Здраво, Имав киратажа на 11 недела поради прекин на срцева акција.Го пратив плодот нс испитувања во МАНУ и денес ги добив резултатите.Плодот има тризомија на 13-от хромозом?Чекам резултатите од кареотип. Некој со слично искуство да ми се најде за разговор и да сподели искуство?
Јас правев кариотип приватно и се распрашував каде се работи: 1. Систина – Ме информираа дека имаат пакет за парови, цена од 12.000 денари, а резултатите се добивале за две недели. 2. Плодност – Цената за пар беше 18.000 денари, иако претходно на информации ми кажаа дека е 15.000 денари. Ми рекоа дека резултатите ќе ги добијам за 3-4 недели, но чекав два и пол месеци. 3. Рамус – Ми рекоа дека цената е 16.000 денари за пар, со време на добивање на резултати од околу два месеци, бидејќи анализите се работеле во Бугарија. 4. Авицена – Ме информираа дека не извршуваат кариотип. А кариотип се работи и на Детската клиника и мислам дека имале послободни термини.
Znam ama vo drzavna se cekaat rezultatite Po 2-3 mes. MoZe da vidam vo drugive sto mi gi predlozi ti blagodaram
Zdravo, koj ima iskustvo so ispituvanje za trombofilija me prati maticniot vo centar za imunologija,pa me interesira kolku e cenata i po kolku vreme gi davat rezultatite
За тромбофилија мислиш мутации или? Јас јули месец испитав мутации, антитела и хомоцистеин во Имунологија и платив 1850.
Zenski, imav missed, mi kazaa sto ispituvanja ama ne prasav za mutaciite, treba samo jas ili i soprugot? Kariotip i dvajcata, trombofilija valjda samo jas…
Следи термини на мој термон пуштаат секој месец од 10ти до 17ти и чим видиш јави се на матичен да ти фати термин
Општ матичен треба да ти закаже кај трансфузиолог со шифра I83. Ама следи на мој термин кога има слободен.