Афа и лупус испитав на трансфузиологија А за се друго ми кажа со упат, ама не ми кажа од кој и каде И за ANA ne mi spomna nisto
Само интернист може да даде упат за хомоцистеин, антитпо и антитг. А огтт може матичен гинеколог Во секој случај ќе треба пак низ државна да се мафтам да најдам кој може да ми даде упат... др. Кочо само ми ги наброја, а кога го прашав за упат, а тоа незнам до матичната..
Јас колку што разгледав по приватниве, ана е посебно испитување од антитпо и антитг, незнам може грешам Ја прашав и за сите три испитувања ми кажа интернист дава упат, освен за огтт
- Генетски мутации - тироидна - хормони - торч Кариотип и проодност немам потреба, друго што треба да се испита?
Веќе ми ја гледаше матката со камера докторката, по првиот, супер е се. Д витамин не испитав претходно бидејки 3 години редовно го користам. Ама секако сега ќе испитам. Спермограм маж ми, и Д вит. За спермограм мислев дека ако не е добар нема воопшто да останувам бремена, моја грешка не сум разбрала убаво, требаше веднаш да испитаме ама ајде бидна. Кај мене проблемот е бавно развивање на плодот. Првиот пат ми кажаа недоволен материјал, и природна селекција е причина ама јас сето останато на своја рака испитував.
Dnk fragmentacija I spermogram neka naprave mt moze I od genetski los spermatozoid da dojde do spontan abortus
Добро искуство да ми предложите за доктор после спонтани? Битно ми е да е запознаен со секоја проблематика да не лутам сама, да ме насочува.
Во Ремедика дали прават спермограм, и дали морам да закажам за да испита мм, или може и без закажување?
@azalea еве ме мене со blighted ovum во седма, речиси осма недела. Ја прекинав цела терапија за поддршка на бременоста вчера. Дали правевте киретажа или имавте спонтан? Има и опција да барам апчиња за абортус ама сега за сега ги немам најдено.
Знаете ли како да се дојде до упат за кариотип или дали прават на др место освен по приватниве? Матичната на сопругов не сака никако да се заангажира да добие и он упат.
Првиот беше спонтано само од себе се исчисит ама беше многу рано само што дознав за бременоста 5-6 та недела бев.Вториот пат беше во 9 та недела и мораше киретажа,тоа најдобро лекар ќе ти каже. и ти посакувам најбрзо да се израдуваш повторно,немој да се разочаруваш,јас после тоа имам две ќерки од 7,5 години и 1,5 година,бременостите беа најнормални.