Читaм пa не ми е вернo. Зaрем некoј три неуспешни oбиди требa дa имa зa oснoвнo испитувaње нa трaнсфузиoлoгијa. Мoјoт missed беше пoсле успешнa бременoст без никaкoв прoблем пa ме испрaтијa нa трaнсфузијa. Резултaтите беa вo ред пa мaтичниoт гo препишa спoнтaниoт нa прирoднa селекцијa. Мнoгу ми е жaл штo читaм вaкви рaбoти, нaвистинa. А бaрем сaми aкo пoбaрaте упaт ќе дoбиете ли?
Година ипол како се обидуваме да останам бремена, но, неуспешно. Самоиницијативно побарав упат за на трансфузиологија, и матичната без проблем ми даде. А таму ми направија и дополнителни испитувања освен тие што ги имаше пишано матичната. Исто така без проблем ми даде упат за на имунологија. Но има разлика од доктор до доктор.
Да има разлика од доктор до доктор, после првиот спонтан направив само микробилошки по налог на мојот матичен гинеколог и се испостави дека имав уреаплазма и микоплазма, пиев терапија и јас и мм на наредните проверки имав уредни резултати се беше ок и ми кажа сега може да се обидите и јас не барав понатамошни испитувања по што и верував на докторката си велев ако требаше да правам уште испитувања ке ми кажеше да направам.Не знам повеке што да правам.Сега наредната недела ке одам да закажам кај доктор Игор Самарџиски гледам дека има задоволни пациенти фатив и некоја врска по што кај нас се така функционира па ке видиме шо ке биде.
Веројатно докторката мислела дека го лоцирала проблемот и сте го средиле со терапија па затоа не сте правеле понатамошни испитувања. Сега секако појди на трансфузиологија па од таму ќе знаеш што понатака. За докторов не сум чула, штом има задоволни од кај него и самата си го избрала се надевам дека ќе ти даде некаков одговор. Среќно, па израдувај не овде.
Zdravo devojki, eve me povtorno, dali znae nekoja od vas za kolku vreme izleguvat rezultatite od transfuziologija.
A sto ispituvase, mene doktorkata mi napisa se od genski mutaci trombofilija,antifosfolipidi....itn se so treba za bremenost posle spontani,mozebi zatoa povekje vreme ke treba da izlezat rezultatite.
Цел пакет и мене ми го даде и јас имам два спонтани. Таму ми кажаа од 7 до 10 дена и на 7 ден ми беше готов.
Генските мутации може да ги почекаш другите се обично готови за недела дена. Јас за генските мутации ќекав околу месец дена зашто немаше реагенси.
Јас правев на 18 јануари и имаше реагенси и сега има. За хормоните ма клиника нема нешто реагенси ама за тие најбитните има.
I kako ti ispadnaa rezultatite se e ok ti dadoa nekoja terapija.Jas se mislev prvo vo hemolab da gi pravsm ispituvanjata.
Мутиран ген ми најдоа и веќе си пијам терапија скоро месец дена. Немаш потреба овие испитувања на приватно да ги правиш. Поубаво да си чуваме парички ао мешињата да одиме на приватно.
Ti blagodaram na infoto se nadevam deka naskoro se ke bide vo red kaj tebe i ke ne iznenadis ovde so bebusko treba da bideme pozitivni toa e najbitno.Pozdrav
Девојки, еве што се испитав денес на трансфузиологија резултати рекоа 7-10 дена.Бев кај Татјана Макаровска рече без разлика на резултатите ке мора да примам клексан од почеток на бременост бидејќи имав два спонтани.
Имаш нешто плус испитување направено од стандардното брис, пап, хормони, ехо?? Мече убаво ти вика, со ред ќе си земеш упати и ако немаш ништо од ова ќе си направиш! 1. ХСГ 2. Трансфузиолошки испитувања 3. Кариотип за двајцата И совет да појдеш кај специјалист, ако те води само матичен гинеколог.
Transfuzija sum redovna sekoja bremenost primam kleksani porasi trombofilia genetski ispituvanja imam napraveno brisevi sve e vo red osven tiroidnata tuka malce se zbuni dr vika nesto nee vored anti tpo mie 1000 znaci hosimoto e a od druga strana hiper aktivna od hipo aktivna vika tuka nesto ne ti godelo terapijata i mi rece pod hitna ma endokrinolog Kade pravese histeroskopija treba i jas da napravam moram sve da ispitam nesto nee vored plod bese dobar so srceva akcija i odednas mu prestana srceto vo 12 nedela mora da ima nesto sto ne dava da raste
Na gak kaj dr trajanova pravev histeroskopija I sum prezadovolna od Dr Epa tiroidata ako ne ti e vo red obavezno moras da odes na endokrinolog jas sum na terapija za nea. veke 8 god za trombofilijata piese li nesto pred da zabremenis