Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Испитувања после спонтан абортус

Дискусија во 'Бременост' започната од danichap, 19 октомври 2017.

1. Bisera J

Bisera J Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2020
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    48
    Ako znae nekoj sto znacat rezultative, mojot i i od soprugot... IMG_20240109_223650.jpg IMG_20240109_235020.jpg

2. kitsune

kitsune Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2023
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    140
    Со резултатите обрати се во Институт за хумана генетика. Тоа ти се наоѓа кај министерство за здравство. Ќе ти објаснат без проблем. Јас за мутации од тромбофилија сум била, меѓутоа и за ова ќе ти објаснат. Не ти треба закажување, само ќе отидеш таму и ќе побараш да се консултираш со некој за резултатите.

На Gisada му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    799
    Допаѓања:
    749
    Кога првпат проверивте хормони после спонтан?
    Има ли некоја испитувано хормони два пати во фолекуларна фаза во ист циклус, на пример и на втор и на трет ден. Ме интересира колку би се разликувале резултатите. Изненадувачки добив висок фсх, испитано на 4 ден, претходно имам испитувано на 3 ден неколку пати и секогаш ми бил под 10, сега ми е 17. Спонтаниот беше пред 2 месеци во поодмината бременост и со киретажа.

4. srnice123

srnice123 Активен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2024
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    5
    Zdravo me interesira koi bile kaj vas pricinite za spontan abortus spored ispituvanjata koi gi imate praveno otposle?
    Prashuvam cisto informativno ako moze da gi napravime tie ispituvanja pred da bide docna.
    Vi blagodaram

5. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.813
    Допаѓања:
    34.704
    Ти пишале и во другите теми што треба да испиташ.
    До сега што имаш испитано освен ПАП, брисеви и хормони?

Последна измена: 20 јануари 2024
  6. black_lover

black_lover Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2015
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    104
    Здраво девојки...
    Имав спонтан и бев на чистење во вторникот... средата и четвртокот немав крв.. Денес и вчера имам онака на бришење и гледам како мали делчиња... Дали е загрижувачки или? Се мислам да одам на контрола..
    И читам испитувања после спонтан.. Кој испитувања ги правите освен хормони?

7. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    799
    Допаѓања:
    749
    Нормално е крварење после киретажа и со парченца и со згрутчена крв. Брисеви обавезно.

8. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.913
    Допаѓања:
    33.438
    Нормално е без грижи, ќе помине и пак ќе си останеш бремена но овој пат со бебле на крај.:hug::l:

Почекај барем 3 месеци да се стабилизира телото, после испитај хормони и тромбофилија обавезно.

9. lozinka002

lozinka002 Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2023
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    79
    По прашањава едни те исти поставени во неколку теми, де за испитувања “за недај боже спонтан да спречиш”, висок TSH, барање гинеколог, делуваш истрауматизирано …
    Опушти се.
    Не знам дали од читање или од некое блиско искуство се имаш наплашено од спонтан, само знам едно да ти кажам, водев сосема здрав живот, супер хормони, пап, брисеви чиста како солза, исхрана, вежбање, пешачење, непушач, витамини итн.
    Ии имав ран спонтан.
    После тој спонтан правев дополнителни испитувања искочиа сите резултати добри.
    Муабетот на гинекологот беше “природна селекција” така да, некогаш колку и да се испитуваме, колку и да се плашиме, за жал ако така ни е зацртано така и ќе биде.
    Ова беше моето искуство со спонтаниот, “причина за спонтан”.
    Ти помогнав ?

10. Unno

Unno Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2021
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    20
    Здраво,
    После прва успешна бременост, ми се случуваат два спонтани едниот во 6та недела, вториот во 8ма. Направен торч, брисеви и пап. Се е во ред. Тсх,т4 во граница. Кои испитување понатаму се прават?

11. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.422
    Допаѓања:
    1.160
    Genetski mutacii i hemostaza na transfuziologija, antitela na imunologija, kariotip dvajcata. Tsh do 2.5 treba da e

12. bella12

bella12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2015
    Пораки:
    1.364
    Допаѓања:
    7.663
    Испитај мутации на тромбофија. Можеш со упут од матичен на државна во Скопје или и во некоја од приватните лабаратории или болници.

13. Mila29bt

Mila29bt Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2019
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    7
    Здраво, сакам на своја иницијатива да проверам кариотип, имам 3 неуспешни трансфери и два спонтани. Докторот ме упати да испитам KIR-HLA на имунологија ама сакам и за тоа дури правам испитувања. За каде да барам упат за тоа?

14. Mandela

Mandela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2022
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    1.768
    Кариотип на ГАК испитуваат. За тебе упат од матичен гинеколог, за сопругот од општиот матичен.
    Моментално нема термини, следи на мој термин кога ќе пуштат за март, би требало деновиве да пуштат и одма врти кај матичните за да ти закажат.

https://mojtermin.mk/map/specijalis...ginekologija_i_akusherstvo&resource=873745910

15. Norah Jones

Norah Jones Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2019
    Пораки:
    1.070
    Допаѓања:
    502
    колку пред ИВФ треба да почнам со аспирин и фолна?

16. Vanila&argan

Vanila&argan Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2021
    Пораки:
    485
    Допаѓања:
    600
    Докторот ќе ти каже, зависи од дијагноза, состојба и слично. Фолна не е штетно да се пие, ама ако имаш мутации ќе треба метилирана. Види со докторот кој ќе ти го прави инвитрото.

Последна измена: 4 март 2024
    На Norah Jones му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Norah Jones

Norah Jones Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2019
    Пораки:
    1.070
    Допаѓања:
    502
    Благодарам

На Vanila&argan му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Love&bebe

Love&bebe Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2021
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    133
    Феминки хелп
    12 ден од трансфер бета 0 а димерите 2000, ова ми е трет трансфер сега нема ни инплантација во однос на првите 2 кои ми беа во друга клиника. Скроз сум разочарана што да правам следно . Секогаш со пункција имам околу 10 јајце клетки до 5 се оплодувале сега одвај 2 и не е успешен трансферот. Маж ми е со дијагноза олигозооспермија и му беа дадени само витамини . Направено имам хистероскопија ,кариотипи ок ,хормони ок малку само пролактин ама пијам достинекс,имам мутации се боцкав и со клексани освен првиот пат па се појави хематом. Совет некоја ,клиника, доктор или што вејќе да доиспитам кај да одам 5 години се маткам вејќе.

19. VMJ13.

VMJ13. Активен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2024
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    15
    Здравоо женски, ме пратија да испитам тромбофилија после спонтан, дали некој знае да ги прочита резултативе?

Прикачени фајлови:

• IMG_0846.jpeg
      IMG_0846.jpeg
      Големина на фајлот:
      195,1 KB
      Прегледи:
      55
    • IMG_0845.jpeg
      IMG_0845.jpeg
      Големина на фајлот:
      185,1 KB
      Прегледи:
      50
  20. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.652
    Допаѓања:
    8.546
    Не знам да ги читам ама ако не е тајна, колку го плати ова испитување во генеа?
    Фала ти однапред