Форумџика на годината

Испукани капилари

Дискусија во 'Тело' започната од nice.girl9090, 1 јули 2010.

1. jagotka123

jagotka123 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    1.819
    Допаѓања:
    349
    Mozno li e od Alven krema uste poveke da ispukaat kapilari?

2. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.603
    Допаѓања:
    6.164

Дали третманот се прави на цели нозе, или доктор одредува кои капилари ќе се третираат ?
    Прочитав на страната дека еден третман се прави до пола саат.
    Како си задоволна, дали ги снема целосно тие што ги имаше ?
    Тие што беа поизразени дали на дополнителен третман ги досреди?
    Друго користиш за нозе ? Како креми за капилари и слично ? Ја од колена надоле сум катастрофа, плус модрици, плус флеки од апежи од комарци, не можам да се поднесам..

3. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.326
    Допаѓања:
    110.477
    @Dikinzi

Да на цели нозе се прави. Па да од прилика толку траеше. Јас еден третман правев, требаше да правам пак по 3 недели ама други работи ми излегоа и баталив. Се одлучив склерозација да правам, ми рекоа летно време не се прави, па сега здравје зимата. А ми рекоа 5-6 сигурно ќе треба да правам ласерски третмани.

На Dikinzi му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.603
    Допаѓања:
    6.164
    Здраво Коритсаки, направи склерозација ? Ако да, каде ја направи и колку те чинеше ?

5. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.326
    Допаѓања:
    110.477

Не сум правела уште, ќе правам наверојатно по 20ти декември некој ден. Прашував кај Анчевски ми имаа кажано 40 евра е ампула, е сега во зависност од колку испукани капилари имаш толку ампули ќе требаат. Не знам дали ќе треба нешто друго да се прави пред склерозацијата

На Dikinzi и FlirtBerry им се допаѓа ова.
  6. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2025
    Пораки:
    795
    Допаѓања:
    3.289
    Ајде јас мое мислење да дадам за склерозација.

Правев на испуштена вена на колено во Систина кај др.Караѓозов и добро поминав. Јас правев 2018 мислам околу 6500мкд платив.
    Без анастезии, без ништо директно со иглата во вена боцкаат.

После 1 недела носев стега на ногата. Болката е голема, се издржува ама е некако чудна. Не знам како да објаснам, само можам да кажам дека не е страшно толку.

Моментално немам на тоа место испуштено ништо само имам мало кругче кај ме боцкале. При промена на време ме боли на тоа место, валда е од тоа, не сум сигурна.

Да напоменам дека на државно ми рекоа дека треба комплетна операција да ми прават за тој проблем.

7. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.603
    Допаѓања:
    6.164

Фала ви многу, сега за сега за капилари е. Сакав да знам дали е добра инвестиција, во смисла дали треба да се направи само еднаш, или повеќе пати како ласерот, бидејќи ако една ампула е 40 евра, и да треба по два пати да ме боцкаат и не е така ефтино. Или за капилари нема потреба од повеќе пати ?
    Има ли штета по организмот овој метод ?
    Фала ви :inlove:

8. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.326
    Допаѓања:
    110.477

Ми кажаа мене дека во зависност колку се широки капиларите, ќе треба боцкање. Во некој случај и два пати треба. Јас малку се разочарав кај фризерката кај што одам ми кажа дека по година пак и се појавиле на исто место капиларите. Демек и ова не е трајно решение. Ама јас сум решена да пробам , зошто јас ептен ги имам ајде да беа малку немаше ништо да правам.

9. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.603
    Допаѓања:
    6.164

Ако одиш во наредниве два месеца, пиши искуство како помина, дали е болно, и една ампула дали се користи на едно место или може за два капилари, да знам шо да правам до април (facepalm):rofl:

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  10. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.326
    Допаѓања:
    110.477
    @Dikinzi јас закажав за 24ти, значи за нареднава недела. Ќе ти кажам како ќе поминам. :) кај мене на двете нозе од страна на колената имам така поизразено , а имам и ситни капиларчиња светло црвени, мислам дека и позади на бутовите имам, не можам убаво да се видам. Јас мислам дека би требало 2 ампули да аплицира, ама ајде ќе видиме.

11. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.326
    Допаѓања:
    110.477
    @Dikinzi бев и правев склерозација, само што се вратив. Искористи пола ампула за едната нога. Два пати ме боцна, не е болно, при аплицирање малку пецка. Ми рече освен капилари имам и вени за кои што треба,да аплицира од течноста. Ногава ми ја преврза со завој, ми намачка една крема ккка што ми ја,даде и ја купам, и рече да го носам ова 24 часа па потоа компресивни чорапи.

Другава нога освен полата ампула, ќе ми прави и ласер со ладен воздух, тоа била некоја нова метода што само кај Анчевски ја има. Ампулата ме кошташе 2400, а другата метода 3000 чини.

На FlirtBerry и Dikinzi им се допаѓа ова.
  12. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.603
    Допаѓања:
    6.164
    Бидејќи гледам покасно , ти Благодарам за информацијата, баш тоа што ми требаше, дефинитивно ќе закажам и јас, барем за тие 2 големи што ги имам.

Како си задоволна? Дали сега имаш некоја болка ?
    На здравје нека ти е :inlove: