Кога овој наш напатен народ ќе почне да живее? Само живуркаме, се бодеме едни со други, не знаеме да цениме слободно небо. Страшно и срамно, а да е уште победно, се чувствувам бескорисно пишувајќи го ова. Радо би врискала по плоштад, би се соблекла можеби и гола. И би водела љубов, за инает на целата тензија што намерно се исценира за да доведе до дополнителен страв. Игри, не на животот, ами на идиотизмот.
седам и мислам дека у секој момент ке ми пукне срцето, и конечно душата ке ми се ослободи и се изболеде кон небото... моментално тоа ми се случува и од мака ме фати пролив, и ми се поврака оти имало премногу гнасни работи околу мене што континуирано се случувале јас немам ни доказ дека постоеле, и додека се ми е така измешано во главата мислам што би било ако се врати времето, каде е мојата грешка?!?!?!?! премногу прашање, без одговори, и така во круг со часови, дали згрешив што многу го сакав?? што цело мое внимание му го посветив, или пак што секогаш го тешев и му викав дека што и да е ке помине? што секогаш бев на вистинското место за него, хммм чуднооо.. јас знам дека не сум совршена, никој не е, но каде згрешив неможам да се сетам што вака заслужив?! па добро бе ке има ли некогаш сонце и мене да ме огрее? постои ли човек што знае да сака и што е нормален??? аман веке преку глава ми е од се сакам да легнам да спијам и да се разбудам после 10 години.. а па ти, таа што викаше секогаш дека многу ме сака, дека ме пази, не ми дозволуваш ни миленичињата да си ги зачувам се ти смета тебе, нервозна си од милион причини што ни сама не се сакаш, не сум и напишала порака за 8ми март, абе дане страдаш од некоа болест глупава ти напишав алооо, и тоа денот пред 8ми март на 7ми оти на 8ми ти веке беше замината а роаминг наводно не се сети да уклучиш во т мобиле, па како да ти пратам порака на недостапен телефон??? по гулаб??? си го отрула и татко ми против мене како не ти е срам?? мислиш тој тебе ке те слуша, па јас сум му ќерка ма свести се, абе незнам што да кажам, ми се чини дека цел свет полудел, или јас го губам разумот, незнам што е важно нешто се случува се надевам наскоро ке дознаам. и така додека си седам и мислам веке ме нашло ниедно време, и станав експерт во гледање во една точка со насолзени очи и мислам како јас утре ке отидам во пет шоп и ке ги дадам моите лепотици, што скоро ми се породија, како да ги дадам кога јас ги пораснав, јас ги галев, и кога немаше со кој да си зборувам тие верно ме слушаа, и трепкаа со малите очиња, како се да ме разбираат. уффф божее ако те има некаде или божица што и да се те молам најмногу на цел свет помогни ми, сварно ми е многу тешко, останав сама, никој не ме сака, татко ми е далеку те молам боже многу многу навистина ми треба некој
Да ти секогаш се појавуваш како ,,сезнајка,, што соли памет и се обидува се да растури...аман остави ги луѓето на раат и терај си. На никого не му значат ништо твоите мудрувања. Што би рекол Сашко Коцев ти си како танга, сегде мораш да се упикаш.
