Незнам точно ама чекам деновиве информации и за Ману и имунологија па ке пишам. Ако имаш закажан термин завршуваш сигурно, консултација со доктор и лабараторија имаш. Ако немаш термин не е сигурно дека ке завршиш зашто има многу гужва и приоритетните и без валиден упат чекаат сите да поминат па тогаш тие, и може да ти избегаат од лабараторија.
@*plavooka* и @Babynew незнам за МАНУ, но, за генски мутации на Имунологија не боцнаа минатата недела, и тие испитувања што ни ги имаше пишано докторот не чинеа вкупно 5200 денари. Со тоа што за испитување на ХЛА се потпишавме за донатори на коскена срж и така не плативме. Инаку требаше да платиме 7000 денари за двајцата само за тоа испитување. Резултати ни кажаа пред 3 недели нема да има. Ми оставија телефонски број за да се јавам и да прашам дали се готови.
Фала на информација. Мене нешто ми спомнаа да очекувам сума од околу 8000. Па срце ми застана и одма пуштив денес луѓе да ми се распрашаат. Бесплатново здравство наше, и гратис ИВФ мислам дека до коска ке ме соголат. Ама ај за убаво ги давам парите.
Богами!!! Ама се тешам дека ова еднаш се прави, и дека ќе ни биде од голема помош за прво, а здравје боже и за второ Само за убаво да е, и убави работи да си споделиме наскоро!! Кај д-р Дејан Трајков. Термини за имунологија има дури и за истиот ден. Мене матичната гинеколог ми закажа уште за истиот ден. Само малку го почекав докторот, бидејќи беше на испит. И доколку имаш и други испитувања (на пример од трансфузиологија), слободно однеси ги да ги разгледа.
Слободно @Meckicja !! Докторот темелно ги разгледа досегашните мои испитувања, и не упати што друго да испитаме. Имав читано и искуства од други членки дека дури и без упат ги примал.
Искрено и мене срце ме боли, кога ќе ми текне колку пари имаме потрошено а уште во круг се вртиме. Веќе почнав да си мислам како ги давам во хуманитарни цели, и некако поубаво се чуствувам. Му велам на мажот ми, си замислувам како нашите пари што ги даваме по болници одат за подобрување на здраствените услови во државата и за нови научни достигнувања, па така полесно ми е на душата.
Ќе дојдат и нашите пет минути!! И знам дека брзо ќе заборавиме низ што се досега сме поминале. А до тогаш само позитивна мисла да нѐ води!!!
Zdravo imav dva spontani abortusi vo 7 i 8 nedela ve molam za pomos koj ispituvanja da gi napravam pokraj standardnite mikrobioloski dobredojden ke mi bide sekoj vas sovet i iskustvo vi blagodaram odnapred.
На трсафузиологија и имунологија и хистероскопија. Бременостите завршуваа со престанок на срцева реакција или?
Секако monik55 со божја помош се надевам дека се ке биде во ред и дека овој пат ке успееме со мм да имаме бебенце.
Ме упати на гинекологија скопје (инаку сум од гевгелија) т.е си побарав сама упат кај др Игор Самарџиски да ми закажи, прво сакав по приватниве клиники ама се предомислив не знам кај е подобро
Навистина не знам како оди процедурата надвор од Скопје, ама претпоставувам дека сега докторот од Скопје ќе те прати на трансфузиологија да ти земат крв за испитувања. Вообичаено тоа е првиот чекор. Во зависност од резултатите ќе добиеш насоки за натамошни испитувања ако е потребно. Малку ми е чудно зошто барем на трансфузија не те пратиле после првиот спонтан ама како и да е истерај си ги сега сите што треба. Се надевам ќе добиеш одговор и следната бременост ќе биде успешна и до крај. Пиши што ќе направиш. Со среќа.
Они имаат размислување дека за трасфузиилошки и имунолошки испитувања треба да се има тр спонтани абортуси. Си ги даваат основните испитувања пап и микробиолошки и викаат ајде готово сее ок правете бебе а нее ок