Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Испукана уста

Дискусија во 'Лице' започната од Mireto, 19 ноември 2009.

1. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.653
    Допаѓања:
    4.559
    Гроздова маст многу помага за испукана уста

2. ANGEL1

ANGEL1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2011
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    84
    Најдобро решение за испукана уста е мед ;) Подебел слој кога спиете а предноста е што и преку ден може идеално да го замени сјајот за уста само во потенок слој да се става и сите задоволни :)

3. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    1.986
    Допаѓања:
    10.243
    Чувајте си некоја обична четка за заби,специјално за оваа намена и не ја користете за ништо друго.Со благо триење (со или без сода бикарбона) го тргате мртвиот слој на клетки,а после тоа ставете мед или некој добар балзам.И нормално во слободно време не ја гризајте и лижете устата,особено кога има ветер,пошто така никогаш нема да ја оправите.

4. Steff.Unique

Steff.Unique Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    270
    Балсамот за усни, кармините со заштитни фактори се од голема помош, а ние треба да го избегнуваме честиот престој на ветровито време. Деновите заладуваат, а промената од топло кон ладно време може навистина да влијае на нашата кожа. Покрај ладното време, причини за испукани усни може да биде стресот, недостатокот на витамини, како и високата температура. Се што треба ние да направиме е да им посветиме 5 минути. :)
    Не заборавајте дека треба да престанете да ја лижете устата додека дува ветер. Наместо да ги лижете, нанесете балсам, тој подолго време ќе ги заштитува усните од суровото време.
    За да имате меки и затегнати усни, секојдневно масирајте ги со четката за заби, додека ги миете забите. По масажата, нанесете масло за усни. За поголеми резултатите, бадемовото масло е одлично за по масажата. ;)
    Негувани, полни и заводливи усни се сон на секоја жена. Доколку им посветувате доволно внимание и соодветна нега, усните можат да ви бидат еден од најсилните адути при освојувањето.

* Земете малку путер и намачкајте тенок слој на усните пред спиење. Во овој случај, овозможувате на усните да омекнат, а и да им направите природна заштита од надворешни влијанија. Карминот наутро многу полесно ќе го нанесете, а усните нема да ви бидат насобрани и безживотни. Ако и путерот не ви одговара како варијанта, тогаш заменете го со креми богати со глицерин.

* Наједноставно решение е вреќичка црн чај, натопете го со топла вода и притиснете ја вреќичката на вашите усни од три до четири минути еднаш на ден, а потоа нанесете балсам за усни по избор, за да ја задржите хидратацијата на усните во текот на денот.

* Ако имате крема за сончање со најмал фактор - 15 нанесете од него пред спиење или пред излегување надвор. Кремата за сончање нема да служи против изгореници, со оглед на тоа што е зима, туку ќе ја хидратира вашата усна.

Прикачени фајлови:

На moniquee му/ѝ се допаѓа ова.
  5. bella.honey

bella.honey Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    295
    Jaс многу ретко си имам проблеми со муцето, ама еве оваа недела забележувам дека ми е суво некако, дека кожичката ми се набира и дека ми се суши. Па се изнервирав пошо почна и да ме пецка, земав в купатило четка за заби само ја намокрив со вода, и почнав да си ја тријам устата со сета сила :rofl: И после земав влажно марамче си се побришав малку и лабело ставив и сеа ми е како нова. Ова е мој третман :D

6. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Многу ми пука устата особено во зима,а што е најтрагично па кога сум нервозна ја корнам устата. :wasntme:

7. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    Пробај со вазелин пред спиење и цело можно време со тебе носи го лабелото и мачкај се :lol:

8. Ecii

Ecii Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2011
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    11
    Вазелнче само.. редовно мачкај се
    :)

9. JustSimple

JustSimple Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2012
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    48
    Јас веднаш си ставам лабело и одма ми поминува. Такви усни имам. :lol:

10. love.summer

love.summer Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    24
    Во зима често пати ми е испукана устата ,па си ставам мед,по 20-30мин го бришам и ставам лабело најефикасно решение :)

11. Ellena07

Ellena07 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    12
    Кога ми е испукана устата,користам гроздова маст..по аптеките ако побараш,сигурно ќе најдеш :D

12. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    Практикувам еден многу брз пилинг ако можи да се наречи. Во раката ќе земиш малку шеќер,а пред то малку ќе ја излижиш устата за да се залепи шеќерот и ќе ја движиш устата како кога клаваш кармин за да е рамномерна бојата. И веднаш после лабело :)

13. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Мене лек ми е само гроздова маст. Ништо друго.
    Устата секое сабајле ми е како искасапена.
    Нема лабело што не го пробав, ама ова најубаво ми ја мрси устата и дооолго трае.

14. chocolate.chick

chocolate.chick Популарен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2011
    Пораки:
    922
    Допаѓања:
    644
    Купив 3 различни лабела од Labrosan и презадоволна сум. Устата воопшто не ми пука.

15. nennsy.densy

nennsy.densy Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    305
    Јас користам Tender Care Protection Balm од Oriflame и задоволна сум... :)

16. jagotka123

jagotka123 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    315
    Користам редово лабело за усни и никогаш немам испукана уста.

17. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Секое миење заби , ја поминувам и устата со четкичката. Му доаѓа како пилинг на устата. По ова и ставам дебел слој на Росал (розевото Прити грл) лабело, некако најубаво ја хидрира устата. По потреба пак си се мачкам. Убава ја прави устата.

18. fificaaa

fificaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2011
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    483
    На устата нон стоп ставам лабело коа ќе осетам дека ми е сува и така никогаш не ми е испукана. Коа ќе осетам дека ми се лупи , после миење на заби ја поминувам со четкичката и ставам лабело или гроздова маст а исто и навечер пред легнување се мачкам некако навика ми стана па неможам да легнам без лабело и да не се урочам немам проблем со пукање на устата :D

19. Li..Na

Li..Na Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2012
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    45
    И мене постојано ми е испукана устата , јас ќе пробам со четката за заби потоа павличава маст :D

20. Vesna.Spi

Vesna.Spi Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2012
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    126
    ми се створи некоја зависност од лабело. Ако не го понесам со себе, веднаш ми пука устата, лоша навика но не се одвикнува никако. Иначе одлични ми се на галафарм лабелата.