Ти благодарам мила за одговорот. Неколку прашања Тестот со инсулинемија- се мисли на инсулинска резистенција? Имам правено ова пред две години. Дали да го обновам (незнам дали е тоа константен резиултат или покажува периодична состојба) Овие за ендокринологија и имунологија може со упат од матичен гинеколог? Инаку и јас скоро пола година си пиев витамини (ц од 1000, омега 3, б комплекс на др. Волтс, магнезиум, цинк, фолна на Jameison, Д3 капсули и аспирин 100 секој ден). После трансфер примав и клексани од 0.4 но можно е дозата да ми била мала
Promenliv e rez od insulinskata resistencija da moze so upat od ginecólog jas ako dobro se sekavam za imunologija mislam oti moze i od opstiot maticen lekar I ne obicna folna tuku metilfolat I ne omega 3 I 6 oti I oni ja razreduvaat krvta i vitamin b12 vo forma na metilkobalomin zemaj
Здраво. Дали некој знае колку коштаат испитувањата за тромбофилија и хумана генетика на државно после спонтан абортус што се прават? Фала
Na imunologija pred Tri cetiri god plativ 2400 den za antitelata za sterilitet i sa 17 geni za trombofilija a inace na Manu ispituvaat pomalku geni Manu ako ne se lazam ispituvaat okolu 9,10 geni
Имав 2 спонтани абортуси и сега одговор и чаре ќе барам по приватните болници. Ве молам за мислење и искуства за следниве доктори (колку што разбрав, важат за едни од подобрите) 1.Слободан Лазаревски 2.Владимир Трајковски 3.Зоранчо Петановски 4.Димитров Глигор 5.Слободан Дракулевски
Јас после 2 неуспешни инвитра и 1 неуспешна инсеминација успеав кај Др. Трајковски. Инаку имам 40 год. Со среќа девојче !
Jas posle dve Ivf od koi ednoto zavrsi so spontan abortus drugoto so biohemiskabremenost uspeav kaj Dr trajkovski
Какво е вашето искуство со др. Татјана Гуржанова и др. Владимир Трајковски од New born, кој е подобар? Имам 2 спонтани абортуси и сакам одговори... Дали го бараат проблемот во двата партнери или се фокусираат само на женската неплодност?
Докторите во приватните клиники прво го испитуваат машкиот фактор, па после женскиот со генетски мутации, тироида, хистероскопија, кариотип. Познаничка после 5 години остана бремена и успешно ја износи кај Татјана Гуржанова.
Имав 2 спонтани, а ова ми се резултатите од трансфузиологија. Што значи ова за следни бремености? Тие што имате слични резултати каков совет ви дадоа ? Метилфолат пиев во двете
Pak jas, posle 2 spontani vo peta nedela, eve denes 3 po red isto vo peta nedela znaci istioy slucaj bremenost da no vo matka ne Gi napraviv site mozni ispituvanja, mi ostanaa kariotip i histero za sekoj slucaj jest da na 4d nemamni pregrada ni niso No doktorot veli ajde i taa moznost da ja isklucime Stv ke puknam Ima li nekoja so vakvoiskustvo? Stvarno mi e potreben sovet