Амаааааааааааан !!!!! Оставете ме веќе еднаш на мира!!! Си имам дечко и го сакам, и да, му верувам... Не и кажувај дека грешам зашто е Скопјанец, не ми кажувај дека ќе се каам што не сум искочила со тебе, не ми кажувајте дека се правам важна, не ми кажувај да те бакнам за доб ра ноќ. Па што ви е на вас? Сфати, ти не ме привлекуваш, а ти што ме меркаш од другата страна, оди си кај девојка ти... и не ми продавај приказни дека секој греши. Имам среќа што не ти поверував кога се обидуваше да е излажеш дека си се заљубил во мене на прв поглед. Аман бе луѓе оставете ме сега на мира кога си иам дечко што го сакам повеќе од се... Да, го сакам. Не сум будала... И после се... Зарем мораше да ми се расипе и лап-топот... Што му е па на него... зошто не сака де се уклучи?
Што сум крива јас? Што е крив татко ми? Кој е крив? Кој е виновникот? Престанете! Враќање назад нема! Стров ми е во коските! Нема никој да ми кажува дека не те треба да се плашам! Губете се! Тргнете се сите! Оставете не да го проживееме овај суров живот што ни преостана! Од една страна ми е мило што не се случи нешто поголемо и што сум тука, жива... Од друга страна ми е криво што секогаш ќе живеам со лузната, спомените и ненадминливата болка!
вчера ја барав темава не можев да ја најдам, ама ете ја најдов денес КОНЕЧНО добро бе, како може кога на некои луге ке им објасниш дека не може да ти дојдат на гости, оти кујната е зафатена(нешто се меси, се припрема) тие да неможат да го разберат тоа особено некој што ПРВ ПАТ доага во кука на гости И НЕ Е УШТЕ ВО ФАМИЛИЈА ВЛЕЗЕН да нема култура и ти вели дека САКА да дојде на гости(не е важно што ти неможеш да го примиш, оти сте зафатени по дома) која некултура, кое непочитување, боже боже п.с. и кога го запозанв лично, ми изгледаше толку антипатичен (не за дзабе после негово влегување во кујна се крсат чаши и чиниии )што со зборови не можам да објаснам НЕ САКАМ да ми влезе во фамилија
Не сум незаинтересирана, не се правам важна, не те заборавив! Само ти си премногу зафатена со твојот " нов интересен живот" и немаш време за слушање на моите проблеми. А толку ми треба во моментов некому да се искажам што ме мачи....секогаш бев тука за тебе дури и кога јас сама не знаев што да правам со себе гледав тебе да ти помогнам и да ти е подобро. А сега ти не можеш ни да ме ислушаш. И пак јас виновна....но добро..веќе се навикнав...
Зошто не ми се јави?! Јас само сакав да те видам и да дознаам од кого потекнувам! Ми е гајле што никој од моите не беше во добар однос со тебе, ми е гајле што не ме сакаше и што никогаш не посака да ме видиш. Јас само сакав да знам кој е мојот предок, ништо повеќе. Се карав со сите да те видам, решив ќе дојдам сама, ќе те барам. Не мораше да ме галиш тогаш, да се насмееш и да ме поканиш во куќа, само да ме видиш. За прв пат, и ти мене и јас тебе. А сега? Со веќе испланирано сценарио во мојата глава јас за прв пат ќе те видам на твојот погреб.
Ве мразам! Не ми дававте да ја видам жива, не ми дававте да ја видам мртва. Можевте да речете не може да одиш на погреб, не само лажна надеж..погребот е во недела, ќе дојдеш и ти.
Преку глава ми е од се и сите!! Преку глава ми е сите да се чудат колку сум ослебена, сите да ме прашуваат да не имам некој здравствен проблем, да ме гледаат зачудено, што тоа мене ми се десило????? На секој поединечно да објаснуваш дека е од нервози. Налет веќе нема да искачам од дома додека не се направам 120 кг. па тогаш да прашаат што ми е!!! Преку глава ми е од злонамерни и љубопитни човечиња кои потајно сакаат да ти го за*бат животот, мислејќи дека се најпаметни и лесно можат да го сторат тоа... Преку глава ми е од луѓе кои не разбираат ништо, а држат филозофски предавања за животот, работата и како до успех во љубовта. Преку глава ми е од луѓе кои сакаат нешто а незнаат како да кажат. Преку глава ми е од се на светов!!!! Сакам само да исчезнам од оваа проклета земја каде секој се мрази со секого, каде секој сака само да му наштети на секого!!!!!! Уууфффффффффф какви луѓе!!!!
