Ne spomna maticnata za pedijatrija so dolzna pocit kon ovie so si ja znaat rabotava ama ovaa mojava maticna mnogu me nervira niss ne kazuva i pojma nema mene me prasuva sto sakam da ispitam gospod da cuva.Fala ke ja razgledam i ovaa moznost za pedijatrija
Zdravo sakam da ve prasam posle kolku vreme od spontan pocnavtr da se ispituvate ? I ako ne vi e problem da mi kazete sto sve trreba da ispitam posle spontan koi analizi i ispituvanja se pravat. Fala mn
Cekaj da dobies ciklus nareden ciklus posle ke pocnes so ispituvanja brisevi hormoni hsg pap test e posle ako ne daj boze se povtore pak da imas spontan abortus nedaj boze znaci se pravat dopolnitelni ispituvanja
Mislite deka e potrebno da pravime genetsko ispituvanje ? I ako znse nekoj moze li da mi kaxe kolku e cenata za toa na drzavno
Јас правев скоро. За двајцата плативме околу 6000.. Ние две години се обидуваме за бебе, и неуспешно.. Па самоиницијативно отидов на трансфузиологија, имунологија и кариотип.. Сама одлучи си дали ќе ги направиш сега.. Со тоа што, генетските се чекаат и по 2 ипол, 3 месеци.. А и Кариотип е толку некаде..
Pap praev izvesno vr pred da ostanam bremena na 23 fev. A jas doznav nepoln mesec posle toa za bebe kakvi se tie torc ispituvanja i za sto se ?
Tie gi pravat obicno zeni sto imaat pristap so macki oti Oni se nositel I na toksoplazmoza virus mislam bese koj e del od organizamot na mackite jas ne pravev torch ama znam oti na mikrobiologija go pravat ti ispitaj si trombofilija vrodena trombofilija na imunologija I na transfuziologija I napravi si ogtt test so insulinemija zaedno .
Fala ti danichap. dok. Sto me cistese mi rece oosle ova da odam da si vidam da napravam ispituvanje da ne tteba da pijam aspirin podolg period. da ne znaete kakvo e ova ispituvanje ?
Аспиринот нема врска со торч. За него прво испитувања на трансфузиологија. Иако јас го пиев и без нив превентивно. Нема штета од него, секако ако е даден од доктор. Се пие за циркулација. Т.е во случајот за проток до матката.
Taka Taka mi rece. Vidi naprai ispituvanje dali treba da pies aspirin pa neznaev kade se prai i kakvo e toa ispituvanje