За испукани усни јас го ставам од тоа едно лабело на Балеа во ДМ го има веројатно сте го виделе.Се вика Never Ending Story
Многу често користам лабело коа ми е испукана или пак ке ставам вазелин, ама поретко со вазелинов, ептен многу кога ми е испукана иначе не.Највеќе ми пука и ми се суши зимно време, навикната сум да ја оближувам а ветерот коа ке ми дувне и одма ми се распукува и суши
И јас го имав истиот проблем, но земи од Oriflame балсам за омекнување на усните (може да се користи и за сувата кожа на лактите). Не сум сигурна како се вика, но во розево кутивче е. Сега има излезено и нови мирисливи, со мирис на чоколадо и цреша. Јас имам од цреша и од она обичното неверојатни се.
Го купив од Космо (скоро ги донесоа) и презадоволна сум, лекува испукана уста со гаранција! (околу 160 ден. беше, има и алое има и роза)
Девојки за испукани усни многу е ефективно ако ставите мед. Директно ги потхранува усните. Оставете го на усните неколку минутки и има ефект.
Навечер пред да си легнеш стави си ја оваа крема од nivea јас секогаш така правам и не ми е испукана устата
Јас користам редовно лабело но некогаш ептен ми се суши и тогаш си ставам масна крема од невен (ја има по аптеките). Убаво ја омекнува устата.
Скоро секави лабела имам копристено ама ништо ми нема помогнато како медот навечер пред спиење си ставам и топ ми е устата а имав страшни проблеми цело време ми беше испукана
И мене многу ми пука, особено сега на ладново.Ама јас ѓубре сум,ја кинам уште повеќе и често со крвава откорната уста сум била. Иначе си користам лабела, павловиќева за да ми омекне и мед, ама нема спас од тоа џабе.
Испукана уста, мој вечен проблем. Без лабело не можам, навечер пред да легнам ставам павловичева маст пробајте многу помага.
Вазелинот доста помага, го ставам во малите кутивчиња од гроздова маст и секогаш ми е при рака Само уште да имаше мирис и супер ќе беше
Јас користам гроздова маст или Нивеа лабало најубави се, понекогаш и обична Нивеа за лице знам да ставам малце и да омекнат одма усните
Устата ми е секогаш испукана ова време. Користам бејби липс, нивеа, грздова маст и други работи ама исто е. Нема никакви ефетки од било што.
Направете си пилинг од шеќер и маслиново масло и потоа ставете мед,нека стои додека има.После медот ставам бекутан,нивеа крема или лабело. Ќе ви бидат убави усните,моите пукаат многу често и вака се лекувам.
Јас овој проблем го имам само зиме или кога со валкани раце ќе ги допрам устите.Јас веќе се навикнав!
Јас до пред некој ден имав МНОООГУ испукана уста,значи цела ми беше таква како со лушпи.И најмногу ми помогна медот..Ставив пред спиење и ми стоеше цела ноќ,кога станав немаше ни И од испукано.После тоа цело време ставам еден балсам од авон и лабело.Сеа ми е мека ко газе од бебе Ама морам да кажам дека и балсамот од авон многу ми помогна.Еве слика