Колку само би го прескокнала овој дел од животот. Би ги затворила очите и би отишла бар 2 години нанапред. Тогаш ќе бидам вистински среќна, сега само нервози .... преку глава од се Неможам да учам зашто се нервирам, а се нервирам зашто ме нервира тој, а тој ме нервира зашто не разбира што се случува во мене, а не разбира зашто нејќе да разбере. Круг без крај, сите посакувани работи во недоглед, до кога веќе вака ?!?! УФФ ... бар да знаев како да се носам со проблемите, а кои проблеми, да не немам леб да јадам случајно, да не сум неизлечиво болна?! Луѓето по светов стварно имаат проблеми, јас изгледа си ги измислувам за да ми биде поинтересно ... Зошто не размислуваме на истиот начин, зошто не ги сакаме истите работи, зошто дозволува секогаш други да одлучуваат за него??? Ахх, прашања до бескрај ... полудечу .... нек ме оставе сад на миру сви ... и зашто неможе да се премота времето нанапред, таму ќе бидам среќна, стварно ќе бидам, сега не сум и нема да бидам во скоро време. Изгледа затоа и времето не проаѓа .... и оние стари рани кои никако да зараснат ... времето не лечи се, не носи ни заборав .. времето не убива и не прави послаби. Зошто мора баш него да го сакам. И зошто ако ме сака незнае да се спротистави или па несака ?!! И после јас сум ваква, таква, онаква .. а каква сум незнам ни сама јас. Имам иљада расположенија, сепак ова досадново е најчесто ... секогаш чекам нешто што нема да дојде, секогаш се надевам залудно и имам позитивна автосугестија, за што? ЗА ЏАБЕ !!!! Ма, по ѓаволите и со ТАЈНАТА, се е тоа куп срање ....
абе господ да чува еден ден останав без телефон ни дечко никој не ме бара господе златен пак кај мене не е све подмачкано бре луѓе и јас имам право кај мене нешто да не штима абе ајде факај упичку матер онаму јас како да сум крива што ми се расипа телефонот несалам работа
УПМ да фати се! Сакам да сум како што бев порано, или барем дај нека помине овој пеколен период! Сакам да се чувствувам повторно убаво!!!!
Искрено...ме наежи. Ми удри шлаканица дека има и полошо. Закопај го минатото и цени го тоа што го имаш...
Tажно е што тешко веруваме дека постојат вакви работи. И незнам зошто Господ создава вакви психопати, па уште и им дарува деца, за да им ги уништат животите. Катастофа Девојкава барем нашла храброст да пише .... меѓутоа некои рани никогаш не зараснуваат, ова е навистина преболно, да не сме и во кожа. ....
Не биди тажна, постои причина зошто си родена и зошто постоиш. Ако господ не ти дава срека значи дека чува нешто многу подобро за тебе. не се предавај, ти си поминала преку најлошото биди силна размислувај позитивно и колку и да е тешко остави го минатото и лошите спомени позади тебе и продолжи напред. Еден ден ке се случи нешто толку убаво што ке го избрише сето она што се случило.
како да ти кажам дека не сакам да бидам веќе со тебе , зошто не сфакаш дека ова мое ладно однесување е баш поради тоа , тргни ми се од животот копиле мрсно , со тебе потонав во бездна не знам дали ке излезам некогаш од неа , ме уништи , ме спушти толку ниско ама сама сум си крива јас ти дозволив...сакаш да слушнеш што чуствувам НИШТО , толку сум рамнодушна и ладнокрвна спрема тебе .едно да си знаеш не те ни мразам зошто и тоа се чуства а кај мене одамна умре се за тебе ......
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА Не е доволно да го опишам тоа како се чувствувам