Мислам дека треба да си залепам на чело parental advisory. Абе накурченост до јаја! И морам негде да ја испукам, да му се сневиди! Као демек, не бе не се нервирај, шо си губиш живци! Само таквото е! Е не е само таквото! Преку лево јајце на жирафа од таквото! Е да, само овој пат не се работи за некој комплетно безначаен Петко, Станко, Митра, Перса од Јурумлери, трета куќа, први двор кои голем машки полов орган знаат за стварите, се работи за мојата иднина и се работи за илјадници вакви Митковци, Петковци, Станковци, Перси, Митри и комшии кои у живот не сум ги видела и кои реално ми ја је*ат иднината. Кој ви дал на вас право да одлучувате? Кој ви дал право да го искажете јавно вашето мислење? Чак и со пенкало. Демократија. Ќе речеш. Абе не испосекса у мозок до толку аргументов - демократија е батка, секој има право. Мајке ми на некои би да им го одземам тоа право. И тоа првенствено на глупи луѓе. Шо е најстрашно, толку многу се глупи, што не контаат. Некад се прашувам, дали си рекле луѓево онака пред огледало - леле ама сум глуп еј! Леле толку сум е*ено глуп, треба награда да ми дадат! Море фуј! Читаш а не разбираш ни пола од тоа! Дибеци на куб. Со тапија, со декрет, со печат и плунка! Кај дибеци, кај завидливи. А го слушаш шо збори и се мрштиш ко да си изел прв пат у живот кисел лимон и си викаш - болан, где то ја живим? Дали е вистина ова шо го слушам, дал да му кажам нешо или да си поќутам? Ќутам јас - не ќути он. Ете колку е глуп! А храбар! Да признаам. Абе ти и*ам светот. Ти и*ам луѓето. Ти и*ам системот. И ти и*ам демократијата. Ти и*ам стоката невоспитана. И ти и*ам реалноста. Кога се дружиш со сасвим поинакви луѓе, и секојдневно се среќаваш со интересни фаци од кои многу учиш, се смееш, ги смееш и ги орасположуваш додека те орасположуваат, откритието дека мнозинството ограничени и буквално прости глави постои па уште и да одлучува у твое име, те сје*ува инстантно и те нокаутира ко Чак Норис шо му ја скршил кичмата на батката! И ја би да идам негде, искрено, кај што нема вакви вегетативни створења. Ама кај? Имаше еднаш еден ваков статус кој ми остана у глава. Жените се од Венера. Мажите се од Марс. Јас сум од Радишани. А јас? Јас не сум од нигде. И боље и да не бидам! Јас сум само сериозно и искрено накурчена! И после ќе мрзнеш на -15, ќе праиш револуција. Се прашувам - за кого?! Море ајт у триестри лепе! Сериозно - марширајте ми сместа испред да не ве ни помирисам, а камоли видам!
Од моево по глупо одд нема про сите 20 души ќе предложиме полуметра да се прави во кафич а не во ресторан и се она ОК и сега се прави списокот кој каде сака и јас очекувам она сите 20 вкафич и готово и оп одеднаш 17 за вкафана И и викам на другарка ми што е финтата сите треба да гласаме за фкавич и она ми вели епа за вкафич треба поинаку да се облакам а јас веќе се закажив за фустан шиенње : Абе ајде матура не славиме и напнав и сега не сакам ни да одам на таа проклета полуматура!!!!
Нервоза до нервоза . Страшно колку животов е нервоза на квадрат. И се поради кого?? Поради проста маса! Кај живееме ние?? Без закони ... без ред, без правила, без обзири, без култура ... Катастрофа!
Има некои пиштол? Да се пуфнам, т.н. да се упукам. Го видов новиот Хај5, имам 1.300 пријатели. Младо, старо, ма све. Па и сликиве.. со пис. Бриши Еленоо! На што апчиња сум била?
Е неможам,готово ќе пукнам!!! Што да правам веќе ни сама незнам... И јас ли како мало дете да играм? Оффф муко моја,а мори Јагодо.... Ќе те убијам за ова,ќе видиш ти убаво!!! Абе ќе те најдам ако треба и ќе си го добиеш,само продолжи вака...После,е после по моите правила ќе е,само посмеј да не се јавиш до утре... Ќе молиш после ти,ама после јас ќе изигравам ледена кралица,сега сеуште сум мекувче...
