Јес дека форумов е за дружење,за барање помош,делење на совети и слично,многу девојки ми помогнале несебично,а јас сум знаела да го ценам тоа секогаш,е сега страшно што ме иритира е тоа што некои поединци од нигде никаде ми пишуваат долгометражни пораки ама огромни,згора на тоа пропратени со лош правопис,и кога ќе ги советувам на правилен начин,односно ќе им ги отворам очите ги снемува,без да вратат што се случило или да се заблагодарат,е па драги мои не ви сум јас крива ако боли вистината,ама не за џабе рекле вистината си е вистина,колку и да боли,и не ми се лутете што ви ги отворам очите за ваше арно!!!
Не знам од каде да почнам, но единствено што знам е дека при крај сум со нервите, те сакам но, не знам уште колку можам да те издржам... Зошто се промени, не можам да сфатам?!? Дури не можам ни да те препознаам. Знаеш ли колку шанси заради тебе пропуштив? Знаеш ли колку пати сакав да е крај, но сепак те сакам, и не можев.... Не можев да те оставам. Но, сега сфаќам дека луѓето се тие какви што одсекогашп се биле, само то јас не сум сакала да ги препознаат како такви. Ова ти е последна шанса од мене!
Очигледно форумов ми остана единствено место каде ќе можам да си кажам се што ми лежи на душава.Не ми е јасно зошто секогаш собирам и собирам се во мене,сета лутина,бес,тага ја таложам и моментално се чувствувам како некоја бомба која кај и да е ќе експлодира.Чувствувам голема тежина во мене,од секогаш бев личност која сама себеси си се бодреше,не се откажував никогаш,дури ни кога животот ми беше во прашања.А сега,сега станав личност која сама на себе неможе да си помогне,да бидам искрена незнам ниту од каде да почнам за да си помогнам.Како да сум на некоја раскрсница и незнам по кој пат да појдам.Не се чувствувам веќе искрено среќна,животов никако да ми мрде од оваа проклета точка.Незнам ниту дали ми е потребна помош или единствено јас сама на себе можам да си помогнам,залудно се мислите,морам нешто да превземам за да се мрднам од ова сивило кое ме следи.Знаеме каква е ситуацијава во нашава земја,јас дојдов до тој момент каде незнам што понатаму,и каде незнам дали постои шанса за успех,а длабоко во себе го посакувам,само што изгледа сеуште не сум сфатила како да го достигнам.
Devojko, ako nemas nesto da mi kazes za sebe, da me prasas za mene, da zboruvame za raboti koi se odnesuvaat licno na nas, ne mi se javuvaj!! Aman, mlada si bre, 25 godini, ogovaras kako nekoja baba! Na sto lici toa, sramota. Sto mi e mene gajle koj kade e na odmor, kakvi kupaki ima, kakva frizura I slicno. Zboruvaj mi za tebe ili za mene ili trgni mi se od glava. Aman !! Prazni lugje, polni so negativna energija, nikakov muabet vo niv. Cicaci na energija.
Ah be ah do koga vaka be zenoo do kogaa site alista mi gi unisti site parfemi i sminki mi gi potrosi zlatoto na sinmi go sobra cigarinjata mi gi sobraa slagot na tortata celoto zlato mi go sobra i go prodade a uste i zastitnik si imas bravo bravo -_- bel dn ne vidov od tebe svinjo edna debela koga li ke se spasim od ovde vise aman da vidim kako e da se zivi raat i ja malu -.- ajde vise neka pobrza ovaa rabota vo arm sobiram muzot deteto i se sto mi pripagja LICNO MENE i da me nema pod kirija ako treba samo ne OVDE !!! ( se izvinuvam za latinica ama nema kirilica na prokletiov laptop )
Спојлер После долго време пак го видов, помина покрај мене со кола. Се затресев сета ко прв пат да го гледам. Мислев сум го преболела ама очигледно не Сигурно не се затресев од страв дане ме убие или дека ми е ладно на 40 степени :/ Аааахх животеееееее!!! Зошто си играш со чувствата на луѓетооо?! Ај јас тоа, ами тој? Зш ме гледаше така? Зошто на неговите плави очи можеше да се види љубовта? Или се залажувам, не било тоа?! Но што можеше да е друго? Почувствував дека раната кај двајцата се отвори, долго време се немавме вака сретнато Добро, доста приберисе- си реков... Ама неможееееев, и уште имам вознемиребост во менее Те са... не. Не. Неееееееееее! И да кажам и не, тие секунди додека траеше погледот, очите сами кажаа се што имавме на душа................тоа беше нашата прва најголема љубов која вечно ке остане закопана во нашите ранети срциња Ке се приберам ај....
Што мразам кога некој ќе ми земе книга и не ја враќа цела година, или воопшто не ја враќа. Ако читаш земи и врати ја во пристојно време, ако не, воопшто не се мачи само колку да покажеш дека читаш. Ми фалат 20-тина книги и не знам на кого сум ги дала. Побрзо би позајмила фустан и не би го побарала назад отколку книга.
Мразам кога на некој му зборуваш , се обидуваш да му објаснеш нешто,а тој си ужива и мува не го лази.А ти се напињаш да му дадеш нешто до знаење.
