Pishav za da vidish deka ne e se kako sho si mislish i deka ima mnogu raboti koi ne gi znaesh. neli nemalo promeni vo hristijanstvoto 2000 godini? ili gorenavedenata rechenica e se sho imash da kazhesh kako kontra argument?
Јас знам тоа што треба, јас не ги оспорувам правилата јас ги прифаќам такви какви што се, а на кој му сметат нека ги промени ако може
milo mi e shto ti go proshiriv vidikot. inaku, ako treba site pravila da gi prifakjame, znachi ti si 3 podolu od mazhot ti, se ke bide kako shto ke kazhe on, zatoa shto on e mazhot.
Јас не разубедувам во ништо и не оспорувам ништо од тоа што треба, а дали на некој му сметат правилата има си институции нека покрене иницијатива па ако може нека смени Зборуваме за кој ќе може да биде поп а кој не
Chitaj ubavo shto pishuvam. samo mazh mozhe da e pop, zatoa shto na crkvata taka i odgovara, a ne na Gospod.
Па ако мислеш така на МПЦ поглавар е г.г.Стефан кажи му на него и ако можете сменете што ми се запна на мене
Имам и други книги прочитано али јас како православен христијанин го почитувам тоа што е напишано во Библијата
da, ama i kako hristijanin, ne znaesh osnovni fakti za hristijanstvoto, kako na primer koga nastanala katolichkata crkva, koga protestantskata i vo shto se razlikuvaat.
ne znam ne se pishuva spoeno. pa tvrdeshe pogore deka nishto ne se smenilo 2000godini vo hristijanstvoto.
За православните христијани зборувам, а за другите религии не ме интересира нека си прават како што сакат