Бремена сум, 8 ми месец. Се поправив и нозете ми отекуваат ако денеска подолго го поминам денот стоејќи отколку седејќи. Избегавам да седам со скрстени нозе. т.е скоро и да не седам со скрстени нозе никогаш. Но, испуканите капилари ги забележав додека се мачкав со лосион за тело пред некој ден (кај внатрешната страна од коленото) За жал си имам едни уште од мала на десната нога кај бутот горе, но со нив се помирив бидејќи ги забележав кога имав 15 год. Но сега овие кога се појавија тотално се разочарав. Да нејадам ли? Од покачените килограми ли е ? Или од стоењето на нозе.... стварно незнам. Не дека би одела на ласерски операции, фала богу не е до толку сериозно. Но ако сте задоволни од некој ефективен крем радо би го употребила. Несакам да се шират уште. Ви благодарам
Од што е можно да испукуваат, јас имам на 1,2 места едвај приметни ама јас си ги гледам. Ниту сум со отечени нозе, ниту нагло слабеам или се поправам, 50 кг ми се две децении веќе. Ниту имам постојана работа на нозе.
Дали некоја правела третман за испукани капилари кај др Анчевски, ми треба искуство ве молам споделете
@Abel те тагнувам тука да ми кажеш каде правеше третман за испукани капилари, сакам летово да направам имам доста на двете бутови и колку кошташе
Не знам дал смеам тука. Јас имам две искуства, кај Дермамедика кај Пешиќ и во ла Белеца (Аеродром) двете се позитивни ама Дермамедика се изгор, искрено. Ла Белеца се потранспарентни, имаш ценовник на страницата нивна за буквално сите третмани (не памтам точно колку платив пошто тму плаќаш од регија а не од третман, така што можеш да одиш и три пати и пет пати, барем така беше) али се секако поефтини. Не знам да ти кажам во однос на ефикасноста бидејќи зависи од капиларите, тоа секако доктор ќе те види, дали се мали, црвени, подолги, потемни, и ќе ти каже што да очекуваш, и не знам да ти кажам каков тип ласер користат и која е разликата, мене ми беа и двата океј, на крај завршив со Ла Белеца ради цена. Немав многу, имав странично на десниот бут од надворешната страна и сега си е све во ред. Поминаа можеби две години (не ме држи за збор). Ако си склона кон пукање, може да трае подолго процесот, но секако е далеку далеку поефикасен од било која крема, серум, бабин лек и слично.
Да, Ла белеца ги распрашував во април и ми рекоа дека сега за сега не прават на нозе, само на грб и лице. Фала ти на одговорот
Искуство со ласерска терапија на испукани капилари, дали вреди или повторно се враќаат за некое време?
Пак се шират, не е трајно решение, нови ќе се појават. Но помага постоечките да се минимизираат со 2-3 третмани
Јас за две недели ќе одам да правам ласерски третман за прв пат на нозе, имам испукани капилари ама не се премногу распространети и среќа не се многу темни ама сепак решив да ги третирам. Дали ќе може со еден третман да се решат? Зошто втор за брзо време нема да можам да направам.
Јас бев денес правев ласер на испукани капилари. 2500 ден е еден третман. Имав доста ситни капилари таму помогна веќе не се гледаат, а крупните станаа поневидливи ама не се губат со еден третман. Јас пак ќе можам на истово место да направам втор третман дури во април, а пожелно е на 3 недели да се направи. Сепак задоволна сум, ми препорача да носам од тие чорапи што стегаат, каде можам да ги барам дали некој од вас носел?