Ќе ти треба терапија за во бременост, консултирај се со трансфузиолог, Јани Ангеловски како најдобар за трудници и мутации.
Се консултирав и со него ми рече да пијам methyl folate 1000mcg и methyl B-12 1000mcg има некој искуство со оваа терапија? бидејќи после спонтан пробуваме за бебенце веќе 5-6 месеци
И јас ги пијам истиве и плус аспирин, овој месец прв пат после спонтан пробуваме за бебенце, ама некако си имам симптоми за добивање.
И јас истите треба да ги пијам од позитивен тест, плус аспирин и клексан. И јас сум после спонтан веќе година во обиди. Ќе биде, не се ништо 5-6 месеци. Овој пат да ни биде успешно на сите
После колку време од спонтаниот се испитува, матичната не ми е нешто многу ажурна и нема да ме испрати ако не барам
Uste odma za trombofilijata, torc, kariotip. Za hormoni posle 2-3 ciklusi, pap i brisevi odma posle prv ciklus.
имав миссед во 11 недела и медикаментозен абортус, пијам уште капки ерготил, сакам да направам испитувања ве читав па од кога е паметно да почнам со испитувања, дали треба да помине некое време откако ќе завршам со капките или нема врска тоа
Девојки си размислувам после спонтаниов, дали е можно да е поради тоа што покасно почнав со 2 клексани? Од пункција до после трансфер боцкав по 1 се додека не се консултирав со Јани и тој ми препиша по 2. Значи некаде недела дена после трансфер ги зголемив на 2. Можно ли е тоа да е ?
I jas primam,ama posle 5 meseci mi kaza doktor za invitro, bidejki Po spontaniot nemozam da zabremenam.maticniot nikakvi suplementi ne mi prepisa.