередовен менструален циклус и почеток на јануари дознав дека сум бремена, прва бременост.
    Прв ден од последна менструација ми беше 8.11.20 со уреден пап тест направен на 12.11.20
    Во 5та недела ми се појави мало крварење ме пратија во итна амбуланта во државна, пиев утрогестан капсули, додека специјализантот таму ме убедуваше дека немам ембрион и дека не сум бремена. Неделава бев на контрола кај матичен, бев 7ма недела (по датум ме водеа 12та недела) и немаше срцева акција.. Ме пратија во чаир, ме исчистија и ми кажаа дека не е ништо страшно, дека се случува и дека резултатите ќе бидат готови за месец дена и после тоа останува да направам пап тест и брисеви без подетално објаснување. Матичен ми е Димитар Кацарски веќе 9 години, но премногу се разочарав за тоа колку ми изгледаше незаинтересиран за мојата бременост. Извинете на долгиот пост, но ќе може ли некоја од вас да ме упати што треба да испитам и кога? Размислувам за промена на доктор, читав многу позитивни критики за др. Маќули Хаџи Лега во Ремедика. Дали е постручен за вакви проблеми со бременост?

16. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.952
    Допаѓања:
    123.541
    Читни во темата испитувања после спонтан абортус.
    Следна бременост нека ти ја води некој позаинтересиран
    Матичниве, грото,знаат само пап и брисеви. Јас на мојата матична после 2 спонтани и отидов со листа за испитувања за да ми даде упат. Тоа беше пред некои 10тина години и верувај се чудеше жената. Мене матична ми е гинековита, ама и она знаејќи ја мојата историја не даваше терапија пред да потврди специјалист.
    Сестра ми ептен е задоволна од Черепналковска Промедика. Мислам дека и јас ќе се префрлам кај жената.
    И рекла има да родиш и точка.
    Ја следи цело време и кажува кога да имаат односи и сл...
    Јас одам во ремедика ама искуство со Хаџи лега немам. Пдев кај Петрова после се префрлив кај Јовановски. Ако ти значи ова нешто :)

На thelittle17, zabce01 и Martka им се допаѓа ова.
  17. erika***

erika*** Активен член

Се зачлени на:
    26 септември 2019
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    12

18. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Јас правев: пап тест, брисеви, торч, хормонален статус, генетски мутации, хемостаза со д-димери, тромбоцити и се што вклучува тестот на Трансфузиологија.
    Сите испитувања почнав да ги правам 2 месеци после спонтаниот, кај мене се беше во ред, освен што ми најдоа генетска мутација, и за тоа си пијам се уште метилирана фолна и витамин Е.
    Останав бремена после 6 месеци од спонтаниот, тогаш кога најмалце очекував и не се замарав воопшто. Сега терам 35та недела, со лесно да го поминеш периодов.:hug:

На zabce01 и LivingGlam им се допаѓа ова.
  19. malecko87

malecko87 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2015
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    819
    Девојки треба да правиме кариотип како закажувате преку матичен гинаколог и за сопругот матичен општ и каде имате правено?

20. erika***

erika*** Активен член

Се зачлени на:
    26 септември 2019
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    12
    Во државна ние правевме