Она го има фактор 5 леиден и паи мутиран можеби и како што викаш по 2 клексана да треба. Сепак од една страна добро е што е хетерозигот но сепак Јани си е Јани.
Hemostaza se ispituva I ddimeri so pozitiven test za bremenost a fraksiparin koj ti dade transfuziolog ili ginekolog ako e ginekolog trebalo e da ti go kaze toa oti so pozitiven test za bremenost se merat ddimeri kaj nas so mutacii
Ne se prave samo vo bremenost se prave i taka koga ne si bremena samo ima priprema i zaedno se ispituvaat vo isto vreme i insulinot i sekerot inace vitamin d najdobro e da e nad 40 koga se planira bremenost ako e pod 40 e nisko
Inace kako ke se otkrie nekoja zena ima insulinska rezistencija ako ne napravi ogtt test so insulinemija
Ниту еден доктор до сега не ми кажал да испитам. Само во 24 недела да испитам скриен шеќер и толку. Кога го прашав матичниот уште на почетокот на сите испитувања ми рече нема потреба, затоа што инсулинска резистенција е резултат на прекумерна тежина.
Nema vrska jas ne sum so prekumerna tezina niti sestra mi niti drugi dve zeni sto gi znam pa imame ir
pred dve nedeli ispituvav genetski mutacii na imunologija, ama po moe baranje maticnata mi dade pak upat za hla tipizacija na imunologija. Dali ke mi napravat problem deka mnogu nabrzo dva upati?
Zdravo zenski, dali nekoj gi razbira rezultatite? Eden e moj a drug od soprugot. Sekako ke zemam upat za kaj doktor
Neli ti gi procitaa dr na imunologija tie rez jas koga gi zemav rez od imunologija pravo im gi nosev tamu na dr
Ovie rez se od transfuziologija, i ne me odnesoa za konsultacija. Planirav da zemam upat za kaj doktor Jani, ili moze na imunologija da gi odnesam?
Mozes da gi odneses i tamu i tamu ama tie od transfuziologija se stvarno interesni da ne napisat kako tie vo strumica izvestaj so rez napisi i izvestaj a ne po 10 pati da doagaat pacientite na klinika kaj nas vo strumica ti go davaat rez i ti pisat izvestaj
Navistina bez vrska, 7000den ostaviv a nemozat ni izvestaj da napisat. Za kaj dr Jani nema termin cel juni e popolnet i samo vo ponedelnik e vo ambulanta. Na imunologija mi e nezgodno da im nosam rezultat od drugo mesto
Он има канцеларија на имунологија јас така и стапив во контакт со него, го чекав како манијак некој и ме прими ги виде резултатите и ми напиша што треба да примам за следна бременост рачно пишано и печат негов стави. Или земи си итен упат и чекај во понеделник во амбуланта.