Aбе ајде што се нервираш најубаво ќе си поминете во ресторан таму е поубаво отколко у кафич ее ја не испуштам прилика да отидам до кафана секогаш кога можам
Онака...сакам да ми се изгубат сите од животов, презаситена сум од се! Преку глава од замарање со покварени, користољубиви лисици, преку глава од глупи недораснати идиоти, преку глава од мојов скамбег брејн и од моево скамбег срце, преку глава од него, преку глава од школо и од проектни, преку глава од се бре! Сакам само да сум сама на сонце со музика и со хг и толку. Едно три-четири месеци. Скапани луѓе, скапани!!! Немам живци ни воља ни мерак за ништо. Како по ѓаволите да се оправам?!!!!!
се чуствувам кретенско...страв ми е насабајле да излезам од овие ШИПТАРАНАВА..ма ајде бре кај го има тоа ..во сопствена држава да се плашам да излезам???!!!МА НЕМОЈ ДА МЕ ЈЕБЕШ БРЕ!!! + Ова ВЕЛИЧЕСТВЕНИОВ од седум саат го чекамммм и уште не почнал.. на турко кафе мафе ова она реклами..Па мајко му стара немора до толку да не држите у неизвесност..и додека го пишував ова почна ..па малце се расположив
ауууууу SADANGEL УБИ СЕ!!! Па и уште се чудиш зошто чудно те гледааат... Па козоо на то огледалото дома незнаеш ли да се погледнеш пред да излезеш - Ми иде да се упукам
Ех што се нервирам вака кога треба да наоѓам НЗС, НЗД или штознам што Едниот - јас не можам сега, можам после Другиот - јас можам сега, не можам после Третиот - Јас можам в година, не можам за 3 месеци И јас после треба да организирам, да измислам нов час во овие 24, значи да ги направам 25 или повеќе... Или пак да измислам нов ден во неделата да им се погоди на сите Зашто по некоја „случајност“ јас ќе сум виновна ако не им погодам на сите, ама среќа што можам да се раскинам, па едноставно ќе го сторам тоа и ќе сум секаде со сите навреме
кога се вракав пред малку ми текна на адвокатската канцеларија што ми е позади зграда, и влегов да прашам за разводов на моиве-додека стоев пред личноста на фронт деск мислев дека ке ме снема, ке испарам од срам, ама ниту еден од адвокатите не беше таму , оставив контакт тел и си отидов. КАКО може една паметна жена ко мајка ми да не можеда свати дека алкохоличар не може туку така да се одвикне од алкохол и дека му треба лечење? а во случајов НЕМА ШАНСИ тоа да се случи па аман веке нека се разведе од него-не ми е јасно ЗОШТО се плаши од осаменост,а тоа додека се случи јас најверојатно во бутел ке завршам-барем ке имам мир , и после ми вели: притисокот ке ми се качи, знам дека е грев што ова ке го кажам ама УМРИ , затоа што не се вразумуваш и тој скот не мачи сите 3ца по ред-дури и на тетка ти и кажуваше како твоите деца имаат уништена психа, и тоа е точно- а проблемот што го имам со здравјето се повторува секој или секој 2 ден-се тоа е од стресови и кавги, а вака барем кога неа ке ја нема, ке си земам се од накит и се што ми припага мене, ке го продадам и патувам за Италија, овде веке не се живее ова не е живот ова е мачење, да ме врзат со окови, нема волку да ме боли
Уфффф !!! абе ми идеше да ја фатам и да и го свиткам вратчето, таа знаела да објаснува. Па овој мојов прост уште нејзе ја слуша неа најде да ја прашува, нека и објаснува нејзе такви работи, нека ја прашува како, што госпоѓата е искусна знае се. Слепка абе ме извади од такт, некултурна... никакво однесување па уште му вели не мора да се Спојлер ебаваш по чекалнине (извинете на изразот) ама морам овде да го истурам бесов
Добро, аман, до кога ќе ме држи проклетава кашлица? Па не можам веќе, пукнав, немам сила И аман веќе еднаш, префрлете плата Стварно не се живее од воздух веќе, да даде Господ се' по ред да ви испоцрка до 116 колено и назад