мислам дека го пронајдов лекот за испукана уста-го порачав тоа балзамчето на орифлејм што мириса на карамела прекрасно мириса и има стварно добар ефект.
moj sovet e da ne stavate ni vazelin ni labelo.ustata se naviknuva na toa.potoa ako eden den ne stavite labelo odma puka (barem taka kaj mene e ) stavjate med,maslo ili neso slicno za da vi se podobri ustata i potoa batalete toa labelata
Само лабело росал мене ми помага, ама деновиве ни тоа изгледа не пијам доволно течности. Сега ќе одам да си се напијам една чаша вода
Исхраната многу влиае за промените што ни се случуваат во организмот, течностите(како што кажа Лилит) се многу битни за еден организам да може правилно да функционира (2 литра дневно е обавезно). Витамни исто така.
I jas go imam istiot problem. Vo zima zaboravam da se namachkam i koga kje izlezam nadvor po 1 saat ustata mi e ispukana i cela so krv od ladnoto. [mod-kirilica:vjd1uk9e][/mod-kirilica:vjd1uk9e]
Еве едно советче за испукани усни.Намачкајте ги со вазелин и одозгора ставете најлонска фолија.Така нека постојат околу 10-15 минути и потоа измијте ги забите и со четката за заби нежно потстругнете.Усните ќе бидат меки. Исто така многу вода е потребна за орагнизмот да работи добро.Лабелата со мед и млеко се убави исто така.
Мене секогаш ми се испукува устата кога ќе подзалади те.задува ветренце како деновиве што е. Моментално си користам германско лабело од ментол -една другарка ми подари. А најубаво што постојано си го користам ми е од мед и млеко од Росал.
јас цел живот го имам тој пројблем, т.е секогаш внимавам да ми се усните меки и мазни, но штом залади времето или имунитетот малку ми попушти веднаш почнуваат проблеми. Имам четкичка за усни и пилинг маска за отстранување на мртвото ткиво, но тоа само моментално го ублажува проблемот. Но последниве години мислам дека го најдов совршениот препарат од кој не се двојам ни секунда, и господ здравје да му даде (почнав и јас како мартинче ) на тој што го измисли Aloe Vera Lips-отогромен проблем ми реши.
Четкање нежно на усните со четката за заби, а потоа нанесување на мед многу помага. Под услов да не го излижете медот =)