Фала ти што ми го направи денот ужасен, тебе интересно ти е да седиш со некој а, другите двајца околу тебе висат на телефон и си тераат муабети, а те повикале да се видите. Не? Епа ни мене, а најлошо е што ти за таа личност до вчера зборуваше се лошо, а денес не ме погледнуваш. Ама ако ќе се сетиш утре , ама истo нема да биде.
Во овој куфер го ставив она што ми треба. Многу е за да биде малку. Цел живот и цела јас. Ќе си никне на ново место. На животот не му треба ништо друго освен живеење, а ова овде одамна не е тоа. Пред да го сретнам бев среќна, самоуверена и со самодоверба што предизвикува завист. Знаев што сакам и се стремев кон тоа. Секогаш сакам уште. Како од другите, така и од себе си. Тешко се задоволувам со било што. Никогаш не би поставила друг на прво место. Јас бев најважна. Ги имав своите мали и големи успеси. Се сакав себе си, доволно. Го сретнав и се вљубив. Го сакав така како што себе си не сум се сакала. Наеднаш светот ми се вртеше околу тоа што сака тој, кога на него му одговара. Свет со поместен центар. Тој стана мојот свет. Тврдеше дека ме сака. Но колку повеќе давав од себе си, на него му се гледаше се помалку. Заборавив на себе, тотално. Тој стануваше се постуден, а јас се поочајна.
Ne sum bliska recisi so nikoj od forumov. Imam nekolku clenki koi mi se dopagjaat po svoite mislenja, nacinot na izrazuvanje I imam vpecatok deka se svoi. Od druga strana ima I takvi koi nemaat popametna rabota pa od nigde nikade te napgjaat. Te kritikuvaat, a ne trpat kritika. Najdobri, najpametni, najubavi. Umislile deka nekoj im zaviduva, a niti pak ima za sto. Seto ona sto go pisuvam e licno moe razmisluvanje. I ne deka sum ovde lajkovi i komplimenti da sobiram. Tie raboti vo zivo gi imam. Femina mi e kako nekoe katce kade mozam slobodno da si napisam sto mi lezi na srce a I sekako da procitam dobar sovet, no I prekrasni mislenja spodeleni od prekrasni feminki. Gi ima tolku mnogu koi sirat pozitivna energija, prosto da ti e merak da gi citas. No, ne se site isti. I fala bogu sto ne se.
E za prvpat mi se sluci da nesakam da vidam nekoja,e nesakam da gi vidam,nesakam ici da im vidam na takvite nelujge pu vre da vi se pluknam na umotNeumot sto go nemate i na godinite sto gi imate a kako da gi nemate. Covek moze nemoze ke ti pravi sto sakas i na kraj ke vrejgas tuka g---- edni Mrs ne sakam vise da cujam za vas,gospod da vi vrati na poloso sto mi se smesate u brak upm idete.....
Ќе го запомниш денот кога си се обидела да ми поставиш стапица, кокошко една. Онака чисто, уште по првиот неуспешен обид да ми ти кажам дека со мене зафрканции нема. Можеби таа фора ќе успееше кај некоја којашто животот со сребрено лажиче ја хранел и немала видено такви како тебе.
Mi olesni na dusata.Poslednive denovi sonuvav nekoi kosmari koi duri mi bese strav na glas da gi kazam da ne se ostvarat.Sonuvav deka povtorno se pojavi toj krentenot koj psihicki me terorizirase.No, za sreka slusnav vcera deka zaminal vo Malta da raboti. Ubavo da si pomines I tamu da si ostanes I ic da ne se vrakas!!! Sega konecno pak mozam bez strav da se setam niz grad.Konecno malku spokoj na dusava.
Ne mozam da redaktiram pa ke se nadopolnam tuka : Se nadevam eden den se loso ke ti se vrati, I da...Odi vo pekolot.
Тоа никогаш не вели никогаш баш важи за тебе.Скоро на све си праиш контра.Бетер си од вмро со контрапротести контра кампови и контра све....бетер си од сето тоа.Едно кажуваш трето праиш.Позитивна енергија бараш негативна шириш,никакви стандарди и принципи немаш.денес си едно утре друго.Ама ако бе.Да знаеш интересно ми е вака од страна
на 29 години ми се појавиле 2 бели влакна и не сум можела да најдам работа заради тоа (според мајка ми) и нема начин како да соберам парички за да си го платам својот роденден-планирам да поканам на кафе одреден број на луге(7, луге ама срам ми е да не се избрукам пред нив целта е да се одбележи роденденот нели срцка за 32 дена полни 30 години а што ке облечам, шминка фризура пари од каде ке најдам незнам за срека имам картичка Лајонес па може некако со попуст да направиме до соработникот
Аххх, абе, абе... само да можев да се вратам една година назад, да ми е сега веќе почнат распустот и да не се замарам, само да ги одложам сите овие стресови, потресувања пред полагање и проверување кој шо и како одговорил после истото, па дилеми, трилеми за факултет Само сакам да ја рипнам цела оваа недела, да излезам од училна со поминат и четвртиот предмет, и да им кажам ариведерчи на сите учебници и на целово матурско лудило Преку матура ми е, аман, аман, АМАН ВЕЌЕ!!!!!
Да продолжам да се тешам дека во животот не се сака само еднаш или пак сум на правилна фреквенција и да ги отстранам првите 6 збора од реченицава!?
Појче на козметичар кај онаа не цапнувам.... Боже, ко влегов... Една облечена права к***а.... Тесни кратки тексасни панталончиња, газот буквално и се гледаше и и вели на козметичарката :На гинеколог сум дојдена јас... Грр... А таа ништо подолу од неа.. Еднаш ми се згади од неа толку... Кажуваше на сите тука шо чекавме како и велела на ќерката да се из**и со кој било за прв пат и се смееше дека имала 20 и била невина. Гррр... Гнасно суштество И јас треба да одам кај такви на депилација....
Толку не ми се учи. Толку ми е смачено од факултетов. Толку се мразам себе си. Никогаш толку пати во денот не сум мислела на самоубиство.И толку планови не сум имала за истото. Ама после мислам колку пропадната инвестиција би бил мојот живот за моите родители и колкав должник би им била. А и погребите се скапа работа, погреби, редови, за сето тоа требаат пари и беспотребни трошоци. Ем должник да им сум, ем дополнителни трошоци да им првам, не сум толку расипана... Само да не полудам... Кога тогаш ќе ми помини кризава. Можеби само ми е потребен одмор.
проблеми со здравјето, немање на работа, запишвањето на факс(библиотекарство) леле веке сите ме запознаа таму дома кавги за секоја ситница, целосна контола врз мене ПОЛУДЕЧУ толку требаше да ми се спојат жичките КАТАСТРОФА ми е животот
Не ги можам луѓево, не ги мо - жам! Ефтини души! Абе кај ќе им ја направат улицата, па и ќе ги начекаат мајсторите кога ќе си заминат и рачните колички грабнување да си ги наполнат песок и влечат накај дома. Проста работа, никогаш нема да не биде, никогаш!