Ви благодарам многу, извинете што ве потсетив. Да ви се живи и здрави ќеркичките , сите во рака да си држат дечиња. Имам и јас позади мене една здрава бременост и еден батко па не мислев дека ќе се мачам за второ. Со првиот спонтан многу паднав психички, ама сега имам повеќе сила да се борам.
Ти благодарам.Така е ,на сите да им се наполнат рацете со дечиња. А баткото што поскоро да добие братче или сестриче
Тромбофилија на генетски мутации на Ману ли се испитуваше, од толку испитувања се помешав веќе кое за каде е
Jas ispituvav na imunologija I podobro e tamu oti ispituvaat 17 geni na trombofilija a na manu samo 9 a I antitelata afa ana antitpo gi ispituvaat na imunologija I hla tipizacija pravat na imunologija
Јас секако ќе одам и на имунологија, а посебно ли упат треба и за тоа, јас ќе одам за имунолошки фактори, сега плус упат за тромбофилија?
Резултатите од имунологија и хумана генетика кој ви ги читаше? Дали докторот кој ви ја води бременоста? Или има доктор од имунологија каде што треба да се упатам? И уште нешто ми е на мисла, затоа што не сум од Скопје, на сите овие испитувања, проблем ли е ако на две испитувања одам во еден ден, да ме боцнат?
Никој не ги чита. Одиш си ги зимаш и тоа е. После ако имаш потреба си закажуваш на специјалист. Ма да, на имунологија се префини, ако имаш проблем мислам дека би викнале професор да ти даде мислење. Јас имунолошки немав проблем, имав само мутации па си закажав на трансфузиолог, а си ги однесов и на гинеколог за мислење. За боцкањето. И јас сакав се во еден ден зошто ми се смачи од болници и боцкања. 7 епрувети крв ми земаа дента и на последната се онесвестив некоја секунда. Си полежав, ми дадоа водичка и ми рекоа ништо страшно.
До сега на толку испитувања, најголем дел на приватно, навистина на Имунологија се префини, јас искрено се изненадив, и да те насочат и да ти објаснат, јас во Систина во ниеден момент не добив таков впечаток а таму окапав со месеци.
Јас прашав кој може да ми ги интерпретира резултатите и ме пратија кај доктор Петличковски што е редовен професор и шеф на катедрата за генетика. Без упат го причекав пред канцеларијата на факултет што му е, брзо ме прими и многу фино ми објасни. За разлика од други оделенија, стварно ме неспоредливо подостапни и почовечни.