Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Испитувања после спонтан абортус

Дискусија во 'Бременост' започната од danichap, 19 октомври 2017.

1. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Okolu 2 meseci se cekaat rez

2. Aleks@and&ra$

Aleks@and&ra$ Активен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2021
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    13
    Realno tolku vreme e potrebno ili zaradi guzvi i deka e na drzavno?
    Inace fala na odgovorot

3. Aleks@and&ra$

Се зачлени на:
    20 ноември 2021
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    13
    A kolku bi bilo toa pobrzo?
    Mi se smaci od cekanje rezultati najiskreno

4. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.769
    Допаѓања:
    3.284
    Мене татко ми ми најде некој човек. За помалку од две недели ми беа готови.

На Aleks@and&ra$ му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Aleks@and&ra$

Се зачлени на:
    20 ноември 2021
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    13
    Zdravo na site feminki
    Pred okolu 2 meseci mi se sluci missed abortion vo 8 ma nedela
    Go prativme plodot na analiza vo MANU i rezultatot bese trizomija na 22 hromozom.
    Ako ima nekoja od vas takvo iskustvo da spodeli sto prevzemale,kakvi dopolnitelni ispituvanja se pravat?
    Vi blagodaram

6. Aleks@and&ra$

Се зачлени на:
    20 ноември 2021
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    13
    Ti balgodaram

На Angella7 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Zuza28

Zuza28 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    473
    Јас имав скоро исто искуство, можеш да ми ги најдеш мислењара, на долго и широко имам пишуванио.
    Јас добив резултат трисомија 21. Докторите некако беа дури и "среќни" со резултатот бидејќи е случајна грешка при делба на клетка и шансите да се повтори се минимални. Природа едноставно.
    Јас све живо и диво испитав сепак, па и кариотип да не некако сме придонеле јас и сопругот за трисомијата, но се беше во ред со нас.
    Инаку имав миссед во 8ма недела и две биохемиски.
    После сите испитувања, успешна бременост, 2 годишно дете и сега второ на пат.
    Не знам што го донесе успехот, бидејќи правев и хистероскопија, покриена сум и со клексани ради мутација ..но биде..секое добро мила ❤️

На Bebce1, Aleks@and&ra$, Bebence29 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. aci aci

aci aci Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    442
    Едно прашање...
    Дали некоја од вас има правено инсеминација после ивф постапка? која заврши со спонтан во мојов случај...

Сега 6 месеци неможиме ивф да правиме, а после 3 месеци можиме природно да пробуваме..сеа си разговарамесо сопругот и природно и инсеминација исто ни се фаќа секако надржавно би ја правеле, а поголеми се шансите за успех.

9. Aleks@and&ra$

Се зачлени на:
    20 ноември 2021
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    13
    Ti blagodaram za spodelenoto iskustvo
    Inaku do kogo treba da glasi upatot,kade se pravi kariotip..,maticnata ne bese sigurna

10. BayernKa

BayernKa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.106
    Дали некоја од вас ги правела овие испитувања на приватно, ми треба инфо колку би коштале. И каде можат да се направат на приватно?

На Нора123 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.769
    Допаѓања:
    3.284
    Грубо, мутации и антитела околу 500€, кариотип 250€, торч 100€, витамини Б,Д итн 100-200€... И јас сакав да испитам се на приватно за да не чекам резултати со денови ама пред се, доктор ми рече да испитам се на државно поради точноста на резултатите. Испитувањата во државна биле најверодостојни. Таму со упат нема да коштаат повеќе од 150€. Резултатите за две недели најкасно, освен кариотипот.

На Нора123 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.747
    Допаѓања:
    11.159
    Јас правев на приватно генетски мутации 3000 ден, Торч 3400 ден, витамин Д 2000 ден, Кариотип не сум правела ама беше 6000 ден, хормони 3000 ден сите хормони заедно со тироидна, спермограм ме фати заедно со ХИВ испитување 6000 ден.
    Јас правев во Авицена најголем дел, ама и во приватни во мојот град, не сум од Ск.

13. BayernKa

BayernKa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.106
    Барем нешто да направам приватно се мислам бидејќи не сум од Ск и минимум 2000 ден за пат и патарини ќе ме фати, а башка ќе треба слободни денови да барам...
    Што препорачувате прво да се испита, на пример кое од овие испитувања е најчеста причина за спонтан?

14. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.002
    Допаѓања:
    33.743
    Мутациите се најчеста причина според мое скромно research што го направив овие месеци после спонтаниот и гледам дека е сѐ по честа појава и премногу девојки треба да примаме терапија, вклучувајќи ме и мене.
    Тие на државно се испитуваат за 2700, мене толку ме фати сѐ. На мојтермин има повеќе термини за тоа, ќе си најдеш тоа што ти одговара. Мислам дека најдобро е на државно оти после ако има потреба од терапија во бременост, на приватно незнам дали ќе ти ги важат. Е потоа кај Јани е малку гужва и тесно за термини ако веќе треба да одеш кај него, ама не е страшно, се наоѓа и за кај него термин.
    Можеш и да одеш на 4Д да ти ја видат убаво матката случајно недај Боже да не имаш некоја преграда.

Те гушкам и ти посакувам што побрзо до целта, се надевам дека ќе биди сѐ во ред и нема да има потреба од ништо во идна бременост :hug:

На Meckicja и BayernKa им се допаѓа ова.
  15. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.242
    Допаѓања:
    3.131
    Женски, колку плативте за испитување на мутации, тромбофилија и торч, со упат од матичен? Трева да почнам од некаде со испитувања па да знам отприлика ова колку ќе ме чини.

16. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    2500 денари до 3000 максимум. Приватно е скапо многу јас пред 5 години кога прашував во Син лаб само за лупус и уште една мутација беше 2500 денари, не се исплати.

За членката погоре пред 5 години кариотип во систина беше 12000 денари за двајцата, сега сигурно и поскапо е резултати за една недела мислам дека даваа. На државно и ретко кога има термини за кариотип. Јас не правев среќа немаше потреба.

17. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.002
    Допаѓања:
    33.743
    2700 ме фати цело испитување за тромбофилија во Јули на државно, сега дали е покачено, незнам
    Најдобро ти е на државно да си испиташ оти на приватно нема да ти ги важат резултатите ако во случај испадне дека имаш мутации

18. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.242
    Допаѓања:
    3.131
    Да да баш од оваа причина сакам на државно. А и торч се прави на трансфузиологија?

19. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Торч се прави во зградата на Институт за јавно здравје се оди по едни скали надолу како во подрум.

20. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.747
    Допаѓања:
    11.159
    Како мислиш нема да важат? Јас на приватно правев, со тие резултати Јани ме прими и ми даде терапија.