Ах бре ааааааах И бев рамо за плачење цел месец ако не и два, имав или немав пари -се снаоѓав да можам да излезам со неа да и се отргнат мислите од таа нивна т,н. врска! Се смириле , веќе два месеца јас не постојам за неа, нит да се јави ниту пише а камоли да дојде како што идеше преку ден. Уште и ми изрецитирала сешто на фб нека.... да не даде Господ да ми дојде пак плачејќи @@@@
Читам по темиве девојки во дилема. Од една страна дечкото кој го сакаат, од друга страна другарката. За да биде замрсена работа пошто зашто да биде едноставно кога се може да биде комплицирано- дечкото да ја напраи љубоморна, прво ги лапа другарките нејзини или една па после триаголници или љубов во поголеми геометриски фигури. ^.- Мислам која е смислата да се излапаш со "помошничките" за да стигнеш до "принцезата" !? Многу детско и незрело размислување што знам па дури и за мои 18 (ова го кажав како пример зашто во секоја бајка, помошничките се најдобрите другарки на принцезите да не бидам сфатена погрешно)
Do kade odi bezobrazlukot na lugjevo? Ni perde ni sram planiraat nepokaneti da mi se tupnat na svadba!! Cel zivot gi nema I odednas mojata svadba im stana najvaznoto nesto. Ne sakam da dojdat. Ne mi trebaat. Nikogas ne krenale slusalka da prasaat kako sum, so ke mi se sega tuka da mi se toporat. I sami si vikaat : "Lele ne sum pokaneta, sto da pravam, dali da odam?" Kakvo prasanje e toa be?! Ako ne si pokanet, sekako deka nema da dojdes. Kako covek da ostane normalen I smiren koga posledni denovi pred svadba zivci ti vadat
Само мене можат вакви глупости да ми се случат... Другар ми почнал да оди со бивша девојка на мој прв батучед. Нормално дека девојката ме познава, заедно сме биле со неа и братучед ми на кафиња, еднаш дома ја донесе, во викендичка сме оделе повеќе пати.... И сега другар ми се напнал да одиме на кафе и таа да дошла. Значи мене ми е тотално без врска. Тој не знаел дека му е бивша на братучед ми ама му ја објаснив ситуацијата и тој уште повеќе се напнува да сме отишле заедно. Јас и него сме стварно многу добри другари и сега не сакал никој да ни биде пречка за нашето пријателство. Јас не сакам да одам, тој се лути, а таа сигурно дознала дека јас и нејзиниот сегашен дечко сме пријатели Значи таа кој дечко да го фати, јас сум поврзана некако со тој дечко Јас сум и како сенка на девојката, ќе почне да се плаши од мене Премногу ми е глупо а знам дека и на неа ќе и биде глупо а другар ми инат На сите им посакувам да им биде добро само нека не ме мешаат мене, Што сакате луѓе правете..оставете ме...
зошто бе зошто постојат луѓе кој на секој можен начин гледаат да те понижат или да кажат нешто што не треба стврно не разбирам какви фрустрации лечат што ги повредило толку многу во животот па преку грбот на друг да се издигнат..зошто постојат злобни луѓе само така можам да ги наречам злобни...или јас сум премногу чувствителна и треба да покажам заби ама ете не можам..сакам со сите да бидам добра...пазете малку пред кого зборувате за моите проблеми ама очигледно и тоа им е целта ....стврно не разбираам какво зло од луѓе сте...гледајте вашиот оџак да чурли ...бедни и јадни луѓе...
Poln grad stranci..Neli onie, od EU. So se frizurite, naocarite na glava, zlaten lanec na vrat I Iphone vo raka. Ama ajde, ne mi preci toa. Niven "stil". Ona sto ne mozam da go razberam e odnesuvanjeto. Zjapaat, dofrlaat I sto e najloso od se vulgarno se izrazuvaat. Ne im pagja na pamet deka nekoj mozebi go razbira nivniot jazik? Nevospitani edni.Ziveete vo takvi zemji kade takvo odnesuvanje nema, neprifatlivo e. Retkost e takov nekoj da se najde. I ako nekoj takvo nesto ti dofrli na ulica, sigurno e stranec. Mi ide da im se svrtam i da im recam ajde nazad od kaj sto ste dosle, bezobrazni edni.No comment
ПА фала богу дека ќе дојдам на ред да најдам време да седнам на фемина и да се испукам секако дека ке се испукам кој на ова време не би сакал... би започнала прво секоа од Скопјево и загушливото време па се до колешките на работа ,па и што си бев на одмор и рпеубаво си пројдов и сакам паааак нејкам дома нејкам работа нејкам обврски сакам пак малку да си го доживеам тој фрее мајнд ,малку се здебелуцкав па сега пак на режим здрав храна и спортски активности,значи многу работи зашто летото не траеше подолго и пример да имавме сите од овие малку поголеми финансии па да си пружам уште еден одмор мееееееехех.
Ufff koja panika me faka ne e normalno. Nit mi se jade, za spienje da ne zboram.Cela nedela se nemam asalno naspano Znaci vaka izgledalo tremata pred svadba. Se brojat poslednite denovi
Ми се смачи бе...ми се смачи...значи прекини...мразам паники,мразам цвилење,плачења,лигушења...мразам плукање,мразам невоспитаност!Сакам мир бре!Ало?!МИР?!Знајте шо значи то или треба да ви нацртам? Не знајте шо е мир?Шо мислите бе шо е?Еднорог шо сери(пардон) виножито?Или коњ шо пее песни од половина долар(фифти сент де)?Или можеби здраво сакам да те изнервирам за мир во душата да си имам? Колку добро ќе ми дојде сега едночасовна прегратка...леле колку добро и ќе ми дојде на некој лицето да му го направам како изронатата во суратот...леле леле
Го замолувам времево да не прави ввакви температурни разлики ме искина главата од болка. Ни кафе ни благо ни кафетин помага. Фала и приjатно.